Cześć.
Od dłuższego czasu przymierzam się do rozpoczęcia przygody z czarnymi płytami. Szukam sprzętu raczej do 'niedzielnego' odsłuchu.
Jako, że jeden sprzedawca jest lokalnie to wyślę najpierw propozycję z jego sklepu:
Takich lawin to już tu chyba dawno nie ma. Co jakiś czas są tu podobni z podobnymi pytaniami. Temat jest prosty jak budowa cepa. Nowy za taką kasę nie, bo nie. Na forum jest milion dowodów dlaczego nie.
A 600 zł. to świetny budżet na używkę na start przygody.
Panowie to my o tym wiemy, stąd nasze pytania w tym temacie.
Forum konkretne, użytkownicy po opisach widać że wiedzą o co chodzi.
Jak bym nie wiedział o co kaman, to bym pytał o opinię małolata w media, lub innym RTV.
Obydwa są w porządku i warte swojej ceny. Ten drugi ma wkładkę, do której podejdzie igła ATN95E.
Dziękuje
Ostatecznie wybrałem Ht-355. Będzie śmigał z wzmacniacz Hitachi HA-3500 + Hitachi LSG - 360.
Wszystko prawie w jednym roczniku 78/80.
Taki był zamysł na 40 urodziny.
Pozdrawiam.
Cześć.
Od jakiegoś czasu błąkam się po tym forum , ale w przyszłym roku planuję zwiększyć swoją aktywność.
Poszukuję niezniszczalnego gramofonu od Sony i zdecydowałem się na PS-LX5 wraz z dokupieniem Sony SH-151 w przyszłości. https://allegrolokalnie.pl/oferta/gramo ... ps-lx5-ha2
Czy moje uwadze uciekło coś lepszego lub z pewniejszego źródła?
Czy moje uwadze uciekło coś lepszego lub z pewniejszego źródła?
To jest ten sam model z Rybnika co leży na OLX za 350 zł. Z SH-151 robi się drogawo a lekkie, proste ramię Sony ogranicza Ci do podatnych wkładek. Fakt, że oryginalna wkładka Sony XL-200 zła oczywiście nie jest i można do niej kupić przyzwoite igły (łącznie z drogimi JICO). Pasują też od XL-20/30. Nie odradzam LX5 ale być może lepszym pomysłem byłby równie "niezniszczalny" Soniacz (lub odpowiednik Wega) serii T lub X z uniwersalnym ramieniem i klasycznym prostym headshell SME. Być może od razu z wkładką XL-15