Gramofon do 3 tys

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
Pilot

Gramofon do 3 tys

Post autor: Pilot »

Oczywiście nad pokrywą pomyślę. W wątku Ad Fontes na AS jest nawet adres firmy z Gdyni, która już pokrywy dorabiała do niego. Wpierw finansowo muszę się podleczyć i w końcu kupić kilka nowych winyli. Od miesiąca nic nie zakupiłem nowego.

Poważnie, zakończmy już tu temat Fontesa bo nas Wojtek przegoni. Tu jest dział zakupów. :roll:
Robertson

Gramofon do 3 tys

Post autor: Robertson »

Wcale nie bagatelizuję tylko...... podchodzę do sprawy z odrobiną dystnsu i domieszką poczucia humoru ;) A co do wyobrazni to fakt! Ciężko jest mi wyobrazić sobie gabaryty"akwarium" które przykryje tego kolosa!
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Re: Gramofon do 3 tys

Post autor: Pawelec »

Piękne urządzenie, gratulacje. Jeżeli bedziesz zainteresowany nabyciem pokrywy (zabezpieczenia)to mogę dać namiar z którego co prawda jeszcze nie korzystałem, ale zamierzam wymienić w swoim. Panowie z tego co wiem dorabiają również nietypowe więc może warto zapytać. Tel. 608415388 Warszawa ul. Słowicza 23A. Czasami się ogłaszają na alledrogo. :P
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Robertson

Gramofon do 3 tys

Jestem już po kilku zakupach na Słowiczej i jak najbardziej polecam ten punkt! Olbrzymi wybór sprzętu i serwis . Ludzie znający się na rzeczy i potrafiący doradzić.Ostatnio dostałem do przetestowania srebrne kable ich konstrukcji , które po załączeniu zmieniły całą definicję brzmienia.Tyle szczgółów ile wyciagnęły , przestrzeń, pięknie sie spisały achh...szkoda pisać . Zostały u mnie ! Teraz będę tesował kable gramofonowe.Bardzo istotna sprawa .Jest wola z ich strony.Możliwość testów oraz odsłuchu u siebie w domu.W swoich warunkach i na swoim sprzęcie ! Kwestia dogadania ;) Nie mam w tym rzadnego interesu. Gorąco zachęcam wszystkich , którzy chcą aby muzyka ich oczarowała i jeszcze więcej usłyszeli ze swoich płyt dla mnie rewelacja a sporo tego słyszałem :clap:
Klimek

Post autor: Klimek »

Robertson pisze:Jestem już po kilku zakupach na Słowiczej i jak najbardziej polecam ten punkt! Olbrzymi wybór sprzętu i serwis . Ludzie znający się na rzeczy i potrafiący doradzić.Ostatnio dostałem do przetestowania srebrne kable ich konstrukcji , które po załączeniu zmieniły całą definicję brzmienia.Tyle szczgółów ile wyciagnęły , przestrzeń, pięknie sie spisały achh...szkoda pisać . Zostały u mnie ! Teraz będę tesował kable gramofonowe.Bardzo istotna sprawa .Jest wola z ich strony.Możliwość testów oraz odsłuchu u siebie w domu.W swoich warunkach i na swoim sprzęcie ! Kwestia dogadania ;) Nie mam w tym rzadnego interesu. Gorąco zachęcam wszystkich , którzy chcą aby muzyka ich oczarowała i jeszcze więcej usłyszeli ze swoich płyt dla mnie rewelacja a sporo tego słyszałem :clap:
Podeślij mi na priv numer do Twojego dilera.
eenneell

Gramofon do 3 tys

Post autor: eenneell »

Pawelec pisze: Tel. 608415388 Warszawa ul. Słowicza 23A. Czasami się ogłaszają na alledrogo.
Robertson

Gramofon do 3 tys

Diller name Ciuba ...Artur Ciuba ;)
Klimek

Post autor: Klimek »

