Z mojej strony 0% doświadczenia z Dualami. Nacisk grawitacyjny - OK, sprężynowy - szmelc. Nie wiem który ma który. Game Over.esdarek pisze:Jeśli dla kogoś CS435 jest dobrym gramofonem, a 415 wydmuszką to gratuluję wiedzy, doświadczenia i...logiki:)
Gramofon do 700 zł
- chudy_b
Gramofon do 700 zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Zastraszająco dziecinna i niepoważna argumentacja, ale w sumie pasuje do całokształtu jaki sobą teraz prezentujesz.esdarek pisze:To było do pajaców-normalni użytkownicy( a takich jest 99.99% ) nie powinni się czuć urażeni.
OK. Krótko mówiąc: jesteś ponad nami. Nawet jak bredzisz. Nawet jak ktoś Tobie wyjaśni dlaczego bredzisz.esdarek pisze:Każdy z hejterów może sobie założyć firmę lub nie, wynająć lokal lub zając kuchnię, kupić narzędzia, materiały i mniej lub bardziej uczciwie przygotowywać gramofony. Jak będzie to robił dobrze, jak będzie znany i polecany w necie, w każdym większym sklepie z płytami, jak będzie miał kilkanaście lat doświadczenia i przez jego ręce będzie przechodziło kilkaset gramofonów rocznie rozkręconych na śrubki to wtedy mogę z nim pogadać jak równy z równym. W innym przypadku potrzebna jest maść na ból dupy jak to ktoś ostatnio tu wkleił.
Pisałeś już to wcześniej, ale myślałem że zdążyłeś wyzdrowieć. Skoro ciągle się to samo powtarza, znaczy że chyba już nie ma ratunku.
Tak, bo narzucasz się ze swoimi poglądami jako te "jedyne słuszne".esdarek pisze:Reasumując: ciekawe kto działa na niekorzyść forumowiczów ,którzy przychodzą tu pytać o gramofony. Ja?
Niestety w bardzo niesmaczny sposób, bo po drodze zapominasz że jako sprzedawca NIE MOŻESZ być obiektywny w tym co piszesz o polecanym sprzęcie.
Obojętnie co byś nie powiedział.
Tym bardziej kretyńskie jest przy okazji wytykanie innym subiektywizmu czy też "interesowności" w polecaniu czegoś w kontrze do Twoich opcji.
Różnisz się od "pajaców" chociażby tym, że Ty masz faktycznie interes w mówieniu tego i owego. Taki konkretny, materialny.
Udajesz że on nie istnieje czy jak?

Pozostali udzielający się, w zasadniczej większości, nie mają w polecaniu sprzętu ŻADNEGO interesu ponad chęcią pomocy, jak najlepiej potrafią.
Ty, jak widać, nie jesteś w stanie tego uszanować.
Na jakiej podstawie więc oczekujesz od innych szacunku?
Stary, czy Ty nie rozumiesz że prawdziwą krzywdą jaka tutaj się dzieje to ta, że bezpodstawnie obrażasz ludzi, depczesz po ich wiedzy, zachowując się jak jakiś pospolity burak?esdarek pisze:Polska to taki dziwny kraj: jak komuś coś wychodzi i ma powodzenie to inni zamiast iść jego śladem próbują na siłę ściągnąć go do swego poziomu. Żenujące.
Sam siebie zeszmacasz, w tym problem.esdarek pisze:Daj mi Wojtek bana bo niestety nie dam się szmacić.
Nie, ale dajesz do zrozumienia że te Twoje to te "jedyne słuszne".esdarek pisze:CZY JA KOMUŚ KAŻE KUPOWAĆ MOJE GRAMOFONY??? CZY KUPUJĄCY PRZYCHODZĄ SIĘ TU SKARŻYĆ???
... i dlatego napisałem żebyś nie dolewał oliwy do ognia.esdarek pisze:Nie, to odp...cie się może łaskawie ode mnie i zajmijcie się merytoryczną stroną tematu.
A Ty z własnej głupoty już chyba sam nie wiesz co odpierdalasz.
Jeśli nadal tego nie jarzysz to naprawdę, idź już stąd, bo na dłuższą metę to nie ma sensu, dla nas wszystkich.
Moja cierpliwość się skończyła. Bo prawda jest nadal taka, że to raczej esdarek bardziej potrzebuje forum niż forum potrzebuje esdarka.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 700 zł
Widać po coś było
Zazdrość, zawiść, kompleksy? Ja tam Ci nie odpowiem 

- chudy_b
Gramofon do 700 zł
A ten biedny koleś co nieśmiało zapytał o gramofon pewnie siedzi i obgryza pazury w nogach, zastanawiając się co takiego napisał.
- esdarek
Gramofon do 700 zł
Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jutro gość kupi w MM Denona albo ION'a z allegro:)
- esdarek
Re: Gramofon do 700 zł
Malo ludzi potrafi mnie zatkać. Tobie się udało.Wojtek pisze: Bo prawda jest nadal taka, że to raczej esdarek bardziej potrzebuje forum niż forum potrzebuje esdarka.

