Gramofon do 400 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
kielek

Re: Gramofon do 400 zł

Post autor: kielek »

nonieno pisze:To może jeszcze inaczej zapytam. Czy jest taki sprzet, który można dostać w takiej granicy cenowej, którego nie trzeba by było często naprawiać, a który jednocześnie pozwoliłby docenić jakość nagrań winylowych?
Ale to raczej głównie zależy od konkretnego egzemplarza na jaki się trafi.
nonieno

Gramofon do 400 zł

Post autor: nonieno »

I tak zrobię. Przyznam że może trochę w gorącej wodzie jestem kąpana co do tego zakupu, ale niedawno weszłam w posiadanie nowiuśkiej płyty i odkopałam starą kolekcję dziadkó i już niemogę się doczekać co z tego będzie :) . Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi
Awatar użytkownika
Winters

Gramofon do 400 zł

Post autor: Winters »

DIOMEDES KATO
nonieno

Post autor: nonieno »

No cóż. To teraz muszę się znów jednak pozastanawiać. Dam sobie czas do wtorku. Może mnie coś oświeci albo się samo zadecyduje
kamil

Post autor: kamil »

Witam . Wszystkich jestem tu nowy, chciałbym zakupić swój pierwszy gramofon i znalazłem coś takiego. chciałbym prosic o opinie i jeśli warto to za ile warto. Pozdrawiam . http://allegro.pl/gramofon-dual-hs-130- ... 26200.html
Awatar użytkownika
threaz

Gramofon do 400 zł

Post autor: threaz »

Awatar użytkownika
kreator

Gramofon do 400 zł

Post autor: kreator »

akai był polecany już wyżej.

kolega kamil chyba szuka całego zestawu odsłuchowego.
Born To Lose, Live To Win
Awatar użytkownika
Winters

Gramofon do 400 zł

Post autor: Winters »

Ten Akai to jest jednak trochę poprzecierany.
DIOMEDES KATO
kamil

Post autor: kamil »

przy tamtym wyborze przekonuje iż jest to cały zestaw .. w przyszłości napewno zakupię dobry sprzęt z dobrymi monitorami i wzmacniaczem .. ale chwilowo nie miałbym go do czego podpiąć posiadam wprawdzie kolumny ale estradowe .. i nie praktuyczne do domowego słuchania . więc jeśli mogę prosić to proszę o opinie na temat proponowanego przezemnei zestawu . Pozdrawiam ,.
Awatar użytkownika
threaz

Gramofon do 400 zł

Post autor: threaz »

Może zbytnio nie znam się na gramofonach i całym osprzęcie, co zresztą ciągle nadrabiam, ale mimo wszystko, kiedy cały sprzęt (gram, wzmacniacz, kolumny) jest w zestawie za cenę niskiej klasy gramofonu, nie przekonuje mnie raczej do kupna. Jeśli się mylę, a to jest godny polecenia sprzęt-poprawcie :)

Nie zastanawiałeś się może nad dozbieraniem kasy i skompletowaniu całego zestawu oddzielnie?
Awatar użytkownika
danpe_

Re: Dobry, używany gramofon do 400zł

Post autor: danpe_ »

Wojtek pisze:
danpe_ pisze:Czy po zakupie takiego starocia należy zainwestować w wymianę np okablowania, czy nie jest to konieczne?
To już od Ciebie zależy, ale generalnie jako prosty sposób polepszenia sobie sygnału można oczywiście wymienić przewód sygnałowy i wtyki na coś nowszego i bardziej jakościowego.

Konieczności nie ma, chyba że pojawiałyby się jakieś problemy z tym związane.

Wymiana mnie jednak nie ominie, gramofon dotarł i ma na kablu wtyk starego typu, a potrzebuję na czincze.
Gramofon w ładnym stanie, także dzięki Wojtku za pomoc - Twoje linki przeglądałem na długo, nim postanowiłem założyć sobie konto. Przez dwa tygodnie zastanawiałem się co nabyć, dość dużo linków wrzucałeś, w końcu kupiłem to, co mi się wizualnie podobało - trudno od razu wydawać kwoty liczone w tysiącach złotych, kiedy się nie jest pewnym, czy usłyszy się jakąkolwiek różnicę.
Niestety mimo, że gramofon był dobrze zabezpieczony ułamał się w transporcie ruchomy pałąk podtrzymujący ramię podczas spoczynku, będę musiał jakiś klej do twardego plastiku kupić :(
Po analizie zabezpieczenia przesyłki i oglądnięciu dokładnie miejsca i sposobu uszkodzenia dochodzę do wniosku, że na poczcie mogą nalepiać sobie co chcą, a i tak ktoś po drodze nie przejmuje się tym wszystkim i paczkami zdrowo trzęsie.
Paul Moody

Gramofon do 400 zł

Post autor: Paul Moody »

Witam Was wszystkich. Mój pierwszy post. ;)

Za gramofonem oglądam się od jakiegoś czasu. Marzę o słuchania klasyków rocka właśnie na takim sprzęcie. Niestety mój budżet jest mocno ograniczony i raczej się nie powiększy, gdyż jestem w wieku w którym praca raczej odpada. ;)
Po wielu poszukaniach (szczególnie firmy Dual i Technics) natknąłem się ostatnio niespodziewanie na taki gramofon znanej mi troszkę firmy Grundig. Co o nim sądzicie.

Link do aukcji:

http://allegro.pl/grundig-ps-2500-dla-a ... 53195.html

cena bardzo dobra. Pozdrawiam. ;)
Awatar użytkownika
kreator

Gramofon do 400 zł

za 300-400zł zdecydowanie można kupić coś lepszego. spawdz wątek do 300zł tam dzisiaj wstawiłem kilka modeli
Paul Moody

Post autor: Paul Moody »

Może bym powrócił do tematu Dual'a, jakiś cudem wyzbierał 5 dych jeszcze i kupił ten model:
http://allegro.pl/piekny-dual-cs-606-i3121241467.html
Awatar użytkownika
kreator

Gramofon do 400 zł

ODPOWIEDZ