Gramofon do 1500 zł
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 1500 zł
Technicznie dla mnie tylko ten Dual jest godny uwagi niestety jest to wrak gramofonu do renowacji więc z tą cena ktoś upal na głowę. Gramofon wisi na allegro odkąd pamiętam.
-
Gramofon do 1500 zł
Ok rozumiem... a wsumie to obawiam sie ze moge nie dozyc zanim cos sie pojawi "godnego"
No nic bede szukal i obserwowal.

- esdarek
Gramofon do 1500 zł
Dożyjesz tylko ustal sobie priorytety. My tutaj w większości przypadków kierujemy się jakością, brzmieniem, wykonaniem, trwałością, stosunkiem ceny do faktycznej wartości. Z linków jaki zapodajesz widzę, że podchodzisz do gramofonu czysto optycznie-ma być płaska deska, proste ramię i tyle. To nie jest oczywiście żaden błąd bo każdy ma swój gust. Niestety w taki sposób automatycznie odrzucasz dobre gramofony ,a zwracasz uwagę na te efekciarskie mimo,że myślisz, że jest inaczej. Sądzisz ,że ktoś by kupił Pro-Jecta czy Regę gdyby nie wyglądała tak "szlachetnie"? Na pewno nie dla parametrów, jakości, brzmienia czy wykonania kupuje się takie gramofony. Mają one udawać sprzęt z wyższej półki tak jak VW udaje luksus 

-
Gramofon do 1500 zł
Wiesz do tej pory myslalem ze to idzie w parze ale wole olac wyglad (albo nie byc az taki wymagajacy) i postawic na jakosc bo na tym zalezy mi jednak bardziej
No nic poszukam na spokjnie i bede wklejac linki to cos podpowiecie czy warto czy nie...

- esdarek
Gramofon do 1500 zł
Z tymi gramofonami jest jak z rowerami w hipermarkecie-pełna amortyzacja, ramy o przekroju lufy od T-70, neonowe lakiery, opon jak z traktora i z daleka, dla laika taki rower to ŁAŁ! Niestety sposób montażu, spawy, osprzęt....lepiej kupić używany kilkuletni rower szanującej się marki z dobrym osprzętem na którym nie zabijesz się na pierwszym pagórku...Myślę że to dobra analogia.
-
Re: Gramofon do 1500 zł
jako, że gramofon już kupiłem i jest w drodze do mnie , mam takie czysto teoretyczne pytanie .
na ile wycenilibyście to cudo : http://olx.pl/oferta/gramofon-optonica- ... 6bf83a236e
wiem , że to unikat , ale nie ma pilota ( cena na ebayu 160 funtów !!! ) ani pokrywy , która do standardowych też nie należała. Z tego co wyczytałem to nieźle wybajerowany model , ale chyba jeszcze sporo by trzeba było włożyć żeby odzyskał dawny blask.
Tak więć jakie są Wasze strzały cenowe?
na ile wycenilibyście to cudo : http://olx.pl/oferta/gramofon-optonica- ... 6bf83a236e
wiem , że to unikat , ale nie ma pilota ( cena na ebayu 160 funtów !!! ) ani pokrywy , która do standardowych też nie należała. Z tego co wyczytałem to nieźle wybajerowany model , ale chyba jeszcze sporo by trzeba było włożyć żeby odzyskał dawny blask.
Tak więć jakie są Wasze strzały cenowe?
- esdarek
Gramofon do 1500 zł
Robiłem już te gramofony. Brak porywy to w tym przypadku mniejszy problem niż w innym gramofonie. Tu jest szyba którą dorobi każdy szanujący się zakład szklarski. Sprawny w 100%-cóż cuda się zdarzają. Kompletny i sprawny(ale tak na 100%) ja bym sprzedał w okolicach 1000 zł. Za ten-o ile mógłbym go sprawdzić wcześniej i wymagałby tylko rutynowych napraw jak każdy gramofon w tym wieku-mógłbym dać 300-400 zł.
Seria a posiadała 2 czułe punkty. Kardan ramienia wykonany ze stopu magnezowego i kiepsko polakierowany. Jeśli gramofon stał w wilgotnym miejscu element ten lubił się rozsypywać do postaci drobnego grysu przy niewielkim nacisku podczas np. regulacji łożysk. Drugą piętą achillesową był sinik napędu ramienia i jego przeniesienia napędu. Oczywiście wszystko do ogarnięcia( raz musiałem sam sobie odlać i wyprodukować całą część kardana z mocowaniem łożysk) tylko pytanie za ile i kto?
Seria a posiadała 2 czułe punkty. Kardan ramienia wykonany ze stopu magnezowego i kiepsko polakierowany. Jeśli gramofon stał w wilgotnym miejscu element ten lubił się rozsypywać do postaci drobnego grysu przy niewielkim nacisku podczas np. regulacji łożysk. Drugą piętą achillesową był sinik napędu ramienia i jego przeniesienia napędu. Oczywiście wszystko do ogarnięcia( raz musiałem sam sobie odlać i wyprodukować całą część kardana z mocowaniem łożysk) tylko pytanie za ile i kto?
-
- esdarek
Gramofon do 1500 zł
Ludzie często myślą ,że mają skarb, a to zwyczajny złom jest. Mam z tym do czynienia na co dzień. W sumie szczerze żal mi takich ludzi kiedy dowiadują się prawdy.
-
Gramofon do 1500 zł
OPTONICA jest przekombinowana i w serwisie utruta.Owszem ładnie wygląda ale generalnie nie polecam.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1500 zł
A na co Ci gramofon na fakturę? Jak go wykorzystasz w działalności? Otwierasz knajpę?mpcreation pisze:Wolał bym nowy bo bedzie łatwiej o fakturę

