Gramofon do 1500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1500 zł

Post autor: Wojtek »

Lepsza, przez ramię, ale napęd to w sumie ten sam poziom, więc to taka rekomendacja "od biedy" trochę.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
blispx

Gramofon do 1500 zł

Post autor: blispx »

To że na tej aukcji nikt nie licytuje to raczej nie jest powód do dumy, cena trochę z dupy ;p

Tutaj poszedł taniej i chyba w lepszym stanie jako bonus pre http://tnij.org/9it0ns5

Myślę że za używany w dobrym stanie optymalna cena to 600/700 PLN maks. to samo tyczy się tych wymienionych wcześniej Pro-Ject'ów. Kupowanie tego w sklepie to strata kasy
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 1500 zł

Post autor: esdarek »

600/700 za używane tego typu gramofony to też strata kasy....
Awatar użytkownika
blispx

Re: Gramofon do 1500 zł

Post autor: blispx »

Ty to wiesz, ja to wiem... ale tłumacz to temu kto chce mieć nowy gramofon ;p
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Analogicznie jak z samochodami. Może być Matiz byle nowy-to nic że za ta kasę można dostac super furę która jest z innej bajki i przeżyje matiza ale...nie jest nowa!!! Dla mnie niezrozumiałe...
MISSE
Gramofon: Micro Seiki DDX

Gramofon do 1500 zł

Post autor: MISSE »

Patrząc na to inaczej ktoś musi kupować nowe lepsze/gorsze

najlepiej jeśli kupowano by te za 20k zł

Cały czas liczę na SME 20 za 1/5 ceny może być używka :pray:
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

1/5 to i tak sporo kasy...
MISSE

Gramofon do 1500 zł

4k to nie 20k 8-)

ale to sporo kasy fakt
MarcinL
Gramofon: Dual CS 455

Gramofon do 1500 zł

Post autor: MarcinL »

esdarek pisze:Analogicznie jak z samochodami. Może być Matiz byle nowy-to nic że za ta kasę można dostac super furę która jest z innej bajki i przeżyje matiza ale...nie jest nowa!!! Dla mnie niezrozumiałe...
Dla mnie jak najbardziej. Lepiej kupić nowy słabszy czy 6letni na wypasie cofnięty o 200tys. i sklejony z trzech :D , Akurat przerabiam ten dylemat i wybrałem nowy. Ze sprzętem trochę inaczej może ale też patrzysz ze swojej perspektywy człowieka, który nie jednego gramiaka już reanimował i ma doświadczenie w tym zakresie. Nie tak dawno sam przerabiałem zakup gramofonu i im więcej czytałem tym byłem głupszy i nie wiedziałem co wybrać. Wybrałem dobrze ale na zakup zdecydowałem się bo przypadkiem wyszło, że to sprzedaje osoba z forum właśnie. A w tym przedziale cenowym to już jednak trochę szkoda umoczyć 1k i wyżej nie mając waszego doświadczenia w "uzdrawianiu".
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Nie będę oftopował o samochodach, ale się nie zgadzam. Nie kupuje zrobionych z trzech, a nawet z dwóch. Przebieg udokumentowany do ok. 100tys.(przy założeniu ,że silnik bez ingerencji z zewnątrz, wymian rozrządu itp robi 500-800tys km.) Mam 50 lat a aut miałem mniej niż niejeden 30 latek. Bo kupuję dobrze i dla siebie a nie sąsiada.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 1500 zł

Post autor: chudy_b »

Z gramofonami jest trochę inaczej niż z samochodami. Problem polega na tym , że dziś nie produkuje się już tak dobrze zaprojektowanych i wyposażonych nowych gramofonów. I nawet jeslli dla kogoś cena nie ma większego znaczenia, to nic to nie zmienia. Porządnych nowych nie ma i już. Pomijam konstrukcje audiofilskie za 10k+ bo to jednak trochę inny segment. Coś jak sportowe samochody. Nawet jakby mnie było stać, to nie kupię, bo nie lubie takiego lansu i do garażu musiałbym wjeżdżać na wózku widłowym, żeby nie pourywać zderzaków.

Jesli dla kogoś kasa ma znaczenie to zakup cenionego używanego modelu ma jeszcze jedną fajną cechę. Ten sprzęt nie traci na wartości. Kupujesz, używasz ile chcesz i sprzedajesz za tyle samo, lub prawdopodobnie więcej. Coś jak lokata w banku:-)
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1500 zł

Właśnie o tym piszę. Dodam jeszcze, trawestując Twoja wypowiedź ,że że dziś nie produkuje się już tak dobrze zaprojektowanych i wyposażonych nowych ...samochodów. Auta ,którymi jeżdżę robią do miliona km, a naprawia się je zestawem kluczy z Lidla przy czym są wyposażone we wszystko. We współczesnym samochodzie wymiana żarówki często pociąga za sobą demontaż pasa przedniego, a elementy delikatne, ale tanie jak przepływomierz, ulegające po prostu zużyciu bywają zblokowane w jednym module np z komputerem silnika, który potrafi kosztować kilka,kilkanaście tyś zł i do wymiany potrzeba specjalistycznych narzędzi i specjalnego komputera(ciekawe czemu :think: ). No i nie jeżdżę samochodami europejskimi, a zwłaszcza niemieckimi. Nigdy. Ostatni z tej części świata był PF 125p jakieś 30 lat temu:)
Mega offtop i będzie zje.... :shock:
MarcinL
Gramofon: Dual CS 455

Gramofon do 1500 zł

Post autor: MarcinL »

esdarek pisze:Mega offtop i będzie zje....
Jak już i tak będzie ...

:D :D Ja też lubię solidne konstrukcje ale podobnie jak z samochodem (szukałem chyba z rok i bez jakiś fanaberii :D ) ciężko jest trafić coś fajnego. W końcu się poddałem mając pełną świadomość przytoczonych problemów.

Nie mówię jednak, że po uspokojeniu nastroju nowym zakupem nie zaciągnę do garażu jakiegoś wypasionego youngtimera :D tak na wszelki wypadek :twisted: :mrgreen:

I zacząłem szukać gramiaków do remontu, tak dla treningu. :D
I już nie będę oftopował :shhh:
Awatar użytkownika
arturxyz
Gramofon: JVC QL-A7 ps-x60

Gramofon do 1500 zł

Post autor: arturxyz »

witam
czy ktoś wie coś na temat tego gramofonu tzn czy to dobry-b.dobry sprzęt i czy cena nie za wysoka?
HARMAN KARDON T- 40 http://allegro.pl/harman-kardon-t-40-pi ... 84073.html

a drugie pytanie dotyczy gramofonu tego samego sprzedającego tzn dual cs 621 http://allegro.pl/solidny-gramofon-w-ga ... 55857.html ,czy warto dać tą cene bo z tego co wyczytałem na forum nie powinien przekraczać 800zł nawet za ten ''gabinetowy'' ;) stan.....
JVC QL-A7
SONY PS-X60
JVC XL-Z 555
ONKYO INTEGRA A-8780
JAMO S 606
MISSE

Gramofon do 1500 zł

jak ktoś jest fanem harmana to tak
dla innych; można lepiej wydać te pieniążki
ODPOWIEDZ