Gramofon do 500 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 500 zł

Post autor: esdarek »

Tak,na allegro.
Awatar użytkownika
michumal
Gramofon: brak

Gramofon do 500 zł

Post autor: michumal »

Pięknie dziękuję, będę śledził. Co z tym Dynavoxem?? Namyśliłeś się? Ile miałby kosztować z zasilaczem?
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... (Mark Twain)
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

nie lepiej handlowac na mailu? dla przypomnienia: esdarek@interia.pl
Awatar użytkownika
michumal

Re: Gramofon do 500 zł

Lepiej na mailu, tyle, że nie odpowiedziałeś na moje 3 ostatnie maile, więc nie wiem, czy w ogóle dochodzą... Spróbuję jeszcze raz na mailu. Przepraszam, wszystkich za zaśmiecanie tego forum, ale tak jakoś wyszło...
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... (Mark Twain)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

"Tak jakoś wyszło" = desperacja ;)

Pisałeś michumal otwarcie, że chcesz kupić gramofon od Darka to ludzie uznali, że temat zakończony i nie trzeba już szukać dla Ciebie ofert.
Kupowanie używanych gramofonów po relatywnie niewysokiej cenie, oczekując że będzie to takie plug n' play gotowe do grania, od przypadkowych sprzedawców nie jest łatwym zadaniem.

Darek ma warsztat i daje gwarancję na swoją robotę. My co najwyżej możemy podrzucić jakieś oferty dobrych modeli co "dobrze wyglądają" na zdjęciach czy opisie, ale 100% gwarancji to tu Tobie nikt nie da, że używany gramofon X od sprzedawcy Y będzie bez wtopy itd.

Z drugiej strony nie dziwię się Darkowi, że nie chce wybierać gramofonu za Ciebie.

Z trzeciej strony... przez ten prawie miesiąc przewinęły się też inne osoby przez forum mające podobne oczekiwania i podobny budżet, a już nabyły sprzęt ;)

Także jak chcesz żebyśmy szukali to pisz, bo tak to trudno wiedzieć jakie są postępy "w kuluarach".
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
michumal

Wojtek pisze:"Tak jakoś wyszło" = desperacja ;)
To prawda, zostało mi mało czasu.
Wojtek pisze: Pisałeś michumal otwarcie, że chcesz kupić gramofon od Darka to ludzie uznali, że temat zakończony i nie trzeba już szukać dla Ciebie ofert.
Kupowanie używanych gramofonów po relatywnie niewysokiej cenie, oczekując że będzie to takie plug n' play gotowe do grania, od przypadkowych sprzedawców nie jest łatwym zadaniem.
Tak napisałem, bo pisaliście, że warto od Darka kupić, a tak jak piszesz, reszta ofert to loteria. Nie urodziłem się wczoraj i wiem, że znaleźć takiego "Darka" przy zakupie czegokolwiek, to jak wygrana na loterii i dlatego bardzo chcę od niego kupić. Po prostu chcę, żeby się żona ucieszyła, a nie, że podłącze i nic...
Wojtek pisze:Darek ma warsztat i daje gwarancję na swoją robotę. My co najwyżej możemy podrzucić jakieś oferty dobrych modeli co "dobrze wyglądają" na zdjęciach czy opisie, ale 100% gwarancji to tu Tobie nikt nie da, że używany gramofon X od sprzedawcy Y będzie bez wtopy itd.
Wiem już że Darek to "porządna firma" i dlatego chcę gramofon od niego, od Was nie oczekuje cudów, że mi powiecie że to na 100% warto kupić. Chodziło mi o jakąkolwiek poradę, Wy jako znawcy tematu od razu widzicie czy coś jest bublem, czy jest warte swojej ceny nawet z opisu i zdjęć, a ja tego nie widzę, dla mnie one wszystkie wyglądają prawie tak samo, nawet nigdy nie słyszałem o wielu markach tych gramofonów.
Wojtek pisze:Z drugiej strony nie dziwię się Darkowi, że nie chce wybierać gramofonu za Ciebie.
Ja też się nie dziwie, tyle że nigdy mi tego nie powiedział. Ja jako "wybitny znawca tematu" liczyłem raczej na poradę, "mam coś takiego na Twoje umiejętności i wymagania będzie dobre, bierzesz?" Przecież mógłbym przypadkiem kupić coś z nietypową wkładką za 1500, czy igłą za 1000 pln... nie wiem. Nigdy nie liczyłem, ani nawet mi przez myśl nie przeszło, że Darek specjalnie dla mnie coś przygotuje i do tego lepiej niż inne sprzęty.
Wojtek pisze:Z trzeciej strony... przez ten prawie miesiąc przewinęły się też inne osoby przez forum mające podobne oczekiwania i podobny budżet, a już nabyły sprzęt ;)
Fajnie że Ci ludzie to kupili, ale jeszcze raz powtarzam, Darek w postach kazał mi czekać i czekać, coś wymyślimy... po czym na końcu mi mówi, że sprzedał już 14 i o co mi chodzi, wystarczyło kupić. Proszę prześledzić 4 ostatnie strony tego wątku.
Wojtek pisze:Także jak chcesz żebyśmy szukali to pisz, bo tak to trudno wiedzieć jakie są postępy "w kuluarach".
Chwilowo, czekam na wystawienie przez Darka czegoś automatycznego lub półautomatycznego, co niezwłocznie mam zamiar zakupić, zeby zdążyć na 11.02 urodziny mojej żony.

