Fafikdog pisze: ↑22 paź 2017, 10:15
bo mam już coś innego "na oku".
Czyli?
Wiesz Fafik, już na pierwszej stronie zapytałem pod jakie wkładki miałoby to być. To co napisał darkman to tak naprawdę uderza w te same nuty.
Nie ustosunkowałeś się do tego poza tekstem że masz używanego Goldringa 2100, czyli coś co Andrzej Analogowy standardowo poleca do kredensa i każdemu kto nie ma pojęcia to "wpycha"
Generalnie jak już mówimy o takim poziomie finansowym to fajnie myśleć perspektywicznie, czyli np. by gramofon miał możliwość zmiany ramienia na inne. Albo żeby ramię było na tyle uniwersalne, że kwestia podatności staje się mniej ważna (tj. Denony czy inne z wytłumianiem rezonansu).
W innym temacie pytałeś o Thorensa TD-350. Gramofon moim zdaniem drogi (jako nówka) względem tego co oferuje w zamian, ale przynajmniej ma możliwość zmiany ramienia (da się go chyba także kupić jako sam napęd).
Z tej perspektywy, trochę bezsensowne jest liczenie na to by darkman czy ktokolwiek Tobie teraz proponował dobre kombinacje wkładka-gramofon, tym bardziej że tych możliwości jest naprawdę sporo. Jeśli skupimy się na jakiejś konkretnej kategorii/typie wkładek to już jest łatwiej, bo mamy tylko jedną stronę równania, a nie obydwie

Mam nadzieję że jest to teraz zrozumiałe.
Innymi słowy: kiedyś pomyślisz sobie "a spróbowałbym jakieś MC". I co? Znowu zmiana gramofonu? Da się to lepiej przemyśleć
Kolejne strzelanie "na oślep" i jaranie się, bez przygotowania do tematu, byłoby kolejnym marnowaniem kasy

I przed tym chcielibyśmy Ciebie ustrzec.
Fafikdog pisze: ↑22 paź 2017, 10:15
Moim zdaniem poza parametrami technicznymi, które determinują dopasowanie wkładki do ramienia reszta jest subiektywna...
Miałeś chyba na myśli wszystkie parametry techniczne (kwestia obiektywna) kontra wygląd (subiektywna)