Klimek pisze:
Robertson pisze:Jestem już po kilku zakupach na Słowiczej i jak najbardziej polecam ten punkt! Olbrzymi wybór sprzętu i serwis . Ludzie znający się na rzeczy i potrafiący doradzić.Ostatnio dostałem do przetestowania srebrne kable ich konstrukcji , które po załączeniu zmieniły całą definicję brzmienia.Tyle szczgółów ile wyciagnęły , przestrzeń, pięknie sie spisały achh...szkoda pisać . Zostały u mnie ! Teraz będę tesował kable gramofonowe.Bardzo istotna sprawa .Jest wola z ich strony.Możliwość testów oraz odsłuchu u siebie w domu.W swoich warunkach i na swoim sprzęcie ! Kwestia dogadania ;) Nie mam w tym rzadnego interesu. Gorąco zachęcam wszystkich , którzy chcą aby muzyka ich oczarowała i jeszcze więcej usłyszeli ze swoich płyt dla mnie rewelacja a sporo tego słyszałem :clap:
Podeślij mi na priv numer do Twojego dilera.
To jest tzw ironia.
Robertson

Gramofon do 3 tys

Uhmmm... można żyć w nie świadomości spinając swój zestwam drutami , które ograniczają brzmienie tłumiąc 20-30 % dżwięków i rozpisywać się o coraz to lepszej wkłądce lub igle. Ironizowanie tego typu kwestii graniczy z głupotą ale...wolna wola .Wymieniam sie tylko swoimi doświadczeniami i to w dobrej wierze ;)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 3 tys

Post autor: Wojtek »

Robertson pisze:Ironizowanie tego typu kwestii graniczy z głupotą ale...wolna wola .Wymieniam sie tylko swoimi doświadczeniami i to w dobrej wierze ;)
To z łaski swojej nie irytuj się jeśli ktoś nie podziela Twojego zdania lub nie podnieca się tym tematem w podobny sposób.
Kiedyś Tobie powiedziałem, że tutaj nie ma kablarzy i społecznościowo tak to po prostu tutaj wygląda, więc nie łudź się, że rzeczywistość jest inna.

Jak chcesz to załóż wątek "kablarski" (lub obczaj te które powstały wcześniej) to zrobi się konkretna dyskusja na temat, o ile znajdą się chętni.
Droga wolna.

Ten wątek gramofonowy może już zostawmy w spokoju, skoro Pilot osiągnął już cel :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Robertson

Gramofon do 3 tys

Oki ... sorki .Troszku się zagalopowałem ...to nie ten wątek. Piolt jeszcze raz gratki ;)
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Pilot pisze:W końcu do mojego domostwa zawitał Ad Fontes od Andrzeja Analogowego z Włocławka. I to jest to co chciałem. Nie jest to łatwy w obsłudze gramofon ale potrafi odwdzięczyć się super dźwiękiem. Ramie aluminiowe 12", talerz alu-akryl-alu o wadze 4,5-1,8-4,5kg co daje nam razem wagę talerza 10,8kg. Tak się prezentuje:
Gratuluję maszyny. :)
Przy okazji - bez cienia złośliwości - tak sobie myślę, co Wy posiadacze tego gramofonu zrobicie kiedy jego twórca z jakiegoś powodu wypadnie z interesu? ;)
Pilot

Gramofon do 3 tys

Co zrobimy? To jest dobre pytanie. Ramie można kupić inne i zamontować, silnik sprowadzić samemu, pasek nie stanowi problemu, talerze nie do zdarcia a zawieszenie talerzy myślę że też jest do dorobienia. wszak to wszystko to jest domowa robota, u stolarza zamawia plintę a u tokarzy inne części. Nie wspomnę o tym że też już nie mam 20 lat, może wytrzyma. ;)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Pilot czy mógłbyś zamieścić na forum fotkę swojego gramofonu bez płyty na talerzu. Interesuje mnie też jak jest rozwiązane zasilenie tego gramofonu oraz wymiary podstawy wpisane w prostokąt.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Pilot

Gramofon do 3 tys

Ok, założę chyba osobny temat Ad Fontes i powstawiam foty rozebranego gramiaka.
ODPOWIEDZ