Cześć
To Lenco sobie odpuść. Do tej kwoty kupisz dużo fajniejszy gramofon na początek. Rozejrzyj się po naszej giełdzie, jest tam parę fajnych i z pewnej ręki sprzętów. Jak znajdziesz coś na portalach to wklej link i się coś doradzi.
Cześć
Możesz iść tą drogą, ja poszedłem i dzięki temu mam 2 gramofony w użyciu
Tak wiem. Przeglądałem wczoraj
kulek123 pisze: ↑19 sie 2022, 11:33Mogę Tobie polecić coś co miałem. Saba 250 i 350 świetne gramofony i fajnie wyglądają, Sony i Wega mam wege bardzo solidny sprzęt, Hitachi duży wybór gramofonów z epoki i muszę powiedzieć że solidne maszyny, Metz świetny gramofon dobrze go wspominam, itt 8013 kawał solidnego klocka, JVC miałem jeden model ciężka solidną maszyna. Wszystkie te gramofony można upolować w granicach 600zł ale jeżeli będzie idealny stan to cena skoczy w okolice 1000.
A tak na prawdę o co powinienem pytać? Wiem tylko, że ten Sony ma stroboskop na co też zwracam uwagę. Jestem totalnym amatorem, ostatni kontakt z gramofonem miałem jak byłem dzieckiem Ale u rodziców mam kolekcje ze 120 czarnych płyt:)
Jako pierwszy gramofon to cudów nie oczekuje. Nie znam się na wkładkach, igłach... Myślę że półautomat wystarczykulek123 pisze: ↑22 sie 2022, 07:40Generalnie to czego oczekujesz? Czy to ma być automat, pół automat czy manual? Generalnie jeżeli nie możesz oglądnąć na miejscu to pytaj o serwis lub czy ktoś go przeglądał, jak najwięcej zdjęć, czy wszystkie funkcję działają, unikaj sytuacji w której nic sprzedający nie sprawdził z różnych powodów. Ale trzeba zakładać to że ten sprzęt jest leciwy i wymaga przeglądu i troski po zakupie.
Na allegro pojawiła się Saba psp250 w dobrej cenie 490zł. Zerknij sobie, z opisu wydaje się okZakapiur pisze: ↑22 sie 2022, 18:21Jako pierwszy gramofon to cudów nie oczekuje. Nie znam się na wkładkach, igłach... Myślę że półautomat wystarczykulek123 pisze: ↑22 sie 2022, 07:40Generalnie to czego oczekujesz? Czy to ma być automat, pół automat czy manual? Generalnie jeżeli nie możesz oglądnąć na miejscu to pytaj o serwis lub czy ktoś go przeglądał, jak najwięcej zdjęć, czy wszystkie funkcję działają, unikaj sytuacji w której nic sprzedający nie sprawdził z różnych powodów. Ale trzeba zakładać to że ten sprzęt jest leciwy i wymaga przeglądu i troski po zakupie.![]()
kulek123 pisze: ↑26 sie 2022, 13:15Na allegro pojawiła się Saba psp250 w dobrej cenie 490zł. Zerknij sobie, z opisu wydaje się okZakapiur pisze: ↑22 sie 2022, 18:21Jako pierwszy gramofon to cudów nie oczekuje. Nie znam się na wkładkach, igłach... Myślę że półautomat wystarczykulek123 pisze: ↑22 sie 2022, 07:40Generalnie to czego oczekujesz? Czy to ma być automat, pół automat czy manual? Generalnie jeżeli nie możesz oglądnąć na miejscu to pytaj o serwis lub czy ktoś go przeglądał, jak najwięcej zdjęć, czy wszystkie funkcję działają, unikaj sytuacji w której nic sprzedający nie sprawdził z różnych powodów. Ale trzeba zakładać to że ten sprzęt jest leciwy i wymaga przeglądu i troski po zakupie.![]()