- chudy_b
Gramofon do 700 zł
Nie Panie kolego. Prawda jest taka, że setki osób czyta to forum przeważnie bez rejestracji. Masz tu świetną, owszem zasłużoną, reklamę. Zrobiłeś gównoburzę o nic. Sorry kolego, ale Twoich merytorycznych, pomocnych postów jakoś za wiele nie ma. Kiedyś były, ale ostatnio jakoś bardziej chronisz swoją wiedzę. Tak jak napisał Wojtek, więcej bierzesz, niż dajesz.esdarek pisze:Zazdrość, zawiść, kompleksy?
- esdarek
Nie chce mi się linkować tego, jak krytykowana była moja wiedza. O jej ochronie najlepiej wiedzą ci,którzy piszą do mnie na priv, dzwonią lub piszą mailachudy_b pisze: Twoich merytorycznych, pomocnych postów jakoś za wiele nie ma. Kiedyś były, ale ostatnio jakoś bardziej chronisz swoją wiedzę.

Reasumując: ci ,którzy kupili moje gramofony lub mieli z nimi do czynienia wiedzą o co chodzi i nieśmiało czasem próbowali mnie tu bronić. Inni widać mają własne interesy w które nie będę wnikał. Od strony autoreklamy nie mam sobie nic do zarzucenia.
- chudy_b
Gramofon do 700 zł
Sam Cię tu często broniłem. I będę bronić, bo szanuje Twoją wiedzę i pracę.esdarek pisze: czasem próbowali mnie tu bronić.
Ale jakie interesy? Sorry, ale tu nie ma innych osób masowo naprawiających gramofony. Czasem ktoś coś wystawi z prywatnej kolekcji. Daj spokój. nie szukaj wrogów tam gdzie ich nie ma.esdarek pisze: Inni widać mają własne interesy w które nie będę wnikał.
Ja Tobie też nie. Po prostu nie brnij w durne dyskusje i przede wszystkim nie obrażaj.esdarek pisze:Od strony autoreklamy nie mam sobie nic do zarzucenia.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2016, 01:25 przez chudy_b, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
I na tym kończymy ten zupełnie niepotrzebny dramat.
Mam nadzieję że koledzy szukający faktycznej pomocy i reszta jakoś przebrną przez to, najlepiej omijając szerokim łukiem.
Mam nadzieję że koledzy szukający faktycznej pomocy i reszta jakoś przebrną przez to, najlepiej omijając szerokim łukiem.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- tollo
"Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność.”
Autor ostatniego pytania o zakup niech się nie przejmuję, to nie Twoja wina.
Autor ostatniego pytania o zakup niech się nie przejmuję, to nie Twoja wina.
-
Nie wiem po co ten sarkazmesdarek pisze:ikt nie mówił, że będzie łatwo. Jutro gość kupi w MM Denona albo ION'a z allegro:)

Jak najbardziej mi odpowiada. A jak wypada w zestawieniu z tym, który polecił Pawelec?Wojtek pisze: Dlatego mtsjazz, fajnie że przeglądasz oferty i podrzucasz coś do opinii. Tak będzie najszybciejDopiero jak będziesz w kropce i nic dla siebie nie znajdziesz, nawet "na czuja", to to już dużo nam powie o Twoim guście wizualnym i możemy zacząć się obracać w podobnych modelach, które jeszcze nie odkryłeś, a są dostępne.
Przykładowo, bardz dobry CEC BD-5200 (wyższy model względem tego co sam podałeś) z fajną wkładką (AT-13Ea) w dobrej cenie
http://allegro.pl/cec-5200-i6089801418.html
Byłem gotów już wziąć Duala 435 od gościa z linku od Pawelca, ale ten Uher mnie przekonuje, CEC od Wojtka również.Pawelec pisze: Tu się zgadzam mając do wyboru pod ręką wyższy model z serii CS 4xx:
http://allegro.pl/gramofon-uher-utt-333 ... l#imglayer
klon CS 455 - pełny automat bazujący na tym samym sprawdzonym napędzie z dużo lepszym ramieniem, pozwalającym oswoić się z podstawowymi regulacjami i kalibracją wkładki. Dobry gramofon na początek i jak go dobrze poznasz to łatwiej poradzisz sobie z kolejnym wyższej klasy
Ogólnie nie chcę kombinować z tysiącami ofert, bo znowu skończy się na tym, że tak naprawdę nie będę wiedział co wziąć dalej

Ostatnio zmieniony 08 kwie 2016, 08:18 przez mtsjazz, łącznie zmieniany 1 raz.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Uher ( link Pawelca), dobra firma, fajny model. Firma słynąca zwłaszcza z magnetofonów przenośnych - w wersji reporterskiej nie do zajechania, kiedyś na wyposażeniu radiowców i TV reporterów. Gramofon z dobrą ergonomią obsługi i ustawień. Cena - nie moja działka, lecz zasobności Twojego portfela.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 700 zł
Co do esdarka, założę nowy temat o tej sprawie i podlinkuję tutejsze dyskusje które doprowadziły do tego co widzimy.
Tym samym prosiłbym wszystkich o powstrzymanie się przed dalszym komentowaniem sprawy na łamach wątków zakupowych. Skupmy się na pomocy.
mtsjazz:
Z tych dwóch modeli wybrałbym chyba jednak CECa. Jest nieco solidniejszy. Klasa sprzętu porównywalna.
Tym samym prosiłbym wszystkich o powstrzymanie się przed dalszym komentowaniem sprawy na łamach wątków zakupowych. Skupmy się na pomocy.
mtsjazz:
Z tych dwóch modeli wybrałbym chyba jednak CECa. Jest nieco solidniejszy. Klasa sprzętu porównywalna.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum