To nic z tego obecnie nie ma na Allegro żebym się zmieścił w 2000zł: gramofon - wzmak - ADC.
A czyj to problem? Rozmawiamy o gramofonie i to Ty ustalasz że chcesz na sam gramo wydać 1000 lub więcej
O PS-X6 już było mówione.
SL-QD3 - spoko, ale wkładki typu T4P stanowią mocne ograniczenie, a znając Ciebie raczej będziesz chciał na tym polu się pobawić.
Dual 1237 i 626 - to byłby krok do tyłu względem już omawianych.
Ta lista polecanych w stosunku do marki Dual jest mocno okrojona, więc można ją traktować jako pewien punkt odniesienia, ale nie jako coś ostatecznego. Choćby brakuje na niej, pewnie z przeoczenia, Duala 621 i pewnie z zasady zmieniarek i części Duali z ramieniem ULM, kilku dobrych paskowców.
Z automatów Duala z bezproblemową żonglerką wkładkami na 1/2 cala, Direct Drive: to bym patrzył na 721,701, 621. Ewentualnie 604 bo ma powrót ramienia.
Z paskowych jeśli już, to lepszym wyborem od 1237 będzie choćby Dual 601, 521, 1249 (zmieniarka),1246 (zmieniarka). Wszystko automaty. Ewentualnie 491 (ale mniejszy 27 cm talerz)
Jeśli nie będziemy żonglować wkładkami to lista się rozszerza o modele z ramieniem ULM: 741Q, 731Q, 728Q, 650RC, 628, 627Q, 626. Wszystkie to automaty, Direct Drive. Ewentualnie półautomaty z powrotem ramienia z tej samej grupy: 606,607,617Q, 714Q.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
OK. Dzięki pomocy Olsza84, wybór padł na Dual 621 z wkładką DMS 240E z tego ogłoszenia https://www.olx.pl/oferta/gramofon-dual ... Evnfg.html.
Troszkę utargowałem
Niestety wysyłka ma być najwcześniej w piątek więc trochę poczekam ale zostaje czas na zakup paru płyt.
Zamówiłem też przedwzmacniacz gramofonowy Taga Harmony TTP-300 (używany z Allegro). Możecie się dziwić bo tutaj nikt o nim nie mówił, była tylko jakaś wzmianka, że ktoś go słuchał na jakimś zlocie czy coś. Ale mam parę produktów firmy Taga Harmony i z obu jestem bardzo zadowolony. Przy okazji przeczytałem dwie recenzje tego przedwzmacniacza i obie pozytywne. Więc mając już styczność z ich produktami zaryzykowałem.
No to problem masz z głowy, i dobrze. Czasem im więcej człowiek czyta i dłużej wybiera tym się robi głupszy.
Kiedyś byłem zainteresowany tym pre, nawet założyłem tutaj watek: viewtopic.php?f=36&t=12837&hilit=taga+harmony
Miałem przez tydzień w domu, ale oddałem i kupiłem Mańka. Dla mnie siał zbyt górą, ale Tobie i w Twoim torze może być akurat. Napisz jak Ci się podoba jak już będziesz kręcić.
No to problem masz z głowy, i dobrze. Czasem im więcej człowiek czyta i dłużej wybiera tym się robi głupszy.
Kiedyś byłem zainteresowany tym pre, nawet założyłem tutaj watek: viewtopic.php?f=36&t=12837&hilit=taga+harmony
Miałem przez tydzień w domu, ale oddałem i kupiłem Mańka. Dla mnie siał zbyt górą, ale Tobie i w Twoim torze może być akurat. Napisz jak Ci się podoba jak już będziesz kręcić.
Mam tor, który mogę dość mocno modyfikować więc zobaczymy. Prędzej czy później pewnie i tak skończy się lepszym pre, ale chciałem mieć od czego zacząć i poczuć jak to gra w takiej podstawie, którą można złożyć do 1500zł. (zakładałem do 2000zł więc kilka stów wciąz zostaje na płyty lub/i przetwornik ADC, ale to później).
Wypowiem się w wątku z Tagą jak już wszystko będzie grało.
DMS240 to spoko wkładka na start. Budowana dla Duala przez AT.
Już nie pamiętam czy bazuje na starej AT-71 czy AT tutaj coś bardziej twórczego wymyśliło
Może ISOPHON będzie wiedział.