Gramofon do 750zł z ebay

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
Darek

Gramofon do 750zł z ebay

Post autor: Darek »

zoombie pisze:A mnie się zdaje, że Darek siedzi w Eire ... Wiec tym bardziej warto byłoby się z nim zgadać.
Juz jestesmy na Skype i chyba w przyszlym miesiacu sie spotkamy spotkamy bo wybieram sie na targi do lim
irlandczyk007

Gramofon do 750zł z ebay

Post autor: irlandczyk007 »

dziekuje wszystkim za pomoc.Z pomoca darka wybrałem Pro-Ject Essential II.Dobra cena jak na irlandie 220 euro.dziekuje
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

Post autor: Wojtek »

irlandczyk007 pisze:Z pomoca darka wybrałem Pro-Ject Essential II.Dobra cena jak na irlandie 220 euro.
O rety, szkoda, no ale miłej zabawy.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Darek

Gramofon do 750zł z ebay

Wojtek pisze:O rety, szkoda, no ale miłej zabawy.
czemu szkoda? zly gramofon?
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

To jest najniższy model Pro-Jecta z podstawową regulacją ramienia. Już Debut jest lepszy mimo że nie ma dobrej opinii.
W tym wątku były oferty lepszych gramofonów za mniejszą kasę. Prywatnie na GG też podałem Irlandczykowi parę fajnych typów od sprzedawcy, który mu się podobał. Chodzi o tego co daje roczną gwarancję na używki.

Ten PJ z pewnością zagra, ale jeśli patrzymy na stosunek jakość/cena to po prostu szkoda.

Umówmy się Darek, że Ty za bardzo nie siedzisz w sprzęcie. Bardziej w płytach, co nie? :)
Wsparcie finansowe forum
Darek

Re: Gramofon do 750zł z ebay

Wojtek pisze:To jest najniższy model Pro-Jecta z podstawową regulacją ramienia. Już Debut jest lepszy mimo że nie ma dobrej opinii.
W tym wątku były oferty lepszych gramofonów za mniejszą kasę. Prywatnie na GG też podałem Irlandczykowi parę fajnych typów od sprzedawcy, który mu się podobał. Chodzi o tego co daje roczną gwarancję na używki.

Ten PJ z pewnością zagra, ale jeśli patrzymy na stosunek jakość/cena to po prostu szkoda.

Umówmy się Darek, że Ty za bardzo nie siedzisz w sprzęcie. Bardziej w płytach, co nie? :)
Pewno ze tak ja bardziej w plytach lecz opieralem sie na doswiadczeniu osoby ktora posiada taki i mysle ze cana jak i jakosc na Irl jest dobra. Kupujac w Polsce ma sie gwarancje ale dosyc ciezko by bylo jesli by bylo potrzeba z niej skozystac no i koszta transportu ok 30 - 40 e z PL do Ire wcale nie sa male. Wielokrotnie myslalem o sprowadzeniu tutaj uzywek ale koszta sa zbyt wysokie. Tutaj wszystko rozbijalo sie o cene. Gdyby mozna bylo dac troche wiecej to i sprzet tutaj bylby na wyzszym poziomie. Myslelismy o takim jak ja mam ale zbyt drogi.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

Darek pisze:Kupujac w Polsce ma sie gwarancje ale dosyc ciezko by bylo jesli by bylo potrzeba z niej skozystac no i koszta transportu ok 30 - 40 e z PL do Ire wcale nie sa male.
W tym wypadku to akurat Irlandczykowi nie przeszkadzało, choć sam mu z tego powodu odradzałem import z PL :)
Wyszło że przeciętnie wysyłka z PL czy z UK do IRE tego typu towaru stoi na podobnym pułapie cenowym (patrząc na koszt wysyłki pocztą).
Wtedy też straciłem argument, więc mogłem szczerze polecać jakieś oferty od allegrowiczów.

