Gramofon do 600 zł
-
Re: Gramofon do 600 zł
No dobra, szperając dalej znalazłem dwa ciekawe gramofony w mojej okolicy, więc mógłbym je obejrzeć przed kupnem i co najważniejsze uniknąłbym przesyłki gramofonu kurierem. Czy są godne uwagi ? Oba mieszczą się w budżecie.
- Technics SL-D30 - WRMS 0,025%, stosunek sygnału do szumu 78 dB
- Technics SL-DD3 - WRMS 0,025%, stosunek sygnału do szumu 78 dB
- Technics SL-D30 - WRMS 0,025%, stosunek sygnału do szumu 78 dB
- Technics SL-DD3 - WRMS 0,025%, stosunek sygnału do szumu 78 dB
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 600 zł
Obydwa też są gramofonami T4P, a to trochę zmienia postać rzeczy
Poczytaj o T4P w dziale wkładkowym.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Hmmm, wiem że wybór wkładek jest mniejszy, ale nadal jest sporo dostępnych. W pierwszym lepszym sklepie internetowym znalazłem po kilka modeli Audio Technica, Ortofon, Shure i Nagaoka. Dostępne są też adaptery do 1/2 ", choć to zapewne średnie rozwiązanie :/
W każdym razie cena tych dwóch gramofonów jest dość korzystna no i uniknąłbym przesyłki kurierskiej, której się obawiam. Chciałbym jednak wiedzieć czy te gramofony są godne uwagi. To gramofony o generacje nowsze i o połowę lżejsze od SL-D3, więc domyślam się że w środku króluje plastik, a ich wrażliwość na wszelkiego rodzaju drgania itp. jest znacznie większa.
W każdym razie cena tych dwóch gramofonów jest dość korzystna no i uniknąłbym przesyłki kurierskiej, której się obawiam. Chciałbym jednak wiedzieć czy te gramofony są godne uwagi. To gramofony o generacje nowsze i o połowę lżejsze od SL-D3, więc domyślam się że w środku króluje plastik, a ich wrażliwość na wszelkiego rodzaju drgania itp. jest znacznie większa.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 600 zł
Nagaoka T4P? Nowa w Polsce? Gdzie?MooRooN pisze:po kilka modeli Audio Technica, Ortofon, Shure i Nagaoka

One pozwalają na montaż wkładki T4P pod 1/2'', a nie na odwrótMooRooN pisze:Dostępne są też adaptery do 1/2 ", choć to zapewne średnie rozwiązanie :/

Tak, choć często za podobną kasę można znaleźć modele QD, które dodatkowo mają stabilizację kwarcem.MooRooN pisze:Chciałbym jednak wiedzieć czy te gramofony są godne uwagi.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 600 zł
Cześć,
bardzo proszę o pomoc w wyborze gramofonu:
AUDIO-TECHNICA AT-LP60USB czy Lenco L-3807 ?
A może coś innego w cenie 800zł? Ważne, że ma być nowy
bardzo proszę o pomoc w wyborze gramofonu:
AUDIO-TECHNICA AT-LP60USB czy Lenco L-3807 ?
A może coś innego w cenie 800zł? Ważne, że ma być nowy

- tollo
Gramofon do 600 zł
Z czystym sumieniem nie polecę Ci nic. Szkoda pieniędzy, to wyrzucanie ich dosłownie w śmieci. Sprzęt bardzo słabej jakości. Nowy dobry gramofon od 2500zł, taniej tylko używki, które będą bardzo dobre nawet.
Za 800zł używany kupisz już niezły gramofon.

-
A może jednak ktoś mi poradzi, który jest lepszy. To ma być prezent, który gra dość dobrze, ładnie wygląda i będzie dla kobiety.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Poszukaj używanego Technicsa z napędem bezpośrednim (Direct Drive) w automacie z wkładką na t4p i zmień w nim igłę (trywialna operacja). Co do wyglądu to rzecz indywidualna ale resztę wymagań będziesz miał spełnioną. Z całością pownieneś się zmieścić poniżej 500PLN. Do tego jakiś preamp jeżeli we wzmacniaczu nie ma wejścia phono, no DJ ART pre w granicach 200 PLN i nadal jesteś w budżecie.
Twoje pytanie to pytanie który gra mniej źle i raczej większość tu będzie się uchylać od odpowiedzi.
Twoje pytanie to pytanie który gra mniej źle i raczej większość tu będzie się uchylać od odpowiedzi.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 600 zł
Niewykonalne.Archizi pisze:A może coś innego w cenie 800zł? Ważne, że ma być nowy
Forum nie jest znane z udzielania bardzo złych rad, nawet jeśli użytkownik bardzo o to prosi. Dla dobra wszystkichArchizi pisze:A może jednak ktoś mi poradzi

Piszesz że to ma być prezent. Dlaczego tak usilnie chcesz kobiecie sprezentować niepolecany, gówniany produkt?
Przychylam się do rady Backa. Gramofon z mocowaniem T4P będzie raczej najlepszym wyborem. Zapytaj użytkownika esdarek, może akurat ma coś na sprzedaż po serwisie (forumowicze mają u Darka rabat).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Technics SL-DD22
Witam wszystkich serdecznie!
Od niedługiego czasu poszukuję do zakupu gramofonu Technics.
Dlaczedo ta marka? Ponieważ reszta mojego sprzętu to klocki Technics i chcę mieć go do kompletu... A poza tym jak widzę to uznana marka...
Byłoby mi bardzo miło gdybym zmieścił się w pułapie max. 600 zł.
Z tego co zdążyłem się dokształcić odpowiadają mi modele:
SL-DD33
SL-QD33
Ostatnio jednak trafiłem na model SL-DD22. Byłbym skłonny zrezygnować z automatu ale... I tu pojawił się problem ponieważ jest o nim bardzo mało informacji. Czy to jakiś niszowy produkt? Czy jest wart polecenia? Może ktoś z Was miał z takim do czynienia?
Ogłoszenie wydaje się atrakcyjne z uwagi na stan wizualny (po zdjęciach i zapewnieniach sprzedawcy) oraz techniczny (również póki co po zapewnieniach), są wszystkie papiery, kable, nawet oryginalne pudełko - stąd moje pytanie...
Link do ogłoszenia:
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 94888.html
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Damian
Od niedługiego czasu poszukuję do zakupu gramofonu Technics.
Dlaczedo ta marka? Ponieważ reszta mojego sprzętu to klocki Technics i chcę mieć go do kompletu... A poza tym jak widzę to uznana marka...
Byłoby mi bardzo miło gdybym zmieścił się w pułapie max. 600 zł.
Z tego co zdążyłem się dokształcić odpowiadają mi modele:
SL-DD33
SL-QD33
Ostatnio jednak trafiłem na model SL-DD22. Byłbym skłonny zrezygnować z automatu ale... I tu pojawił się problem ponieważ jest o nim bardzo mało informacji. Czy to jakiś niszowy produkt? Czy jest wart polecenia? Może ktoś z Was miał z takim do czynienia?
Ogłoszenie wydaje się atrakcyjne z uwagi na stan wizualny (po zdjęciach i zapewnieniach sprzedawcy) oraz techniczny (również póki co po zapewnieniach), są wszystkie papiery, kable, nawet oryginalne pudełko - stąd moje pytanie...
Link do ogłoszenia:
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 94888.html
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Damian
Ostatnio zmieniony 21 paź 2015, 16:59 przez dbsto, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 600 zł
Wrzuć link do ogłoszenia.
SL-DD22 to po prostu półautomatyczna odmiana SL-DD33.
SL-DD22 to po prostu półautomatyczna odmiana SL-DD33.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- tollo
W tych pieniadzach jakbym miał szukać T4P Technicsa to tylko SL-Qx300 (najfajniejszy) , SL-X300 oraz wspomnianego SL-QD33.
- pawlos
- Gramofon: l-75 l-78 s-500
Gramofon do 600 zł
Jak ktoś szuka QD-33 lub Q-300 to mam jakby co
oczywiście wszystko hula jak ta lala 

Lenco B-55 L-75,L-78
Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621
Thorens TD 146 II , TD-166 I
Telefunken S-500 , S-600
Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
Dual 1218 ,1219 ,1249 ,621
Thorens TD 146 II , TD-166 I
Telefunken S-500 , S-600
Yamaha ca-810,B&O CD-3300,JBL -L-80 t Gi,Braun L-810,Dual CL-720
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 600 zł
Jak juz Ci pisałem-ważne jest od kogo kupujesz. Pawlos ma-on Cie nie wpuści na minę chociażby dlatego ,że by stracił twarz. Ja tam się na gramofonach nie znam ,ale jak 100% w oryginale to mi coś nie pasują nóżki tego 22 z ogłoszenie-za moich czasów (jak sprzedawałem nówki w salonie) były czarne, gumowe.
-
- Gramofon: Już Akai ap206c
Gramofon do 600 zł
To prawda, On się nic a nic nie zna . U niego w warsztacie robią mrówki jako niewolnice , wchodzą do gramofonu bez rozkręcaniaesdarek pisze:Ja tam się na gramofonach nie znam ,ale

Winylowy wariat