GRAMOFON do 3000zł
-
Re: GRAMOFON do 3000zł
Ja nie zaobserwowałem nic takiego u siebie. Mam 3-4 płyty, gdzie są skopane niektóre ścieżki i to słychać (i widać), ale jest to wada fizyczna. Po idealnej kalibracji wkładki i VTA (i ustawieniu igły nie na 52mm ale 54mm w headshellu !!!) dźwięk jest czysty jak łza... w porównaniu z Redem
Zapomniałem, trochę sybilantów miałem na Shiit Mani, po zmianie preampu zapomniałem co to znaczy totalnie.
Zapomniałem, trochę sybilantów miałem na Shiit Mani, po zmianie preampu zapomniałem co to znaczy totalnie.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2018, 00:21 przez Pablo_NL, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Zmianie na co?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
W pierwszej kolejności wbudowany w Parasound Halo, teraz MF V90-LPS ale zasilany z akumulatora.
- krolix
Przykłady pierwsze z brzegu i łatwo dostępne - "Historia Podwodna" Janerki i "Nowa Aleksandria" Siekiery, pierwsze wydania z Tonpressu. Syczy niemożebnie na różnych wkładkach, także na Blue, i niczym tego nie zlikwidujesz. Podobnie z niektórymi płytami wydawanymi współcześnie np. przez Domino Recordings czy VP Records, itepe itede. Dalej - charakterystyka wkładki (czy raczej igły) pokazuje, że całkiem dobrze radzi ona sobie w wewnętrznych rowkach płyty, ale spadek jakości jest i na wykresach pokazywał to sam producent. Powtórzę, bardzo lubię swoją Blue ale raz, że nie jest to żaden ścisły top wkładek a dwa - bardzo dużo zależy od masteringu oraz tłoczenia więc o żadnej wkładce nie można powiedzieć, iż eliminuje ona w całości zjawisko sybilantów czy IGD. Oczywiście Blue jest wyraźnie lepsza od Red.Pablo_NL pisze: ↑25 lis 2018, 22:55Ja nie zaobserwowałem nic takiego u siebie. Mam 3-4 płyty, gdzie są skopane niektóre ścieżki i to słychać (i widać), ale jest to wada fizyczna. Po idealnej kalibracji wkładki i VTA (i ustawieniu igły nie na 52mm ale 54mm w headshellu !!!) dźwięk jest czysty jak łza...

-
Oczywiście masz rację, ale ja porównuję Blue do Reda. Na moich płytach, tam gdzie Red siał na lewo i prawo, Blue gra grzecznie. Płyty Norah Jones na Redzie praktycznie nie szło słuchać, teraz nie ta płyta. Mam też płyty których na Blue też nie słucham bo szkoda moich uszu i nerwów, ale to w istocie wina płyt a nie wkładki.
- negate
- Kontakt:
pojawiło sie coś, na co choruję od dawna.
niezła cena, jak popatrzeć po innych ofertach.
https://allegro.pl/gramofon-vintage-tos ... 02939.html
jedyne co, to zasilanie - US/JAP (110V).
i teraz pytanie - jak to obejść - czy zwykły transformator napięcia wystarczy? czy będzie to trzymało obroty?
i teraz pytanie - jak to obejść - czy zwykły transformator napięcia wystarczy? czy będzie to trzymało obroty?
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Ja już tego Aurexa obserwuje od dawna. Dwa dni temu ogloszenie znikło z OLX. Sprzedajacy z Gliwic wiec mógłbym nawet podjechać po niego a opuścił cene już o 400złnegate pisze: ↑13 gru 2018, 11:13pojawiło sie coś, na co choruję od dawna.

Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Nie trzeba obchodzićnegate pisze: ↑13 gru 2018, 11:13pojawiło sie coś, na co choruję od dawna.

Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
I co Negate, zawinąłes go?
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- Biogon
- Gramofon: składak