kulek123 pisze: ↑18 lis 2022, 13:30
Cześć
Nie napisałeś jakie masz preferencje jeżeli chodzi o gramofon więc wnioskuję że każdy będzie dobry. Linkowane są ok, czy za tą cenę? raczej taniej już było. Ten Technics ma headshell ortofon bez regulacji położenia wkładki, nie wiem czy w tej sytuacji ustawimy poprawnie wkładkę na tym ramieniu. Widzę teraz na giełdzie parę fajnych gramofonów telefunken S600, Sony 3300 technicsy też są no i droższe też

zerkałeś na nie?
Gramofon zupełnie bez preferencji, bo to nie dla mnie

Dzięki za polecajki, przeglądałem giełdę i o ile Telefunken z różnych przyczyn odpada, tak nad Soniaczem się pochyliłem. Jednak jako laik podpierałem się listą polecanych gramofonów i go tam nie znalazłem. To raz. A dwa
Sony PS-3300 za 650 zł, więc uznałem, że nie jest to okazja przesadna (oczywiście zdaję sobie sprawę, że kupując na forum mam zdecydowanie większą pewność co do sprzętu w stosunku do tego z allegro). No także jeśli masz na myśli jeszcze jakiś gramofon z giełdy który mógł mi umknąć to będę wdzięczny za linki. Niestety Pioneer PL-50L, Victor czy Luxman PD131 odpadają ze względu na cenę (dajmy na to, że górna granica to te 3000 zł).