Argumentacja że gramofon potrzebny do umilania sobie pracy w domu chyba nie przejdzie

Nie bądź leniem. Są na forum setki stron polecanych modeli gramofonów.mpcreation pisze: Na jakie firmy patrzec albo modele?
Pitoleniebps pisze:wiem , że to unikat

Jak większość egzemplarzy na rynku wtórnym. Z tego co pamiętam, pilota nie było na wyposażaniu standardowym.bps pisze:ale nie ma pilota
\bps pisze:( cena na ebayu 160 funtów !!! )
I co z tego?

Tak jak poprzednicy wspominali, to jest sprzęt z okolic 4-5 stów. Sprawny i kompletny. Jak jest wybrakowany (nie ma pokrywy itd.) to powinien być tańszy

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont
- arturxyz
- Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60
Gramofon do 1500 zł
Nie wiem czy w dobrym przedziale cenowym piszę ale ryzyk fizyk- mam pytanie odnośnie gramofonu JVC QL A7 czy to dobry gramofon ? ile waro za niego dać lub ile jest warty?(podobno od strony mechanicznej nie ma się do czego przyczepić,czarna obudowa fornirowa z przodu do odnowy z jednej strony lekko się odkleja,pokrywa do polerowania- ciężko coś o nim znaleźć - znalazłem tylko odnowione QL-5 forumowicza tollo ale nie wiem czy ten QL-A7 to wyższy model czy niższy ? i ile za niego dać?jak ktos coś wie o tym modelu to proszę się podzielic fachową wiedzą.z góry dzięki
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
- esdarek
Gramofon do 1500 zł
Zawsze lepiej kupić gramofon z nieco niższej półki za to z pewnej ręki, po serwisie i od kogoś kto o niego należycie dbał niż brać niby wyższy wyciągnięty za kabel ze śmieciowiska pod Berlinem.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Gramofon do 1500 zł
Jeżeli chodzi o cenę to jest od dłuższego czasu na ebay'u:
http://www.ebay.de/itm/141600159320?_tr ... EBIDX%3AIT
Uważam, że ten Victor w tym stanie jest wart tej kasy ale to nie jest okazja
http://www.ebay.de/itm/141600159320?_tr ... EBIDX%3AIT
Uważam, że ten Victor w tym stanie jest wart tej kasy ale to nie jest okazja

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio