Gramofon do 700 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 700 zł

Post autor: Wojtek »

mtsjazz pisze:Zdaje sobie sprawę, że nie musi być to do końca prawdą.
No to dla świętego spokoju wywalmy ten warunek, skoro nie wiesz jak jest :) Po co się ograniczać na siłę?

Ja już od dłuższego czasu... rzadko kiedy mam czas usiąść do ofert, przejrzeć 20 stron i podać listę do wyboru. Tym bardziej że ludzie mają różne gusta, choćby ze względów wizualnych.

Dlatego mtsjazz, fajnie że przeglądasz oferty i podrzucasz coś do opinii. Tak będzie najszybciej :) Dopiero jak będziesz w kropce i nic dla siebie nie znajdziesz, nawet "na czuja", to to już dużo nam powie o Twoim guście wizualnym i możemy zacząć się obracać w podobnych modelach, które jeszcze nie odkryłeś, a są dostępne.

Przykładowo, bardz dobry CEC BD-5200 (wyższy model względem tego co sam podałeś) z fajną wkładką (AT-13Ea) w dobrej cenie
http://allegro.pl/cec-5200-i6089801418.html
esdarek pisze:Info dla moich oponentów mających interes we wciskaniu ludziom złomu: TAK W TYM MIEJSCU MOŻNA PIERWSZY RAZ POWIEDZIEĆ, ŻE SIĘ ZAREKLAMOWAŁEM. Satysfakcja jest?
Z jednej strony potrafisz powiedzieć, że "to nie ty zaczynasz", a z drugiej dolewasz tak jak teraz oliwy do ognia. Zupełnie niepotrzebnie.

Chyba nikt na tym forum nie ma interesu we "wciskaniu ludziom złomu". Takimi słowami obrażasz tutaj praktycznie wszystkich, w tym mnie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
pawlos
Gramofon: l-75 l-78 s-500

Gramofon do 700 zł

Post autor: pawlos »

esdarek pisze:Info dla moich oponentów mających interes we wciskaniu ludziom złomu: TAK W TYM MIEJSCU MOŻNA PIERWSZY RAZ POWIEDZIEĆ, ŻE SIĘ ZAREKLAMOWAŁEM. Satysfakcja jest?
:D :D :D nie będę to komentował -żal mi Ciebie :)
Lenco B-55 L-75,L-78
Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621
Thorens TD 146 II , TD-166 I
Telefunken S-500 , S-600
Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 700 zł

Post autor: esdarek »

Mogę Ci ten model sprzedać za 500 bez renowacji. Kurde otwierają się nowe możliwości ;)
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Gramofon do 700 zł

Post autor: Pawelec »

Panowie, bardzo proszę, nie brnijcie dalej w te betonowe dyskusje :( . Szkoda czasu powtarzać w koło to samo. ;)
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Awatar użytkownika
esdarek

Re: Gramofon do 700 zł

Wojtek pisze:
Chyba nikt na tym forum nie ma interesu we "wciskaniu ludziom złomu". Takimi słowami obrażasz tutaj praktycznie wszystkich, w tym mnie.
Jeśli masz rację to robią to bezinteresownie :lol:

Nie dolewam wody do ognia tylko nie dam sobie byle komu pluć w twarz. Za długo i za ciężko pracowałem na swoją opinię żeby byle pajac jeździł po mnie jak po burej suce. A Ty tu jesteś od tego aby takich temperować bo inaczej będziesz się zachowywał jak Belgia po zamachach. Pisanie LOVE kredą na asfalcie...
Awatar użytkownika
esdarek

pawlos pisze:
:D :D :D nie będę to komentował -żal mi Ciebie :)
Też Cię kocham.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 700 zł

Post autor: chudy_b »

esdarek pisze:żeby byle pajac jeździł po mnie jak po burej suce.
Wyhamuj esdarek. Nikt Cię tu epitetami nie potraktował, więc też tego nie rób. To do niczego dobrego nie prowadzi.

Masz prawo wyceniać swoje gramofony jak chcesz. Nie musisz tego uzasadniać. I nikt nie ma prawa tego kwestionować inaczej niż przez kliknięcie "Kup teraz", albo nie. Nie zauważyłem tu wciskania złomu komukolwiek. Oczywiście faktem jest że gramofon prosto z niemieckiego śmietnika i ten też ze śmietnika, ale profesjonalnie potraktowany różnią się wartością. Ile? To wie tylko ten, kto cokolwiek samodzielnie naprawił.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 700 zł

Post autor: Wojtek »

Pawelec pisze:Szkoda czasu powtarzać w koło to samo. ;)
Dokładnie. Nie pierwszy raz to przerabiamy.
esdarek pisze:Nie dolewam wody do ognia
Dolewasz, bo wracasz do zakończonego tematu.

