Gramofon do 500 zł
-
Gramofon do 500 zł.
Hej,
zakup jakiego gramofonu polecacie osobie,która ma jedynie max 500 zł do wykorzystania. Osobie,która za bardzo się na tym nie zna i nie ma więcej kasy,a od zawsze chciałaby się raczyć dźwiękami z winyli.
zakup jakiego gramofonu polecacie osobie,która ma jedynie max 500 zł do wykorzystania. Osobie,która za bardzo się na tym nie zna i nie ma więcej kasy,a od zawsze chciałaby się raczyć dźwiękami z winyli.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Gramofon do 500 zł.
Natalio, osoba powinna brać pod uwagę fakt, że sam gramofon nie zagra.
Osoba potrzebuje jeszcze wzmacniacz, głośniki/kolumny i być może przedwzmacniacz gramofonowy.
A co osoba już ma ze sprzętu?
Jeśli budżet tylko na gramofon, to da się się wybrać coś fajnego. Jeśli na całość to nie będzie łatwo.
Osobie
Osoba potrzebuje jeszcze wzmacniacz, głośniki/kolumny i być może przedwzmacniacz gramofonowy.
A co osoba już ma ze sprzętu?
Jeśli budżet tylko na gramofon, to da się się wybrać coś fajnego. Jeśli na całość to nie będzie łatwo.
Osobie

-
Osoba dziękuję za odpowiedź ;i
nic nie ma w sumie...A tak poważnie to rozważam zakup czegoś takiego
https://sklep.malanet.pl/pl/searchquery ... l=gramofon
nic nie ma w sumie...A tak poważnie to rozważam zakup czegoś takiego
https://sklep.malanet.pl/pl/searchquery ... l=gramofon
-
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Niech Osoba nie rozważa tej walizki.
Straszna jest.
Coś poradzimy, ale trzeba się zastanowić, bo się gęsto zrobiło. Trochę mały budżet, ale się Osoba nie martwi. Coś pomożemy.
gramofon za 200-250, jest taka opcja, spoko. - Dantego trzeba wołać!
wzmak z sekcją phono za 300 - to nawet Lux może być.
gorzej z kolumnami - ? coś taniego.. hm.. mogę coś podarować, ale odbiór osobisty.
aha zostają kable, też mogę cos podarować na początek - nic wielkiego, ale..
sam na nich grałem
kiedyś.
skąd Osoba jest? ma miejsce na taki zestaw u siebie, bo to 2 klocki i tokarka, Osobo?

Coś poradzimy, ale trzeba się zastanowić, bo się gęsto zrobiło. Trochę mały budżet, ale się Osoba nie martwi. Coś pomożemy.
gramofon za 200-250, jest taka opcja, spoko. - Dantego trzeba wołać!

wzmak z sekcją phono za 300 - to nawet Lux może być.
gorzej z kolumnami - ? coś taniego.. hm.. mogę coś podarować, ale odbiór osobisty.
aha zostają kable, też mogę cos podarować na początek - nic wielkiego, ale..

skąd Osoba jest? ma miejsce na taki zestaw u siebie, bo to 2 klocki i tokarka, Osobo?
-
-
-
Re: Gramofon do 500 zł
Witam,
Chciałbym rozpocząć przygodę z gramofonami. Przeglądam już od jakiegoś czasu forum i podstawowe pojęcia jakoś przyswoiłem. Rozglądam się za gramofonem i chyba najlepszym dla mnie rozwiązaniem będzie odbiór osobisty sprzętu w Warszawie i okolicach. Czy któryś z gramofonów na tej stronie jest godny polecenia? http://warszawa.grubanuta.pl/gramofony-do-domu-120 jedynie czego się obawiam przy zakupie z allegro to że będzie konieczna wizyta w serwisie i może to podbić cenę, a tutaj chyba mam już serwisowany. Co o tym myślicie?
Z muzykę jaką zamierzam odtwarzać to raczej głównie rock i heavy metal tj. głównie gitarowe granie
Chciałbym rozpocząć przygodę z gramofonami. Przeglądam już od jakiegoś czasu forum i podstawowe pojęcia jakoś przyswoiłem. Rozglądam się za gramofonem i chyba najlepszym dla mnie rozwiązaniem będzie odbiór osobisty sprzętu w Warszawie i okolicach. Czy któryś z gramofonów na tej stronie jest godny polecenia? http://warszawa.grubanuta.pl/gramofony-do-domu-120 jedynie czego się obawiam przy zakupie z allegro to że będzie konieczna wizyta w serwisie i może to podbić cenę, a tutaj chyba mam już serwisowany. Co o tym myślicie?
Z muzykę jaką zamierzam odtwarzać to raczej głównie rock i heavy metal tj. głównie gitarowe granie

-
-
Na start może być,choć kolega z forum ma fajnego po przeglądzie i zadbanego takiego http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=59 ... 55#p143955 

-
Jestem nowy na forum. Chciałbym rozpocząć przygodę z winylem. Chcę zakupić coś jak w temacie, najlepiej ze Śląska i od forumowicza. Z góry dziękuję za info. Ewentualnie o jakieś tipy do czegoś na allegro od czego warto zacząć zabawę z czarną płytą. Słucham głównie rock, ale i klasykę czasami posłucham. Aplituner z wejciem phono mam. Tylko podłączyć i słuchać...
-
- zaworhc
Januszinio - jesteś w tej komfortowej sytuacji, że możesz podejść oglądnąć, sprawdzić, posłuchać i zadać pytania etc. Wybór całkiem spory. Mój gramiak mam właśnie z Grubejnuty ale i tak poszedł na przegląd do forumowego(?) czarodzieja - esdarka. Oni poddają gramofony renowacji tylko technicznej, więc musisz sie liczyć z tym, że sprzęt wizualnie to nie jest top.
Robly - szukaj na allegro uzytkownika esdarek. Ale wydaję mi się, że 500 może być mało.
Robly - szukaj na allegro uzytkownika esdarek. Ale wydaję mi się, że 500 może być mało.
-
Akurat esdarek jest ze Śląska
Druga sprawa to,że na forum jeden a nie wiem czy nie drugi z gramofonów jest po jego "odnowie".

-