Gramofon do 300 zł
-
Re: Gramofon do 300 zł
Dzięki za poradę. A co sądzisz o tym Kenwoodzie? Da radę? Co do przedwzmacniacza, ogranicza mnie kapitał, nie stać mnie, żeby wyłożyć 300 zł na gramofon i 300 na przedwzmacniacz. Przynajmniej obecnie... Poszukam zatem tego Art DJ.
-
Właśnie patrzę, że na allegro, ani ceneo tego Art DJ taniej, niż 235 nie dostanę obecnie...
-
- Gramofon: Technics D202, Q202
Poczytaj o tym pre na forum. Jest sporo. Co do gramofonu to nie pomogę niestety. Sądzę ze doświadczeni koledzy coś skrobną w temacie i może jakieś inne propozycje dostaniesz
Art DJ pre używany kupisz do 150 zł tyle że nie od ręki. Ja regę za 300 kupiłem a zanim upolowałem to używałem pożyczonej od kolegi. Szukajcie a znajdziecie. Cierpliwość i czas niestety jest potrzebny jak się chce zaoszczędzić parę złotych 

Ostatnio zmieniony 18 gru 2017, 11:39 przez 32lysy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tańszy Behringer czy Vivanco wystarczą, a Kenwood spoko (ważne że ma ciężarek AS).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
O Vivanco słyszałem same złe opinie. Behringera pp400 widzę w fajnej cenie, więc chyba się zdecyduję:) Jakieś specjalistyczne okablowanie mi będzie potrzebne do przebycia drogi: gramofon-preamp-wieża?
-
Wojtku , a czy beringer vivanco to nie ten sam poziom co wspomniany Analogis easy phono ? Pytam poważnie bo Analogis zawiódł mnie na całej linii

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Generalnie powinniście przejrzeć lub pytać temat o tanich preampach w dziale wzmacniaczy - to wszystko już było 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Z racji, że czas mocno goni, a w pracy przedświąteczna gorączka, wolałem zdać się na opinie specjalistów, zamiast przekopywać się przez tony postów na forum;) Chętnie się dokształcę, po świętach 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Lepiej zapytaj czy obchodzi mnie to że późno się obudziłeś z tematem prezentu i że masz smutną pracę 
Gorączka straszna skoro w godzinach pracy (zakładam) możesz sobie pisać tutaj, niewątpliwie
Wybacz, ale jak czytam takie bzdety to mi się odechcewa pomagać ludziom.

Gorączka straszna skoro w godzinach pracy (zakładam) możesz sobie pisać tutaj, niewątpliwie

Wybacz, ale jak czytam takie bzdety to mi się odechcewa pomagać ludziom.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
Dziękuję zatem za pomoc i za opierdol, nie będę więcej marnował Twojego cennego czasu...
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Fisiel, nie ma się co obrażać. Potrzebujesz interkonekt od strony Behringera do wzmacniacza (niestety nie wiemy co znaczy wieża w Twoim poście, przyznasz, że to dość ogólne określenie czy obrazisz się do kwadratu? hę?
. Od strony gramofonu włączasz kabel systemowy w wejścia in Begringera oraz żyłę uziemienia jeśli jest.
Lysy - Behringer najbardziejszy z tej trójki, lepszy byłby DJArt - bywają na forum. Dobra jest Rega Mini od nas z giełdy za bodaj 300 obecnie, jeśli nadal dostępna (to pre zrównoważony bez wodotrysków).
Chłopki to nie tak, że Was się gani za wsio - to wszystko na prawdę jest wielokrotnie opisane w dziale Pre.
Ale spoko, jak coś to pytajcie..
damy radę. Tylko to nie ten dział.

Lysy - Behringer najbardziejszy z tej trójki, lepszy byłby DJArt - bywają na forum. Dobra jest Rega Mini od nas z giełdy za bodaj 300 obecnie, jeśli nadal dostępna (to pre zrównoważony bez wodotrysków).
Chłopki to nie tak, że Was się gani za wsio - to wszystko na prawdę jest wielokrotnie opisane w dziale Pre.
Ale spoko, jak coś to pytajcie..

-
Może jestem przytępawy, a może zapracowany, nie znalazłem wszelako interesującego mnie info w dziale z preampami:P Jednak kupiłem DJ Arta, różnica 80 zł jest do przeżycia, a wychwalany jest tu pod niebiosa;) No to przetestuję
"Wieża" faktycznie jest wyrażeniem mocno ogólnym...
Z tyłu mam w "Wieży" 4 gniazda pod chinche, myślę, że jakoś to ogarnę, dużo opcji tam nie ma 

- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
-