Robienie z siebie tego "biednego uciśnionego" nie wyjdzie, zapewniam.
esdarek pisze:Za długo i za ciężko pracowałem na swoją opinię
Żeby ją sobie takimi głupotami psuć. Zgadzam się i mam nadzieję że też to w końcu zobaczysz :)
esdarek pisze:żeby byle pajac
Ej, czy ktoś Ciebie tutaj oblewał epitetami? Skoro nie, to co daje Tobie prawo do tego?
esdarek pisze:tylko nie dam sobie byle komu pluć w twarz.
Może po prostu pokaż że jesteś dorosły i jesteś "ponad to"?
esdarek pisze:A Ty tu jesteś od tego aby takich temperować
Właśnie to robię, a przynajmniej się staram, tyle że coś nie dociera :)
esdarek pisze:bo inaczej będziesz się zachowywał jak Belgia po zamachach. Pisanie LOVE kredą na asfalcie...
Pozwolę sobie tego nie skomentować...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 700 zł

To było do pajaców-normalni użytkownicy( a takich jest 99.99% ) nie powinni się czuć urażeni.
Uważam, że polecanie używanych gramofonów bez ostrzegania ludzi o tym, że one działają inaczej trochę niż odtwarzacz MP-3 jest wciskaniem złomu. Boli mnie totalny subiektywizm i brak wyobraźni. Nie każdy potrzebuję sprzętu najwyższych lotów, ale każdy sprzętu sprawnego. Co komu po tym, że zaoszczędzi 100, nawet 500 zł skoro wywali to w błoto? Nie każdy ma zdolności manuale ,narzędzia albo po prostu czas i ochotę na dłubanie. Nie każdy też pasjonuje się antyskatingiem, naciskiem i szlifami. Są ludzie którzy chcą tylko słuchać płyt. tak trudno to zrozumieć? Każdy z hejterów może sobie założyć firmę lub nie, wynająć lokal lub zając kuchnię, kupić narzędzia, materiały i mniej lub bardziej uczciwie przygotowywać gramofony. Jak będzie to robił dobrze, jak będzie znany i polecany w necie, w każdym większym sklepie z płytami, jak będzie miał kilkanaście lat doświadczenia i przez jego ręce będzie przechodziło kilkaset gramofonów rocznie rozkręconych na śrubki to wtedy mogę z nim pogadać jak równy z równym. W innym przypadku potrzebna jest maść na ból dupy jak to ktoś ostatnio tu wkleił. Wiedza z netu i 5 rozkręconych z ciekawości gramofonów nie wystarczy. Reasumując: ciekawe kto działa na niekorzyść forumowiczów ,którzy przychodzą tu pytać o gramofony. Ja?

Polska to taki dziwny kraj: jak komuś coś wychodzi i ma powodzenie to inni zamiast iść jego śladem próbują na siłę ściągnąć go do swego poziomu. Żenujące.
CZY JA KOMUŚ KAŻE KUPOWAĆ MOJE GRAMOFONY??? CZY KUPUJĄCY PRZYCHODZĄ SIĘ TU SKARŻYĆ??? Nie, to odp...cie się może łaskawie ode mnie i zajmijcie się merytoryczną stroną tematu.

Daj mi Wojtek bana bo niestety nie dam się szmacić.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 700 zł

esdarek pisze:To było do pajaców
Skierowałeś to do konkretnej osoby.

Cała reszta Twojego tekstu jest oczywistą oczywistością. Nikt rozsądny tego nie kwestionuje. Zresztą już to chyba kiedyś przerabialiśmy. Rób swoje i nie przejmuj się malkontentami.

Ale jednak coś dorzucę. :D Nie do końca uważnie obserwowałem całą awanturę, ale chyba zaczęło się od tego, że wyceniasz Duala xxx ze spręzynowym dociskiem na 700zl. Cena jak cena, ktoś to zaakceptuje, inny nie. Ja jednak miałbym wątpliwości, czy takie gramofony w ogóle warto wprowadzać na rynek.
Awatar użytkownika
Pawelec

Gramofon do 700 zł

Coś mi to przypomina :D ale sobie daruję :mrgreen: :evil: :twisted: :lol: :oops:

Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 700 zł

Pawelec pisze:Coś mi to przypomina :D ale sobie daruję :mrgreen: :evil: :twisted: :lol: :oops:
Ej no. Dawaj. Dawno nie było forumowej awantury :D
Awatar użytkownika
Pawelec

Gramofon do 700 zł

Nie podpuszczaj :shhh:

Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 700 zł

Coś czuję, że masz coś do mnie :D
Awatar użytkownika
esdarek

chudy_b pisze:Nie do końca uważnie obserwowałem całą awanturę, ale chyba zaczęło się od tego, że wyceniasz Duala xxx ze spręzynowym dociskiem na 700zl. Cena jak cena, ktoś to zaakceptuje, inny nie. Ja jednak miałbym wątpliwości, czy takie gramofony w ogóle warto wprowadzać na rynek.
Nie. Oferuję od dawna Duale CS415 w cenie 600-700 zł. Schodzą jak świeże bułki. Ludzie potrzebują takich gramofonów. Sprężynowy nacisk mają wyższe modele od 450 w górę. CS415 ma takie rozwiązanie jak duża część technicsów: stały nacisk i antyskating. Dual CS415 kosztuje w sklepie 1499,-. Różni się od mojego tym, że ma oryginalne opakowanie, a sprzedawca ma kupującego w doopie. Każdy fan nowych przedmiotów może kupić nowego, a ja mu tego nie będę bronił:)
Jeśli dla kogoś CS435 jest dobrym gramofonem, a 415 wydmuszką to gratuluję wiedzy, doświadczenia i...logiki:)
ODPOWIEDZ