Gramofon do 1500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 1500 zł

Post autor: esdarek »

Wszedłeś tutaj aby znaleźć odpowiedz i wysłuchać opinii ludzi doświadczonych czy usłyszeć to czego byś sobie życzył? Może następnym razem warto pod spodem napisać własną odpowiedź i poprosić aby ktoś Ci ją wkleił ;)
Awatar użytkownika
Myszor
Gramofon: PD-300

Gramofon do 1500 zł

Post autor: Myszor »

Spokojnie. Kolega esdarek mówił o NOWYCH gramofonach. I ma rację że za te pieniądze nowego dobrego nie kupisz. Ale możesz kupić bardzo dobry używany gramofon. Poczytaj trochę w tematach zakupowych.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 1500 zł

Post autor: chudy_b »

mpcreation pisze:nie jest audiofilem chce wybrac cos najlepszego z tej polki cenowej
Kup używany. Jesteś milion pierwszym pytającym o nowe gramofony, poszukaj pięć minut na forum jednego z wielu tematów.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1500 zł

Post autor: Wojtek »

Najtańszy z nowych gramofonów który można każdemu polecić to nadal Dual CS 455, ale kosztuje 2100 złotych w sklepie Conrad, czyli mimo wszystko poza zakładanym budżetem.

mpcreation, w kwietniu pytałeś o gramofon do 500 złotych i wtedy nie miałeś problemu z używkami. Niestety, do niczego wtedy nie doszło, przestałeś pisać.
Minęło parę miesięcy, dozbierałeś trochę więcej, teraz patrzysz tylko na nowe.
Dlaczego? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Bo dozbierał ;)
mpcreation

Re: Gramofon do 1500 zł

Post autor: mpcreation »

Hej, nie nie dobierałem podniosłem próg bo myslalem ze za ta kasę kupie na prawde fajny gramofon, nie napisałem ze nie chce używki. Wolał bym nowy bo bedzie łatwiej o fakturę :) jezeli sytuacja wyglada tak jak piszecie (za co bardzo dziekuje) to mozecie polecić jakies modele których szukac używanych?

I czy ogolnie pomysł tymczasowy z głośnikami komputerowymi zda egzamin?
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Tymczasowo to nawet podłączenie do laptopa zda egzamin. Chcąc jednak czerpać prawdziwą przyjemność ze słuchania muzyki będziesz zmuszony kupić uczciwy wzmacniacz i kolumny(przemyśl czy nie używane, takie z lat 70-90 bo wtedy sprzęt był najlepszy). Trochę taniej wyjdzie zakup sensownych słuchawek (jeśli ktoś lubi takie "personalne" słuchanie). Niestety też trzeba je do czegoś podłączyć.
mpcreation

Re: Gramofon do 1500 zł

Mhm ale rozumiem ze glosniki podpiete pod przedwzmacniacz i przejsciowka czincze na mini jack zdadza egzamin? Chodzi mi o ominiecie laptopa w ten sposob.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Oczywiście ,że będzie to grało. Nie słuchałem tych głośników wiem tylko,że zabawnie wyglądają, a producent należy do cenionych. Miałem w 2 laptopach Toshiby głośniki H/K i powiem, że te laptopy nie brzmiały jak laptopy :D
mpcreation

Gramofon do 1500 zł

Hehe no wiadomo tez jestem ciekaw jaka z tego wyjdzie jakosc, przy kompie graja bardzo fajnie :) Co do samych gramofonow to wiem ze to niby ostatni aspekt ktory powinienm brac pod uwage ale jako ze chce go wyeksponowac dosc w domu chcialbym zeby mial minimalistyczny wyglad bardzo mi sie podobaja Pro-jecty oni maja jakis dobry model na ktory moglbym sie przyczaic? Na jakie firmy patrzec albo modele?
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Chyba znalazłem rozwiązanie będzie trochę drożej niż 1500 ale jak się postaramy to niewiele. Musisz kupić 2 gramofony. Jeden taki Pro-Ject typu deska, plastikowy talerz i ramię bez możliwości regulacji. Ten będzie do podziwiania. Za połowę tej kwoty kupisz świetny używany gramofon po renowacji. Będzie on miał prawdziwy aluminiowy talerz, ramię z podstawowymi regulacjami. Cywilizowaną zmianę obrotów i pokrywę. No i oczywiście nieporównywalną jakość dźwięku. Ten gramofon będzie do odsłuchu. Problem tylko gdzie go umieścić...
mpcreation

Gramofon do 1500 zł

Mhm...a mozesz chociaz doradzic jaki uzywany gramofon warto kupic? Rozumiem szydere ale wystarczylo napisac ze tych dwoch rzeczy w tej polce cenowej nie polacze...
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Prawie każdy gramofon z lat 70-90 będzie odpowiedni(niewiele występowało wtedy psudogramofonów jakie produkuje się teraz ,a te które były już są przerobione na na obudowy smartfonów). Istotne żeby gl to gramofon przygotowany do eksploatacji a nie wrak do remontu(95%allegro). Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. Staraj się unikać handlarzy. Jak coś wyczaisz to daj tu linka-odniesiemy się do znaleziska.
ODPOWIEDZ