Gramofon do 1500 zł
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Gramofon do 1500 zł
Jeśli masz dostęp do serwisu w swoim mieście, polecam Ci fajny link z SL-1710mk2 na sprzedaż za 150EUR plus wysyłka z Niemiec:
http://www.markt.de/hamburg/halbautomat ... expose.htm
Mój niemiecki jest słaby, ale z tego, co zrozumiałem, nie działa w nim mechanizm podnoszenia i opuszczania ramienia. Na "bratnim" vinylengine podobny przypadek został naprawiony przez wymianę tranzystorów IC 455 456, 457 i 460:
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... 20#p555862
Szacuję, że z naprawą zamkniesz się w 1000 - 1200zł max. Gdybym nie miał już SL-1610mk2, brałbym od razu.
http://www.markt.de/hamburg/halbautomat ... expose.htm
Mój niemiecki jest słaby, ale z tego, co zrozumiałem, nie działa w nim mechanizm podnoszenia i opuszczania ramienia. Na "bratnim" vinylengine podobny przypadek został naprawiony przez wymianę tranzystorów IC 455 456, 457 i 460:
http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... 20#p555862
Szacuję, że z naprawą zamkniesz się w 1000 - 1200zł max. Gdybym nie miał już SL-1610mk2, brałbym od razu.
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1500 zł
ojciec_c:
Bardziej prawdopodobne, że pękł po prostu gumowy pasek odpowiedzialny za windę. Kosztuje złotówkę
Bardziej prawdopodobne, że pękł po prostu gumowy pasek odpowiedzialny za windę. Kosztuje złotówkę

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Gramofon do 1500 zł
W każdym bądź razie deal jest nie do przegapienia. 

Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Maciej.PL
- Gramofon: Denon DP47F
Gramofon do 1500 zł
Witam ponownie.
Z mojej strony temat trochę umarł, ponieważ byłem w trakcie polowania na Dual-ka. Co upolowałem a no 721 za dużo mniejsze pieniążki niż granica moich możliwości więc chyba wątek trza będzie przenieść. Ale ........ gramofonu jeszcze fizycznie nie mam jak dotrze do mnie pochawlę się - jak będzie czym
wiem że czeka mnie wymiana din na chinch będę tu wdzięczny za przekierowanie mnie w odpowiedni temat - lutownica i miernik nie są mi obce
Wkładka oryginał Shure.
Pozdrawiam Maciej
Z mojej strony temat trochę umarł, ponieważ byłem w trakcie polowania na Dual-ka. Co upolowałem a no 721 za dużo mniejsze pieniążki niż granica moich możliwości więc chyba wątek trza będzie przenieść. Ale ........ gramofonu jeszcze fizycznie nie mam jak dotrze do mnie pochawlę się - jak będzie czym

Wkładka oryginał Shure.
Pozdrawiam Maciej
- arturxyz
- Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60
Gramofon do 1500 zł
to pokaż linka z tym dualem są jakies foty? 

JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
- Maciej.PL
- Gramofon: Denon DP47F
Gramofon do 1500 zł
linka nie pokarzę bo to Dual upolowany od znajomego "Helmuta", pochwalić się będę mógł jak kurier dostarczy paczkęarturxyz pisze:to pokaż linka z tym dualem są jakies foty?

- Gontar
Gramofon do 1500 zł
Witam moi drodzy!
Po długim czasie męczarni z Pro-Jectem Debutem i z Akai AP-100 pozbyłem się obu, więc teraz szukam czegoś nowego.
Mój budżet to 1500zł +/- 100zł
Jeszcze się nie zastanawiałem co chcę, jeszcze nie patrzyłem co jest w tej chwili dostępne, ale za chwilkę to zrobię. W tej chwili myślę nad tym, czy wziąć jakiś tańszy gramofon i dokupić do niego jakąś wkładkę, czy raczej rozglądać się za jakimś lepszym modelem gramofonu, a być może trafi się coś z dobrą wkładeczką.
Prosiłbym bardzo o jakieś rady, być może o jakieś linki. Ja też się zaraz rozejrzę i powklejam tutaj, co moim zdaniem jest interesujące - co oczywiście nie musi być miarodajne, dlatego poddam to waszej weryfikacji
Pozdrawiam gorąco!
Po długim czasie męczarni z Pro-Jectem Debutem i z Akai AP-100 pozbyłem się obu, więc teraz szukam czegoś nowego.
Mój budżet to 1500zł +/- 100zł
Jeszcze się nie zastanawiałem co chcę, jeszcze nie patrzyłem co jest w tej chwili dostępne, ale za chwilkę to zrobię. W tej chwili myślę nad tym, czy wziąć jakiś tańszy gramofon i dokupić do niego jakąś wkładkę, czy raczej rozglądać się za jakimś lepszym modelem gramofonu, a być może trafi się coś z dobrą wkładeczką.
Prosiłbym bardzo o jakieś rady, być może o jakieś linki. Ja też się zaraz rozejrzę i powklejam tutaj, co moim zdaniem jest interesujące - co oczywiście nie musi być miarodajne, dlatego poddam to waszej weryfikacji

