A Philips - no cóż to jest kolejny model, który mnie przekonuje, że nie chcę gramofonu tej marki

Benytone to składak, marka wymyślona na konkretny rynek. Części takie same jak w Toshibach, a ramię jak np. w Kenwoodzie kd 1033. To przyzwoity gramofon, warto zapolować na niego.jaachu pisze:Martwi mnie tylko to, że o Benytone MP-3200 jest mało informacji i nie wiem czy nie będzie z nim w przyszłości problemów. W sumie o Philipsie 418 też, choć jego wygląd właśnie przypomina mi stare polskie gramofony, taki oldschool
I w tym momencie nasuwa się pytanie: czemu to wszystko w tak kiepskiej powłoce? Czemu potrafili opracować kasetę magnetofonową i płytę CD, czemu w innych branżach potrafią mieć dobry design, a ich gramofony (niektóre całkiem niezłe) wyglądały jak półtora nieszczęścia?Dante pisze:Zawieszenie ramienia i talerza jest pływające (amortyzacja drgań z podłoża), półkoszyk pozwalający na szybką wymianę wkładki.
W przypadku Daniela, największym sukcesem było to, że powstałDante pisze: Automatyka ma więcej sensu niż w Danielach
To twoja subiektywna opinia, a ta jest jak dziura w tyłku - każdy ma swojąObywatel pisze:I w tym momencie nasuwa się pytanie: czemu to wszystko w tak kiepskiej powłoce? Czemu potrafili opracować kasetę magnetofonową i płytę CD, czemu w innych branżach potrafią mieć dobry design, a ich gramofony (niektóre całkiem niezłe) wyglądały jak półtora nieszczęścia?
Całkiem porządny gramofon.sebastian112m pisze:PIONEER PL-970
Trochę za słaby wzmacniacz jak na podłogówki. Szukaj raczej monitorów.sebastian112m pisze:Drugie pytanie brzmi czy będą pasowały kolumny JVC SP-X440
Nie ten dział, ale moim zdaniem do 8 stówek znajdziesz coś lepszego niż te JVC.sebastian112m pisze:Proszę o ewentualne sugestie innych kolumn (używki do 800zł) które powinny dobrze grać z PIONEER A-351R.
Panowie, a co myślicie o tym:jaachu pisze:Witam
Przeglądam temat już dłuższy czas, szukam ogólnie gramofonu do 300 ale jeśli by trochę przekroczyło gdyby było warto to raczej bym się zdecydował.
Co myślicie na temat tych dwóch gramofonów:
http://allegro.pl/benytone-mp-3200-gram ... 51483.html
http://allegro.pl/gramofon-adapter-phil ... 12997.html