ahaja pisze:Denony DD mają te same kłopoty co JVC - dlatego ich dużo.
Śmieszny pogląd. Ogółem biorąc to wszystko pod uwagę to pozostaje nam raptem garstka modeli do wyboru, a prawie nic z propozycji
ahaja pisze:Pewną niefrasobliwością jest polecanie komuś gramofonu takiego a nie innego dlatego że jest ładny.
A kto tak robi?
ahaja pisze:Wymienione przeze mnie modele są poszukiwane, dlatego się sprzedadzą łatwo.
Tak, jednych jest dużo, bo się psują, a drugich jest dużo, bo są poszukiwane. Wsio ma sens.
ahaja pisze:To nie jest tak, że to co starsze zawsze musi być dobre.
Oczywiście. Chodzi nam jedynie o dobre stare gramofony
ahaja pisze:Nie miałem ale dużo dobrego czytałem o AT: AUDIO TECHNICA AT-LP 120
To jest dopiero śmieszne biorąc pod uwagę to co wcześniej napisałeś
Po kolei, na razie zajmujemy się gramofonami.
piotrek pisze:Na chwilę obecną
Po 3 tygodniach od opublikowania ostatniej listy
piotrek pisze:(ten sam model widziałem na ebayu w niższej cenie, jednak wysyłka jest z USA...)
Są też europejskie oddziały eBay.
piotrek pisze:Nie wiem tylko czy lepszy będzie automat czy manual?
A to już zależy od twoich preferencji. Sam wcześniej pisałeś, że bardziej przekonuje przynajmniej gramofon półautomatyczny. Teraz zmieniasz zdanie?
To powiedz, bo specjalnie unikałem gramofonów manualnych w zestawieniu (z wyjątkiem tego SL-1500), biorąc to pod uwagę.
Zapewniam, że sonicznie nie zauważysz różnicy.
piotrek pisze:Chyba, że macie jeszcze jakieś propozycje przed ostatecznym zakupem

Po 3 tygodniach aż tak dużo się nie zmieniło, dużo aukcji i modeli z poprzedniej listy nadal jest dostępnych (szczególnie te z zawyżoną ceną).
Pobieżnie przejrzałem Allegro i w przedziale 600-1500 złotych doszły m.in.:
Toshiba SR-370
http://allegro.pl/toshiba-sr-370-15-kg- ... 82184.html
Technics SL-1310 mk2
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 68521.html
Ten SL-1500, który zalinkowałeś jest trochę ryzykowny pod kątem tego, że ma zamontowaną typowo DJ-ską wkładkę (tzw. długi system). Nie wiadomo czy poprzedni właściciel używał sprzętu jedynie do odsłuchu czy też do amatorskiej DJki (nadałby się, jako tańsza alternatywa do SL-1200).