Gramofon do 400 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
filipdm

Dobry, używany gramofon do 400zł

Post autor: filipdm »

No i aukcję o tego Akai przegrałem. Poszedł za 445zł.
Cz możecie polecić jakiegoś pewnego alb sprawdzonego sprzedawcę na allegro, który nie wcisnąłby mi badziewia. Najchętniej podjechałbym osobiście, ale w okolicach Poznania niestety kiepsko a nie chce jechać 200 km w jedną stronę oglądać gramofon za 4 stówy.
Exposure 2010S2 CD + 2010S2 AMP + ProAc Studio 148 +
Sony PS-X40 (At12xe) + Moon 110lp2
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

filipdm pisze:Cz możecie polecić jakiegoś pewnego alb sprawdzonego sprzedawcę na allegro, który nie wcisnąłby mi badziewia.
Z doświadczenia forumowego wiadomo, że nawet z najlepszymi sprzedawcami zdarzały się wpadki, tak więc z ręką na sercu ciężko kogokolwiek polecać. Podstawa to brak negatywnych komentarzy.
filipdm pisze:Najchętniej podjechałbym osobiście, ale w okolicach Poznania niestety kiepsko a nie chce jechać 200 km w jedną stronę oglądać gramofon za 4 stówy.
Może jeszcze herbatkę do tego?

Faktycznie, po wpisaniu "Poznań" w sumie nic konkretnego z używek nie wyskakuje.

Wymienione przeze mnie wcześniej oferty nadal są dostępne. Odpadają, bo...?

Inne opcje:

Pioneer PL-A45D (a jak nie ten to któryś Pioneer PL-12D)
http://allegro.pl/pioneer-pl-a45d-gramo ... 03225.html

Fisher MT-6330
http://allegro.pl/gramofon-fisher-mt-63 ... 61354.html

Hitachi PS-38
http://allegro.pl/gramofon-hitachi-ps-3 ... 01350.html

ITT 8012
http://allegro.pl/itt-hifi-8012-i3008453945.html
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Florek
Gramofon: Telefunken RS 30

Re: Dobry, używany gramofon do 400zł

Post autor: Florek »

filipdm pisze:No i aukcję o tego Akai przegrałem. Poszedł za 445zł.
Cz możecie polecić jakiegoś pewnego alb sprawdzonego sprzedawcę na allegro, który nie wcisnąłby mi badziewia.
Ja mogę polecić użytkownika targotonik, od którego kupiłem gramofon. Moje doświadczenia kształtowały się tak: najpierw kupiłem philipsa, który przyszedł do mnie uszkodzony (w trakcie transportu najwidoczniej rzucali jak kartoflami, bo samo zabezpieczenie było przyzwoite). Po telefonicznych uzgodnieniach, bez problemu odesłałem gramofon sprzedającemu. Poprosiłem go o wymianę na inny wskazany przeze mnie (a oferowany przez tego sprzedawcę) model Telefunkena i go dostałem.

Jedyne do czego można się doczepić to poniesienie przeze mnie kilkunastu złotych kosztów odesłania gramofonu, ale to mały minus, bo sprzedający z własnej inicjatywy powiedział mi jak to zrobić możliwie najtaniej.

Ogółem polecam, bo sprzedający wywiązał się ze swojej gwarancji jak trzeba, nie było problemu z odbieraniem telefonów, maili itp.
Awatar użytkownika
kreator

Post autor: kreator »

,,targotonik,,
kupiłem kiedyś od niego gramofon dla znajomego (bo nie ma konta na allegro,a chciał miec zabezpieczenie jakies przy kupnie - i dobrze).
kaszana totalna. fakt ze zwrotem nie było problemu, tylko troche nerwów i kłopotu z tym odsyłaniem!

dodam tylko,że gramofon był cały, ale nie sprawny...

ogólnie to chyba nie ma co polecać. jak trafisz na dobry to będzie służył. jak nie to odsyłasz! na alledrogo jest sporo fajnych gramofonów u różnych sprzedawców.
jedni zachwalani, drudzy nie. tak było zawsze. ale prawda jest taka,że wszyscy mają ,,to samo,, przywiezione do pl z zachodu.
Ostatnio zmieniony 07 lut 2013, 15:05 przez kreator, łącznie zmieniany 1 raz.
Born To Lose, Live To Win
kielek

Post autor: kielek »

