Jacek1964 pisze: ↑16 lut 2018, 20:09
Alez oczywiscie. Wszysko tak jak trzeba. Mam dosc solidny ampli . str v5 sony, ale zawsze te wbudowane przedwzmacniacze maja duzo do zyczenia. Musze kupic porzadny. I tyle.
Jacek, nie zawsze i nie wszystkie, ale często tak jest. Twój ampli to dość dobry klocek, testowałeś wcześniej jak w nim działa wejście phono innym gramofonem ? Być może jest to problem samego przedwzmacniacza w ampli a jak jest dobrej jakości ( tego nie wiem, nie znam się) to może warto go przeserwisować a nie kupować od razu zewnętrzny preamp.
Fiszerem słuchałem jeszcze wczoraj godzinkę na "pożegnanie" i wszystko grało idealnie, tak też z resztą było od samego początku, więc problem gramofonu wykluczam.
Do sprawdzenia ewentualnie przewody w headshellu, może w transporcie coś się tam poluzowało? Sprawdzałeś? Te przewody są już troszkę powyrabiane i może warto by je wymienić :
http://allegro.pl/przewody-wkladki-gram ... 84765.html
Aczkolwiek wątpliwe, jak wspomniałem u mnie grało dobrze a gramofon jechał grzecznie i wygodnie na miejscu pasażera, nawet pasy miał zapięte

No chyba że coś sknociłeś podczas ustawiania wkładki.
Warto by było w miarę możliwości podłączyć inny przedwzmacniacz do Twojego toru zanim kupisz nowy. Może ma ktoś ze znajomych.
Natomiast jak masz wolną gotówkę, to na bank można kupić lepszy preamp od tego co siedzi w Twoim Sony.