Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
kielek

Gramofon do 500 zł

Post autor: kielek »

Tego Denona dp 29 f sobie daruj,to chińska plastikowa zabawka z logo Denona i szkoda na to kasy. Ten drugi wyglada solidnie i byłby godny uwagi,gdyby nie że to aukcja i nie wiadomo jaka jest cena minimalna, ma bardzo słabiutką wkładkę i jest na 120 V ( dopytaj czy jest możliwość zmiany napięcia na odczepach trafo,gdyż tak jest w wielu przypadkach,choć o tym często informuje tabliczka znamionowa a tutaj tego nie widzę).
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 500 zł

Post autor: chudy_b »

kielek pisze:jest na 120 V ( dopytaj czy jest możliwość zmiany napięcia na odczepach trafo
Wg serwisówki, modele na rynek USA & Canada mają inne trafo, europejskie inne. Swoja drogą niezłym chamstwem jest przemilczenie w aukcji faktu, że to na 120V. Dobrze, że wtyczka jest amerykańska bo mógłby być niezły dym.
Zychu02

Gramofon do 500 zł

Post autor: Zychu02 »

Dzieki bardzo za odp. W takim razie może coś z Technicsa:
SL-D303 http://allegro.pl/technics-sl-d303-flag ... 91914.html - brak wkładki
SL-DB3 http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 28162.html
SL-D202 http://allegro.pl/technics-sl-d202-rzad ... 65840.html

Coś jest wartego uwagi w tym co wymieniłem ? Może coś innego ?
blazgi

Gramofon do 500 zł

Post autor: blazgi »

Witam,

proszę o pomoc, w oko wpadło mi coś takiego:

http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 95927.html

co o nim sądzicie?
kielek

Gramofon do 500 zł

@Zychu 02 nie chcę uchodzić za naganiacza klientów esdarkowi,ale jak chcesz mieć w miarę przyzwoity gramofon jako poczatkujący i nie mieć zadnych kłopotów to przyjrzyj się na aukcję esdarka i zobacz na Nordmende. To dosć solidna maszyna z przyzwoitą wkładką do tego full serwis, gwarancja,opieka techniczna i rabat 50 zł jako forumowicz.
Te Technicsy w tej cenie to żadna rewelacja
P.S
W.g. mnie dotyczy to również propozycji blazgiego
Zychu02

Gramofon do 500 zł

Post autor: Zychu02 »

@kielek sprawdz PW proszę
blazgi

Re: Gramofon do 500 zł

Post autor: blazgi »

dziękuję za pomoc. zakupiłem u Pana Darka:

http://allegro.pl/gramofon-nordmende-rp ... 66631.html
Blood_Flippy

Gramofon do 500 zł

Post autor: Blood_Flippy »

Witam. Niestety jeszcze raz zmuszony jestem do pytania tu na forum, powinno być w wątku do 400 zł, ale jak już tu raz zacząłem, to i tu skończę. Z powodu nagłego wydatku musiałem odpuścić w ostatnim czasie zakup. Jak widzę gramofon który chciałem kupić wciąż jest w ofercie (pioneer pl-200, który użytkownik misienka2008 mi poleciła). Dziś chcę kupić gramofon, jednak znalazłem jeszcze jedną ciekawą aukcję gramofonu pioneera PL-112d. wydaje się być w dobrym stanie, a cena jest o 100 zł tańsza, a dodatkowo igła tu podobno jest w dobrym stanie, o czym nie ma mowy w poprzednim.Link do aukcji
http://allegro.pl/pioneer-pl-112d-i5243063330.html Czy polecalibyście mi go na początek, czy pomiędzy nimi będzie znacząca różnica ? (wiem, że jeden to napęd paskowy, a drugi automat, jednak to mi nie przeszkadza) proszę o szybką radę.
Dziękuję i jeszcze raz pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2015, 20:34 przez Blood_Flippy, łącznie zmieniany 1 raz.
Tackgnol

Re: Gramofon do 500 zł

Post autor: Tackgnol »