Może trochę offtop ,ale dziwi mnie wysyłanie gramofonu zwykłą paczką kurierską/pocztową,a potem zaskoczenie że paczka zmasakrowana.Sam teraz sprzedaję gramofon na Alle..,ale zastrzegłem że wysyłka tylko jako paczka na szczególnych warunkach(choć i tu może się coś przytrafić,ale ryzyko nieco mniejsze).Ostatnio wysyłałem komputer stacjonarny kurierem jako zwykła paczka na klienta życzenie,dałem dwa kartony,folie bąbelkowe,styropian i tak doszedł do gościa uszkodzony...
Awatar użytkownika
filipdm

Florek pisze:Moje doświadczenia kształtowały się tak: najpierw kupiłem philipsa, który przyszedł do mnie uszkodzony (w trakcie transportu najwidoczniej rzucali jak kartoflami, bo samo zabezpieczenie było przyzwoite).
kielek pisze:Ostatnio wysyłałem komputer stacjonarny kurierem jako zwykła paczka na klienta życzenie,dałem dwa kartony,folie bąbelkowe,styropian i tak doszedł do gościa uszkodzony...
kreator pisze:dodam tylko,że gramofon był cały, ale nie sprawny...
kreator pisze:jedni zachwalani, drudzy nie. tak było zawsze. ale prawda jest taka,że wszyscy mają ,,to samo,, przywiezione do pl z zachodu.
No i coraz bardziej kusi mnie jednak nowy gramofon ze sklepu z odbiorem na miejscu. Na pewno jak się dobrze trafi i się ma szczęście to można za mniejsze pieniądz kupić fajny używany sprzęt od handlarzy na allegro, ale to chyba jednak nie na moje nerwy.

Co innego zakup u kolegi z forum
kielek pisze:Sam teraz sprzedaję gramofon na Alle.
Gdyby z Poznania było bliżej to bym się poważnie na tą ofertą zastanowił.
Awatar użytkownika
kreator

spokojnie... nie myślałem,ze sie przestraszysz:) to były tylko opisane rzadkie przypadki. większość jest ok!
przedewszystkim trzeba dobrze obejrzeć używke na zdjęciach. jeśli zdjęcia ą słabej jakości - poprosić o lepsze.
no i w opisie musi być,ze wszystko sprawne - jakaś gwarancja (ewentualnie).
podpytac forumowiczów czy warto kupic i tyle. tak to się robi!
nawet gdyby coś minimalnie było nie tak, to pomożemy, podpowiemy! na forum jest bardzo dużo informacji!

nowego nic ciekawego nie kupisz jęśli nie masz conajmniej 800-1200zł.
w tanie nie ma co inwestowac, bo dopier mozesz mieć problemy.
kielek

Tak jak radzi kreator :) Plusy są takie,że wielu handlarzy daje gwarancję rozruchową i można się dogadać co do przesyłki(brać od takich co nie mają negatywów choćby za wysyłkę),poza tym spora część przyjmuje zwroty i warto sie o to zapytać przed zakupem.Jeśli jest możliwość szukać w okolicy by można było sprawdzić na miejscu.Podejść do tematu spokojnie a na pewno coś się znajdzie ;)
kielek

filipdm pisze:Gdyby z Poznania było bliżej to bym się poważnie na tą ofertą zastanowił.
Nie chcę mieć wrogów na forum :lol:
Awatar użytkownika
kreator

no i znalazłem. takiego jak chciałeś. jedź - zobacz -sprawdz -potarguj i daj znać jak kupisz:)

http://tablica.pl/oferta/akai-ap-100c-g ... ;r:1;s:200

z poznania jest,żebys daleko nie jechał:D

nie tylko allegro człowiek żyje!
kielek

kreator pisze:nie tylko allegro człowiek żyje!
Tablica to "córka"Allegro,ten sam właściciel ;)
Awatar użytkownika
kreator

:clap: wiem
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Filip pisał też do mnie prywatnie i na tym polega problem, że stara się to wszystko ogarnąć, te porównania jakościowe nowe vs. stare i tak nie bardzo to wszystko wychodzi, przez co obawiam się że będzie chodziło tu tylko o szukanie głosu spójnego z jego myślami zamiast kontry (w dobrej wierze), a nie faktyczne skupienie się na problemie :)

Ten Akai z tablicy sprawny i zadbany, ale bez maty jak widać, więc jakiś korek czy inny filc trzeba będzie dokupić.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
filipdm

kreator pisze:no i znalazłem. takiego jak chciałeś. jedź - zobacz -sprawdz -potarguj i daj znać jak kupisz:)
No i byłem, obejrzałem i kupiłem.
Na razie jestem strasznie zadowolony. Wielkie dzięki za znalezienie tej oferty i w ogóle za wszelką pomoc
i porady oraz przekonanie do używki.
Awatar użytkownika
kreator

gra?:)
ODPOWIEDZ