Na koniec, nie mam do nikogo o nic pretensji, żeby było jasne, przyszedłem tu do Was z prośbą o pomoc, jak się uda, to super, jak nie, to będę musiał liczyć na los na allegro.
Dziękuję wszystkim za cierpliwość i okazaną pomoc.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Powiem wprost. Nie urodziłem się wczoraj (niestety)a handlem zajmuję się ponad 30 lat. Z przykrością muszę Ci Michał powiedzieć,że Twoje wypowiedzi, biorąc pod uwagę psychologię klienta, świadczą o chęci zrzucenia odpowiedzialności za wybór i zakup na osoby trzecie. Oczywiście wtedy kiedy coś pójdzie nie tak lub żona będzie niezadowolona. Nie gniewaj się,że tak piszę ,ale takie przypadki w moim długim życiu się zdarzały, a i w mądrych książkach można o takiej postawie poczytać. Dlatego nie polecę nikomu niczego nigdy na 100%. Moje oferty są ogólnie dostępne ,a koledzy tu na forum mają ogromną wiedzę z której sam niejednokrotnie korzystam i na pewno nie polecą Ci czegoś złego niezależnie kto to sprzedaje. Powiem więcej-na moje prace patrzą b. krytycznie co mnie mobilizuje do jeszcze większej staranności.
Awatar użytkownika
michumal

Gramofon do 500 zł

Nie mam powodu się gniewać, to ja przyszedłem do Was, nie Wy do mnie. Nie znam się na psychologii klienta, wiem że kupuję używany sprzęt niezależnie czy od Ciebie, Darek, czy od kogoś innego i mam świadomość konsekwencji. Chodzi mi tylko o maksymalne ograniczenie ryzyka związanego z kupnem używanego sprzętu. A wiem, że kupując od Ciebie ponoszę mniejsze ryzyko niepowodzenia. No przecież nawet jak wkładasz całą swoją wiedzę i umiejętności w odnawianie tych gramofonów, to zawsze może się coś popsuć u klienta i nie będzie to niczyja wina albo wina klienta, który się kompletnie nie zna na tym sprzęcie. Mam nadzieję, że jeżeli już w końcu kupię ten gramofon np. od Ciebie, to będę mógł liczyć na drobną pomoc w ustawieniu go. Jeśli chodzi o moją żonę, to jest kochana i nawet jakbym kupił jakiegoś niedziałającego śmiecia za 1000 zł, to by się ucieszyła z prezentu.
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Post autor: Bacek »

Panowie dajcie już pokój. Od takich kwestii jest PW.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
Awatar użytkownika
michumal

Gramofon do 500 zł

Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 500 zł

Post autor: Wojtek »

Raczej Grundig-Technics ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 500 zł

Z tego co pisałeś głównym użytkownikiem będzie żona nie mająca zbyt wiele doświadczenia w temacie. Grundig jest automatyczny i to bardziej niż większość innych gramofonów określanych jako automatyczne. Ma bowiem system wykrywania średnicy płyty (tak jak niektóre modele Technicsa). Funkcja ta uwalnia użytkownika od przełączania ręcznie tej średnicy (kolejne ułatwienie), a także chroni igłę, która przy złym przełączeniu lub zapomnieniu o tej czynności może mieć kontakt z obracającym się pustym talerzem co prowadzi do jej zniszczenia. System mocowania wkładki T4P w Twoim przypadku należy uznać jako zaletę. Nie potrzeba w nim wykonywać kalibracji wkładki ,która to czynność wymaga nieco wprawy i wiedzy z dziedziny geometrii ramienia. Sama wkładka jaka jest zamontowana jest na tyle dobra jakościowo, że raczej nie będziesz chciał eksperymentować z inną (aczkolwiek wkładek z T4P jest na rynku masa). Igła ma jeden z mniejszych nacisków w klasie co ochroni Twoje płyty przed szybkim zużyciem. Zarówno igła jak i pasek są fabrycznie nowe-w związku z powyższym masz spokój z materiałami eksploatacyjnymi na lata. Gramofon( jak to Technicsy ) nie ma okablowania sygnałowego na stałe więc możesz wybrać dowolny interkonekt - nic Ci nie jest narzucane. Oczywiście otrzymujesz przewód zasilający i uziemienie (oryginalne).
Awatar użytkownika
michumal

Gramofon do 500 zł

Bardzo dziekuje za podpowiedzi.
yatsek

Re: Gramofon do 500 zł UHER

Post autor: yatsek »

WItam,

Sprzedawca ponoć znany na forum.

Co sądzicie o tym gramofonie:

http://allegro.pl/gramofon-uher-referen ... 02572.html

Dzięki
kielek

Re: Gramofon do 500 zł UHER

Post autor: kielek »

yatsek pisze:WItam,

Sprzedawca ponoć znany na forum.

Co sądzicie o tym gramofonie:

http://allegro.pl/gramofon-uher-referen ... 02572.html

Dzięki

http://www.winyl.net/posting.php?mode=reply&f=46&t=351#
Nie ponoć ,tylko to forumowicz.
Chyba wszystko jest opisane w ogłoszeniu,cóż mamy dodać?
ODPOWIEDZ