Po kilku płytach to będziesz mógł się "martwić" cichym graniem

Po tym Dalu to nie spdziwałem się, "nówki nieśmiganej"- ważne.że automatyka działa

Jak zdobedziesz jakieś winyle (powodzenia) to napisz co i jak

pzdr
Aha! rozumiem, ze stan ok! a i odbior osobisty byłwb83 pisze:Dalem 180, tak jak pisalem, wczesniej.
Generalnie końcówka strony to "zabójczy teren" dla igieł (w sensie że trudniej tutaj o dobry tracking/prowadzenie igły).s-m-o-l-u-ch pisze:pod koniec płyty troszkę trzeszczy i szumi po obu stronach, może idzie to jakoś wyregulować?
Wojtku dzięki za info, popytam jeszcze może uda się cenę zbić albo rozglądnę się za czymś innym, W sumie mam jeszcze parę typów a teraz zaczynają się ferie, trochę więcej czasu wolnego i wypadało by coś zakupić w końcu.Wojtek pisze:Miida P2800 to nie jest znany gramofon. Raczej coś japońskiego wypuszczonego na rynek niemiecki.
Taka "jakościowa" tanizna można rzec. Właściwym producentem technologii będzie prawdopodobnie Sharp, aczkolwiek mocno wyróżnia się tutaj ramię i jego żyłkowe ustawienie antyskatingu.
Można brać, jest raczej wart tych pieniędzy, aczkolwiek spróbuj ponegocjować o stówkę niżej gdyż historycznie to właśnie tak po 200 złotych max. schodził ten gramofon u nas.
Przegląd itd. to bajki od tego sprzedawcy, a nowa igła za 20 złotych to żadna łaska z jego strony.
Przy takim budżecie używany będzie lepszy od nowego, tak więc odpowiedź jest prosta.Kula pisze:Nie wiem czy kupić nowy czy używany.
Trzeba, tak więc chyba będziesz musiała doliczyć do kosztów zakup przedwzmacniacza gramofonowego.Kula pisze:Chciałabym taki, który będzie można podłączyć do kina domowego i tego tyczy się moje kolejne pytanie, ponieważ nie wiem czy aby podłączyć gramofon do kina potrzeba dokupić jeszcze jakieś części (przedwzmacniacz).
Wystarczy tzw. adapterek/kółko do singli w sytuacji kiedy singiel ma duży otwór. To tyle.Kula pisze:Planuję również kupić kilka singli na vinylach i czy w związku z tym jest coś jeszcze potrzebne do gramofonu czy będzie je odtwarzał normalnie.
Dobry gramofon. Jedyny plus/minus to właśnie ramię ULM.Petras pisze:po już i tak dość długim "badaniu rynku" w internecie, ale chciałbym poznać jakieś opinie.
Dlaczego nietypowe? Normalne, tyle że po prostu są lżejsze od tradycyjnych.Petras pisze:Wkładki Ortofon do tego gramofonu są raczej nietypowe
W przypadku ramion ULM to w sumie niewiele poza tymi lekkimi Ortofonami można chwalićPetras pisze:ale ludzie je sobie chwalą.
Technicznie gorszy od 606, ale ma normalniejsze ramię.Petras pisze:Drugi Dual jaki patrzyłem to CS 1236
Daj spokójPetras pisze:czy może polować na rodzimy sprzęt Unitry z wkładkami MF-10x ?