nowy gramofon za ok 1000 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
Awatar użytkownika
krolix

Re: nowy gramofon za ok 1000 zł

Post autor: krolix »

Moim zdaniem spoko gramofon. Tylko z tego sklepu dostaniesz z nim takie pudełko (speed box), dzięki któremu będziesz zmieniał obroty. Sam gramofon jest manualny, bez speed boxa zmieniasz obroty podnosząc talerz i zmieniając położenie paska.
mich

Post autor: mich »

Przeczytałem temat umieszczony kilka miesięcy temu na forum pt. DENON DP-300 co to kto to. posprawdzałem jeszcze raz gramofony Pro-Jecty, i na dzień dzisiejszy wydaje mi się, że bardziej podpasuje mi Pro-Ject Debut III. Zastanawiam się trochę jeszcze nad tym (wkładka bardzo kusząca): http://sklep.rms.pl/index.php?p4813,pro ... fon-2m-red
ale brak pokrywy i przedwzmacniacza :(
może przy zakupie Pro-Ject Debut III udało by się podmienić wkładkę na lepszą i dopłacić różnicę :)
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Nie będę Ciebie przekonywał i zachęcał do poczytania o tym Denonie opinii także na forach zagranicznych. ;)
A co do tego Pro-Jecta, to już jest kompletna zmiana kryteriów względem tego, co napisałeś w pierwszym poście. :)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

No właśnie miał być automat,a teraz już chyba nie. To bardzo dużo zmienia i Debut od Pro-Ject-a nie jest tu najlepszą opcją.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
kielek

Post autor: kielek »

He.he Miał być automat,z pokrywą i pre ampem :lol: Zwrot o 180 stopni
mich

Post autor: mich »

zgadza się, zwrot o 180 st.
dlatego teraz muszę się nad tym wszystkim jeszcze raz zastanowić, przed chwilą przeczytałem o Panie Arturze z wawy, które sprrzedaje używane gramofony w super stanie, sprawdziłem jeszcze rege P3, która z UK można sprowadzić za ok 1500 zł, itp, itd,

wybór nie jest prosty a im dalej w las tym więcej drzew :)
i proszę się nie śmiać :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Skoro już tak intensywnie przerobiłeś temat nówek i jeśli jesteś z okolicy to przejdź się do Artura.
Do 1000 złotych z pewnością coś Ci zaproponuje z jego własną gwarancją ( ;) ), a wśród używek w tym przedziale cenowym automat z pokrywą to raczej żaden problem.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
eenneell

Post autor: eenneell »

mich pisze: przed chwilą przeczytałem o Panie Arturze z wawy
Jeżeli jesteś z W-wy/ okolic i tam (u P. Art) jeszcze nie byłeś = to się dziwię :o :shock:
Jeżeli zaczynasz myśleć o "używce"; To sakramentalne pytanie: "dobry używany gramofon do...- (to jest jedno- może nawet niejedno -wielkie nieporozumienie...!) ... -można kupić do 50zł, a zły zużyty można kupić i do 2k i + zł! )
Bo na "Al...go" to jest tak:
Masz szczęście :) : Aniołek podnosi główkę :!: ,
nie Masz ?:(
no właśnie!- Co robi Aniołek :?:
:clap:
Brawo! zgadłeś!
Awatar użytkownika
surfdarkos

Post autor: surfdarkos »

witam Cie ,ja jestem posiadaczem wyzej wymienionego projecta debutIII i jestem naprawde bardzo zadowolony .
cena za ten gamofon jest na poziomie jakosci . wczesniej mialem marantza i po uslyszeniu projecta w ciagu tygodnia podjoloem decyzje o jego kupnie. jest sprzedawany w kilku kolorach ale ja mam czarny,wyglad b.estetyczny i profesjonalny.
co do odsluchu to jest temat wzgledny. na fabrycznej wkladce gra bardzo czysto (jestem nowicjuszem)ale wiem ze lepsze wkladki kosztuja oklo 150zl do 200 jezeli chcesz wiecej informacij to pytaj
pozdrawiam darek
buwitom

Post autor: buwitom »

Cześć,
przymierzam się do zakupu gramofonu budzet od 500 do 1000 pln.
Miałem kiedyś gramofon FONICA GS464 z "szufladą" Diory + Altony 70 i na moje ucho i potrzeby zestawik spełniał oczekiwania.

Obecnie mam Amplituner Pionieer VSX-817 + kolumny KODA AV720 i teoretycznie nie mam zapędów audiofilskich i nie zamierzam tego sprzęta zmieniać.
Chciałbym kupić gramofon, który z jednej strony nie będzie "słaby" i da radość ze słuchania posiadanych winyli, ale też nie będzie przesadnie "mocny" czego i tak nie wykorzystam bo amplituner nie odda całego bogatego brzmienia.

Wpadł mi w oko RELOOP PR-2000 http://wamataudio.pl/gramofony/rp-2000-mk3.html ale nie wiem czy to w ogóle dobra droga.
Może lepiej kupić jakiegoś używanego DUAL-a np. http://allegro.pl/gramofon-dual-cs-415- ... 84687.html

Będę wdzięczny na sugestie i podpowiedzi.
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Z tych dwóch postawiłbym na nowego RELOOP-a. Ten Dual to mizerny model, a cena kup teraz mocno przesadzona.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
krisdebowski

Post autor: krisdebowski »

dołączę się do pytania - znalazłem bowiem ofertę

PRO JECT Gramofon Debut III za 800 zł nowy sprzęt , wkładka ORTOFON OMB 5E

czy jest to cena godna uwagi?
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Podstawowe pytanie: czy jesteś pewny na amen, że chcesz nowy gramofon?
DIOMEDES KATO
kielek

Post autor: kielek »

krisdebowski pisze:dołączę się do pytania - znalazłem bowiem ofertę

PRO JECT Gramofon Debut III za 800 zł nowy sprzęt , wkładka ORTOFON OMB 5E

czy jest to cena godna uwagi?
Jakieś 300 zł taniej niż w większości sklepach.Ale czy faktycznie jest on warty tej ceny? Czy jakikolwiek nowy współczesny gramofon jest warty swojej ceny?W mojej opinii nie :!: Sam popełniłem ten błąd,bo teraz już bym wiedział,że można kasę wydać lepiej i niekoniecznie aż tyle ;)
Awatar użytkownika
krisdebowski

Post autor: krisdebowski »

Winters pisze:Podstawowe pytanie: czy jesteś pewny na amen, że chcesz nowy gramofon?
no raczej tak, to mi nie minie i sie nie znudzi , bardziej chodzi mi o to czy dobrze będzie grał rocka i metal, cena "wydaje " się być ciekawa ale czy to jest choćby porównywalne z tym co za 400 - 600 zł można na aukcjach wylicytować ? ja tego nie wiem bo się nie znam

dziś założyłem nowy pasek na mojego bernarda, wyczyściłem igłę, trochę poczyściłem go i naoliwiłem i gra ładnie - znaczy nie mam ciśnienia na kupowanie czegoś innego, ale tak se grzebie po ofertach i trafiłem właśnie na tę atrakcję

tu chyba kilka osób ma taki gramofon?
zestaw naim + kudos
zestaw harman kardon + paradigm
Zestaw denon + wharfedale
Technics sl1500c + ortofon red / blue + audiotechnika 540 + pre iskra1
sporo kabli, słuchawki i szafka
listwa taga harmony pf1000v2
spory ciężar płyt
ODPOWIEDZ