Pozdrawiam gorąco!
Ostatnio zmieniony 24 lis 2015, 22:20 przez Gontar, łącznie zmieniany 2 razy.
When I'm gone, no need to wonder if I ever think of You,
The same moon shines , the same wind blows for both of Us
And time is but a paper moon, be not gone...
-
- Gramofon: Już Akai ap206c
Gramofon do 1500 zł
Co się nie podobało w Akai ???
Pytam bo ja jestem bardzo zadowolony z tego modelu !!!!
Poza tym wyczytałem że kupiłeś Akai Ap 100 a nie Ap 206c !!!!!
Winylowy wariat
- Gontar
Re: Gramofon do 1500 zł
Już zedytowałem, racja, to było Akai AP-100, tego modelu pozbyłem się już dłuższy czas temu więc coś mi się pomerdało, wtopaStaszek60 pisze:Co się nie podobało w Akai ???

Ale dziękuję serdecznie za naprostowanie

Dopiszę też, jakie gramofony mnie interesują:
Przede wszystkim - Stan techniczny. Wygląd na drugi plan, chociaż miło widziane czarne gramofony, ale nie jest to priorytetem
Albo manual, albo pół-automat, co by to jak najmniej problemowe było.
Mocowanie wkładki - 1/2"
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1500 zł
Ja naprawdę nie wiem skąd ludzie biorą te przeświadczenia o problemach z automatyką ramieniaGontar pisze:Albo manual, albo pół-automat, co by to jak najmniej problemowe było.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Gontar
Nie wiem, gdzieś tam się naczytałem, ale w sumie lubię podejść do gramofonu i ten cały rytuał przy nim uprawiać, ale ok automaty też przyjmuję do wiadomości.Wojtek pisze:Ja naprawdę nie wiem skąd ludzie biorą te przeświadczenia o problemach z automatyką ramienia
No przejrzałem allegro, mało czasu miałem, więc tak raczej wyrywkowo:
Do 1500
http://allegro.pl/technics-sl-1410-gram ... 83721.html Tutaj jakaś wkładka AT, nie wiem jaka :/
http://allegro.pl/dual-cs-731q-gramofon ... 20146.html
http://allegro.pl/pioneer-pl-518-i5809644620.html - ale tutaj chyba cena trochę za wysoka
http://allegro.pl/thorens-td170-i5807202724.html - Nie wiem co o tym myśleć w ogóle, raczej to vintage nie jest

http://allegro.pl/gramofon-rotel-rp-855 ... 69012.html - Jakoś tanio jak dla mnie, cena niższa niż cena tej nowej wkładki która tam jest zamontowana
Druga opcja, to kupienie gramofonu do 800-850zł + myślałem o dokupieniu AT 440MLa, ale w tym zakresie cenowym, nie wiem zupełnie na co patrzeć

I w sumie przejrzałem to Allegro na szybko i wiem chyba jeszcze mniej, niż wiedziałem wcześniej

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1500 zł
Ja też, mimo że każdy mój gramofon to automat. Jedno nie wyklucza drugie.Gontar pisze:ale w sumie lubię podejść do gramofonu i ten cały rytuał przy nim uprawiać
Powtarzam to ostatnio na okrągło, bo ludzie myślą że jak gramofon jest automatyczny to trzeba korzystać z auto-startu, kiedy w większości przypadków jest to tylko opcja.
Lata '80te.Gontar pisze:Nie wiem co o tym myśleć w ogóle, raczej to vintage nie jest
Sprzedawca chyba nigdzie nie napisał że zamontowana wkładka jest nowa. Wskazówka: te wkładki nie mają wymiennych igiełGontar pisze:Jakoś tanio jak dla mnie, cena niższa niż cena tej nowej wkładki która tam jest zamontowana

Ogółem drogie oferty. Nie patrząc na cenę, odrzuciłbym jedynie Duala i Thorensa.
Zgaduję, że także nie wiesz dlaczego akurat ta wkładka, a nie innaGontar pisze:Druga opcja, to kupienie gramofonu do 800-850zł + myślałem o dokupieniu AT 440MLa

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Gontar
Nie no, akurat tej wkładki słuchałem parę wieczorów u znajomej i bardzo mi przypadła do gustuWojtek pisze:Zgaduję, że także nie wiesz dlaczego akurat ta wkładka, a nie inna

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1500 zł
OK, nie zgadłem 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Gontar
Gramofon do 1500 zł
Dobra, przenoszę się do tematu z niższą kwotą docelową, bo chyba jednak zdecyduję się na opcję gramofon + wkładka. Pozdrawiam