Sprzedawca o którym była mowa to audio-extasa, firma niemiecka działająca też na eBay, więc gwarancja jest bardziej "europejska" niż polska :)
Darek pisze:Wielokrotnie myslalem o sprowadzeniu tutaj uzywek ale koszta sa zbyt wysokie.
Dlaczego? "Polaczek kurier" i tak już bierze w jedną stronę winyle, to w drugą nie mógłby brać paczek z gramofonami? :)
No i czy okolice 100 złotych to w tym wypadku wysoki koszt jeśli można zaoszczędzić, a wybór jest potencjalnie większy... kwestia dyskusyjna.
Wspomniany pseudo-kurier pewnie i tak wziąłby jeszcze mniej ;)
Wsparcie finansowe forum
Darek

Wojtek pisze:
Darek pisze:Kupujac w Polsce ma sie gwarancje ale dosyc ciezko by bylo jesli by bylo potrzeba z niej skozystac no i koszta transportu ok 30 - 40 e z PL do Ire wcale nie sa male.
W tym wypadku to akurat Irlandczykowi nie przeszkadzało, choć sam mu z tego powodu odradzałem import z PL :)
Wyszło że przeciętnie wysyłka z PL czy z UK do IRE tego typu towaru stoi na podobnym pułapie cenowym (patrząc na koszt wysyłki pocztą).
Wtedy też straciłem argument, więc mogłem szczerze polecać jakieś oferty od allegrowiczów.

Sprzedawca o którym była mowa to audio-extasa, firma niemiecka działająca też na eBay, więc gwarancja jest bardziej "europejska" niż polska :)
Darek pisze:Wielokrotnie myslalem o sprowadzeniu tutaj uzywek ale koszta sa zbyt wysokie.
Dlaczego? "Polaczek kurier" i tak już bierze w jedną stronę winyle, to w drugą nie mógłby brać paczek z gramofonami? :)
No i czy okolice 100 złotych to w tym wypadku wysoki koszt jeśli można zaoszczędzić, a wybór jest potencjalnie większy... kwestia dyskusyjna.
Wspomniany pseudo-kurier pewnie i tak wziąłby jeszcze mniej ;)
To dobrze ze jest taka firma ktora daje dobra gwarancje. Wybor niezaprzeczalnie jest wiekszy. Sprowadzac sie raczej nie oplaca Kupic za 30 e + wysylka to da 50 -60 euro
Kurier to nie krzak Dziala oficjalnie z ubezpieczeniem przesylek ale sa tez krzaki lacz takim nic bym nie przekazal. Tak wogole to musze jeszcze raz przemyslec sprowadzanie sprzetu bo tutaj to pustynia Nic nie ma i albo kupi sie w UK albo trzeba czekac na okazje. Boje sie doostac szmelc bo tego to tutaj jest i co z tym robic?
Kupic i odrazu od sprzedawcy gdyby kurier zabieral to moze wtedy bo wysylac w PL i dopiero kurier to juz odpada. Zreszta musialbym miec konto na All a tego nie mam wiec i tak nic z tego
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

Darek pisze:Sprowadzac sie raczej nie oplaca Kupic za 30 e + wysylka to da 50 -60 euro
Jeśli sprzęt zwyczajowo jest wart np. 100 euro na wyspach to już się raczej opłaca. To zależy, po prostu.
Darek pisze:Kurier to nie krzak Dziala oficjalnie z ubezpieczeniem przesylek
W sensie że ma działalność gospodarczą już i drukuje paragony/faktury? To spoko :)
Darek pisze:Zreszta musialbym miec konto na All a tego nie mam wiec i tak nic z tego
Piszesz tak jakby założenie konta było jakimś problemem.
Wsparcie finansowe forum
Darek