Witam,

u reklamowanego tu wcześniej Pana Andrzeja pojawił się gramofon:
http://allegro.pl/gramofon-pioneer-pl-5 ... 55107.html
czy jest to dobra opcja w granicach 500-600 zł?
Edit:

Rozumiem że jest bez przedwzmaczniacza czy potrzebny byłby jakiś konkretny? Coś sprawowałoby się lepiej niż inne?
kielek

Gramofon do 500 zł

Chodzi chyba o p.Darka ;)
Nie odpowiem Ci wprost czy to dobra cena,bo z przedmiotami esdarka nie jest to takie proste,bowiem wiadomym jest że gramofony są po konkretnej renowacji,z gwarancją itd. i nigdy nie będą cenowo porównywalne z takimi od zwykłych handlarzy,gdyż facet(p. Darek) poniósł tu jakiś wkład w postaci pracy,środków,części itd., ma legalną firmę a więc płaci podatki itp.,więc finalnie produkt jest droższy. Teraz kwestia jest taka czy chcesz mieć może produkt nieco przepłacony w porównaniu do innych tego typu z Alle.. kosztem świętego spokoju,czy też masz umiejętności,wiedzę itp.by zaryzykować kupno tańszego lub lepszego modelu,ale z ryzykiem że coś moze być do mniejszej lub większej naprawy...
Reasumując na pewno można trafić coś lepszego w tej cenie,ale należy wkalkulować w to ryzyko że taki gramofon nie zawsze jest sprawny i w takim stanie jakim podaje sprzedawca,u Darka takiego ryzyka nie ma,no ale coś za coś...
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 500 zł

Post autor: esdarek »

Hej to ja-Andrzej czyli Darek.
Ten gramofon jest stanowczo za drogi i nie żartuję sobie tu wcale. Jest to pierwszy w zasadzie gramofon tego typu jaki trafił na mój warsztat, ale wiem już ,że nie ostatni. Pisząc tego typu myślę o T4P i wszystkich ustawieniach fabrycznych. Miałem oczywiście Duala 410 ,ale tam przynajmniej jest głowica 1/2 cala. Miałem też Technicsy z podobnymi ustawieniami ,ale one maja swoich wielbicieli i swoje ceny. Szczerze powiedziawszy chciałem ten gramofon wystawić taniej byle by nie dokładać. Niestety jak każdy tak i ten gramofon musiałem osłuchać. No i tu mi lekko laczki spadły. Wiem, że zostanę wyśmiany ,ale gramofon gra nadspodziewanie dobrze. Grał już dobrze na swojej starej igle. Dostał teraz nową i naprawdę brzmi znacznie lepiej niż wygląda:) Jak gdzieś wcześniej pisałem nie byłem nigdy zwolennikiem T4P. Należy jednak popatrzeć obiektywnie: ilu kupujących chce eksperymentować z wkładkami, igłami, naciskiem, antyskatingiem, koszykami itp.? Zdecydowana większość chce położyć płytę, nacisnąć przycisk i słuchać!!! Ja też :oops: Dla takich użytkowników taki gramofon to zbawienie - żona przy porządkach nie przestawi przeciwwagi na 4 gr, dziecko nie ustawi antyskatingu na zero, a słuchający nie będzie zachodził w głowę co się zepsuło ,że tak kiepsko słychać. Nie wiem czy tak skutecznie działa tu system antyrezonansowy czy technicsowska wkładka , ale efekt zadziwia. Jak ktoś chce automata bezobsługowego to na pewno nie będzie zawiedziony.
Awatar użytkownika
ROCHO
Gramofon: SONY PS-X60

Gramofon do 500 zł

Post autor: ROCHO »

PIONEER PL-570 Fajny ten gramofon
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 500 zł

Post autor: esdarek »

...i po ptokach:)
Awatar użytkownika
ROCHO
Gramofon: SONY PS-X60

Gramofon do 500 zł

Post autor: ROCHO »

Oby długo służył a właściciel był zadowolony.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

Blood_Flippy:
PL-112D za 250 złotych to dobra oferta, można brać :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