Gramofon do 500 zł
- kreator
-
Dobry, używany gramofon do 500zł?
no dobra to kupiłem tego Pioneera 512X
to teraz szybko bo to w sumie nie w tym temacie, jaka wkładka/igła do tego?
i jaki przedwzmacniacz?
to teraz szybko bo to w sumie nie w tym temacie, jaka wkładka/igła do tego?
i jaki przedwzmacniacz?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sory, ale to nie przejdzietom_ad pisze:to teraz szybko bo to w sumie nie w tym temacie, jaka wkładka/igła do tego?
i jaki przedwzmacniacz?

A jak nadal nie będziesz wiedział to pytaj w stosownym dziale.
Wkładka zamontowana na tym gramofonie to Pioneer PC-135. Oznaczenie igły to PN-135. Można dostać tani zamiennik.
Radzę posłuchać tej wkładki co jest zanim zaczniesz polować na nową

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Dobry, używany gramofon do 500zł?
Prośba o pomoc 
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-1 ... 26165.html
Warto za tę cenę? Co to za wkładka?
Dziękuję!

http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-1 ... 26165.html
Warto za tę cenę? Co to za wkładka?
Dziękuję!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem czy warto, zależy jak bardzo Tobie na takim zależy. Niby zadbany, z korkową matą, zmieniane kable sygnałowe i tani przedwzmacniacz w komplecie, ale trzeba będzie przerobić wtyczki sieciowe na nasze (żaden problem, ale jednak). Wkładka lipna, Numark Groove Tool 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem czy "dodatkowo dochodzi ze stówa", bo nie wiem co chcesz zrobić. Mam się domyślać? 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Mam na myśli wymianę wkładki i igły. AAa i rozumiem, że przejściówka do wtyczki angielskiej, to nie to samo co wymiana kabla? Dzięki za pomoc Wojtku 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Możesz zastosować przejściówkę albo po prostu wymienić całą końcówkę. Nic trudnego. Kabla sieciowego nie musisz wymieniać.Bartekosa pisze:AAa i rozumiem, że przejściówka do wtyczki angielskiej, to nie to samo co wymiana kabla?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wymień samą wtyczkę (kilka zł),a jak chcesz zmieniać też wkładkę to faktycznie ponad stówkę zejdzie jako dodatkowy koszt.
-
-
Wiec jakis czas temu zdecydowalem sie na tego duala, testuje go od paru ladnych dni, ogolnie jestem zadowolony tym bardziej ze to moj pierwszy powazniejszy gamofon.Wyposazony jest w standardowa wkladke dual 168e, w przyszlosci trzeba bedzie pomyslec o jej wymianie, wstepnie myslalem nad ortofonem 2m red.Wojtek pisze:W porządku paskowiec. Ostatni model z serii 5xx, nadal produkowany i oferowany.
Oficjalnie dzisiaj jest to drugi model od góry, ale moim zdaniem nie odstaje on za bardzo od Dual CS 455.
Po prostu są to nieco inne konstrukcje (stąd też inne serie).
Pozdrawiam i dziekuje za dotychczasoma pomoc.
-
Witam,
mógłby mi ktoś zaproponować jakieś oferty z allegro gramofonów w tym przedziale cenowym? W temacie jestem zielony. Gramofon ma mi służyć do okazyjnego przesłuchiwania płyt (rock/metal), będzie podłączony do wieży.
Z góry dziękuję.
mógłby mi ktoś zaproponować jakieś oferty z allegro gramofonów w tym przedziale cenowym? W temacie jestem zielony. Gramofon ma mi służyć do okazyjnego przesłuchiwania płyt (rock/metal), będzie podłączony do wieży.
Z góry dziękuję.
- kreator
chyba zaczne tu sprzedawać gramofony. ludzie tylko linki chcą... najpierw czytamy forum!
czego oczekujesz od gramofonu - wkładki?
bo jest około 500 gramofonów na allegro w tym przedziale cenowym.
czego oczekujesz od gramofonu - wkładki?
bo jest około 500 gramofonów na allegro w tym przedziale cenowym.
Born To Lose, Live To Win
-
Witam. Podobnie jak inni w tym temacie, poszukuję przyzwoitego używanego sprzętu w cenie do 500zł.
Ma służyć głównie do słuchania rocka (w miarę częstego - myślę że z 2-3 razy w tyg.), kluczowym parametrem dla mnie jest dostępność części - zwłaszcza wkładek oraz pasków (miałem kiedyś jakąś starą Unitrę i nie szło do niej dostać paska), no i oczywiście jakość (rzecz jasna w tej kategorii cenowej).
Sprzęcior będzie podłączony do Diory 502 i ma grać w pomieszczeniu ok 20 m2, głośniki Sherzo 110.
Wpadło mi w oko coś takiego:
http://allegro.pl/gramofon-fonica-gs500 ... 06865.html
Części na allegro mozna dostać - japońskie wkładki oraz paski - od usera audiowamat.
Idealnie się komponuje z Diorką - pytanie czy dostrzegacie w nim jakies potencjalne rzeczy do wymiany, albo jakieś wady, na podstawie których lepiej omijać ten sprzęt.
Ile na maxa wart jest taki sprzęt (tzn - jak wysoko licytować żeby nie przepłacić)
?
Ma służyć głównie do słuchania rocka (w miarę częstego - myślę że z 2-3 razy w tyg.), kluczowym parametrem dla mnie jest dostępność części - zwłaszcza wkładek oraz pasków (miałem kiedyś jakąś starą Unitrę i nie szło do niej dostać paska), no i oczywiście jakość (rzecz jasna w tej kategorii cenowej).
Sprzęcior będzie podłączony do Diory 502 i ma grać w pomieszczeniu ok 20 m2, głośniki Sherzo 110.
Wpadło mi w oko coś takiego:
http://allegro.pl/gramofon-fonica-gs500 ... 06865.html
Części na allegro mozna dostać - japońskie wkładki oraz paski - od usera audiowamat.
Idealnie się komponuje z Diorką - pytanie czy dostrzegacie w nim jakies potencjalne rzeczy do wymiany, albo jakieś wady, na podstawie których lepiej omijać ten sprzęt.
Ile na maxa wart jest taki sprzęt (tzn - jak wysoko licytować żeby nie przepłacić)