Wojtek pisze:
Darek pisze:Sprowadzac sie raczej nie oplaca Kupic za 30 e + wysylka to da 50 -60 euro
Jeśli sprzęt zwyczajowo jest wart np. 100 euro na wyspach to już się raczej opłaca. To zależy, po prostu.
Darek pisze:Kurier to nie krzak Dziala oficjalnie z ubezpieczeniem przesylek
W sensie że ma działalność gospodarczą już i drukuje paragony/faktury? To spoko :)
Darek pisze:Zreszta musialbym miec konto na All a tego nie mam wiec i tak nic z tego
Piszesz tak jakby założenie konta było jakimś problemem.
Tak kurier daje rachunek za kazdym razem. Przynajmiej ten co zabiera moje paczki.
Ze sprzetem to musze przemyslec natomiast co do rejestracji to nie problem tylko z platnoscia sie pojawia bo nie bede wyrabial lolejnej karty dla payu bo takie maja zasady. Na kazdym serwisie na calym swiecie place jedna karta I nie potrzebuje wyrabiac nowej. Z paypalem tez zadnego problemu a mamy dwa konta I place jak mi sie podoba I nikt sie nie pyta czy to moje czy kogos innego. Nikogo to nie interesuje a na All tak wiec mam taki serwis ....... Malo tego nie daja zadnej gwarancji zwrotu jesli cos jest nie tak. Nawet jak nieraz kupuje w jakims sklepie w Polsce to jest to bezproblemowo. Ostatnio kupowalem ksiazki w Merlinie I zadnych problemow pomimo ze zarejestrowana jest tam inna osoba to placilem swoja karta (pisze z tel to moze cos byc tam poprzekrecane, pozniej to sprawdze)
Awatar użytkownika
zoombie

Gramofon do 750zł z ebay

Post autor: zoombie »

Darek pisze:nie bede wyrabial lolejnej karty dla payu bo takie maja zasady
Dla PayU nie musisz mieć karty jeśli masz konto złotówkowe w polskim banku. Ale tego akurat Ty możesz nie mieć ....
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

Darek pisze:lolejnej karty dla payu bo takie maja zasady.
Ale że co? Nie możesz spiąć swojej karty z PayU? Dlaczego?
PayU przyjmuje Visa i MasterCard, co w sumie jest standardem. Masz American Express czy jak? :)
Darek pisze:Z paypalem tez zadnego problemu a mamy dwa konta I place jak mi sie podoba I nikt sie nie pyta czy to moje czy kogos innego. Nikogo to nie interesuje a na All tak wiec mam taki serwis .......
Nie bardzo rozumiem problem. Brzmi to tak jakbyś miał coś do ukrycia, a nie chciał czegoś po prostu używać :)
Darek pisze:Malo tego nie daja zadnej gwarancji zwrotu jesli cos jest nie tak.
Bo to pośrednik, a nie sam sprzedawca. Gadaliśmy już o tym w wątku eBay kontra allegro :)
W tym wypadku, coś za coś, jeśli chcemy oszczędzić.

Swoją drogą nie wiem skąd bierzesz tą wysyłkę 50-60 euro z PL do Irlandii. DHLem? :)
Wsparcie finansowe forum
Darek

