Będę pewnie nieobiektywny, ale z tego zestawu Luxmana plasuje na pierwszym miejscu. Thorensa znam tylko z czytania i też uważam go za godnego polecenia. Wielkim atutem jest to, że możesz go dotknąć i posłuchać przed zakupem .
Ten Pionek PL-12D ma nieoryginalną budę (i nogi chyba też). Wkładkę na pokładzie ma najtańszą z możliwych, co powinno odstraszać, szczególnie jak ktoś chce tak dużo za ten popularny model.
Bierz Technicsa skoro Ci się bardziej podoba, z V15 III to całkiem fajna cena, choć wersja T-M była przeznaczona do Telefunkenów (wkładka pewnie ma jakąś blaszkę umożliwiającą montaż na śrubki).
Z Thorensem możesz mieć więcej pracy.
vinylpiotrek pisze:jak masz mozliwość odebrania osobiście, to ja bym raczej się skłaniał ku Thorensowi.
To jednak wyraźnie wyższa półka niz Dual.
Wojtek pisze:Ten Pionek PL-12D ma nieoryginalną budę (i nogi chyba też). Wkładkę na pokładzie ma najtańszą z możliwych, co powinno odstraszać, szczególnie jak ktoś chce tak dużo za ten popularny model
Odpadają, bo kieruję się waszymi opiniami i raczej mnie nie zachęcają
Ja z kolei nie polecam pakowania się w Thorensy na starcie, ale to tylko ja.
Dual CS-450/455 potrafi zadziwić, więc nie wiem czy warto go ot tak przekreślać.
W wątku "Gramofon do 1500 zł" jest też kilka fajnych ofert w okolicach 6 stówek.
Licytacja Luxmana nadal trwa. Też już odpada?
Pioneer, ten sam model co wcześniej, tylko w innej obudowie, podobnie jak Thorens też w Gdańsku, więc to plus, generalnie tak jak pisałeś - sporo ich jest. Pod kątem naprawy w razie W, chyba nie byłoby problemu z tak popularnym modelem? Bo obawiam się, że jak coś mi siądzie w Thorensie czy Technicsie to może być problem