Gramofon do 750zł z ebay

Wojtek pisze:Ale że co? Nie możesz spiąć swojej karty z PayU? Dlaczego?
PayU przyjmuje Visa i MasterCard, co w sumie jest standardem. Masz American Express czy jak?
Spiac nie mozna gdy jest inne imie na karcie i osoby zarejestrowanej na all Dzwonilismy do nich i nic nie pomoglo. Cora sie w....a po telefonie i zlikwidowala wszystko. Bardzo nieprzyjemna obsluga. Nikt nie bedzie robil sobie dodatkowych kosztow wyrabiajac dodatkowa karte
Wybacz ale to nie zacheca do kozystania z ich uslug. Kupuje karta wszedzie Merlin, takt24, Mystic i wiele innych i nigdzie ale to nigdzie nikt nie robi problemow z zakupami i platnoscia. Jakie mozna miec zaufanie do takiej firmy kiedy na dzien dobry juz robia schody. Kiedys jeszcze potrafili robic cos takiego ze zadali o d osob z zagranicy dodatkowych dokumentow ( kolega tak mial) i powiedzial im zeby go pocalowali. Moze teraz juz tego nie robia (niewiem) Karta jest zony i racze nie przytocze jej wypowiedzi na ten temat ........... sporo fajnych slowek
Tlumaczyli sie bezpieczenstwem :D Kpina bo sami nic nie zabezpieczaja oprocz wlasnych interesow. Powinni sie cieszyc ze ktos chce przylaczyc sie i bedzie przekazywal im kase ktora beda obracac
Chetnie bym napiasl kilka ostrych zdan na ich temat jak sobie przypomne ta rozmowe co byla przeprowadzona ale dam sobie luz bo takie chamstwo tylko cisnienie podnosi
Kiedys juz pisalem na ten temat
Wojtek pisze:Nie bardzo rozumiem problem. Brzmi to tak jakbyś miał coś do ukrycia, a nie chciał czegoś po prostu używać
Nic do ukrycia :D Mialem konto z karta (UK) gdy otwieralem sobie konto na ebay, zonka ma Ire i mam 2 konta paypal Jedno mam na ebay a kolejne ogolne. Place sobie z jakiego konta mi pasuje, nawet nieraz kupujac w Polsce.
Wojtek pisze:Swoją drogą nie wiem skąd bierzesz tą wysyłkę 50-60 euro z PL do Irlandii. DHLem?
Nie kurierem : paczka 10 kg 20 euro. Kup z 3 gramofony to bedzie ok 50-60 euro a moze tez sie trafic jeden ze bedzie wazyl z 15kg a 2 po 8kg
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 750zł z ebay

Jak dla mnie to nadal robisz problem z gówna. Założyłbyś konto na allegro (darmowe wszak) na swoje imię i nazwisko i byłoby z bani ;)
Tylko nie mów mi że kolejnym problemem wtedy jest to, że cała Twoja rodzina ma konta na allegro... bo padnę :D

Allegro i PayU mają swoje wady, ale fakt faktem jest to polski serwis, a nie globalny, trzeba mieć taką świadomość.
Darek pisze:Nie kurierem : paczka 10 kg 20 euro. Kup z 3 gramofony to bedzie ok 50-60 euro a moze tez sie trafic jeden ze bedzie wazyl z 15kg a 2 po 8kg
Po co Tobie 3 gramofony na raz? :) Przecież nie jesteś handlarzem... :D
Wsparcie finansowe forum
Darek

Gramofon do 750zł z ebay

Wojtek pisze: na swoje imię i nazwisko i byłoby z bani
Jak moge na swoje kiedy nie mam karty tylko zona a ona nie wyraza zgody. Po cholere mi konto kiedy nie moge kozystac. Chyba logiczne, a nie bede specjalnie wyrabial karty. Oddadza mi koszta roczne chyba nie.
Wojtek pisze:Tylko nie mów mi że kolejnym problemem wtedy jest to, że cała Twoja rodzina ma konta na allegro... bo padnę
Ma kuzyn w Polsce i nieraz cos mi kupi (od swieta) a moja cala rodzina w Ire nie posiada zadnego konta na All (dziwne ale prawdziwe) ale posiadamy na innych serwisach gdzie nie robia problemow i uczciwie dzialaja Lacznie z Japonia i RPA
Wojtek pisze:Po co Tobie 3 gramofony na raz? Przecież nie jesteś handlarzem...
a ty znowu swoje. teraz mam 5 i co z tego Myslisz ze je sprzedaje? nie, wymieniam sobie co jakis czas jak mi sie nudzi widok jednego albo zbieram ze soba jak gdzies jade
ODPOWIEDZ