Gramofon do 400 zł
-
Gramofon do 400 zł
" oferta nieaktualna" - to zjedź na dół strony
Ostatnio zmieniony 20 sty 2016, 15:33 przez jezior-92, łącznie zmieniany 1 raz.
- esdarek
- Gramofon: bambino
-
Gramofon do 400 zł
no tak - tak to wygląda jak człowiek się spieszy i robi kilka rzeczy na raz - poprawię się 

-
Re: Gramofon do 400 zł
Zakupiłem coś takiego za 400.Może być?
http://www.retrotronics.co.nz/detail&id=237
http://www.retrotronics.co.nz/detail&id=237
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
Skoro tak to na ile wiążące są Twoje "wymagania"?struna pisze:Jakoś sam też to zauważyłem Wojtku
Jeśli nie są to powiedz, ułatwi to znajdywanie ofert.
Prosiłeś o "info", a nie szczegóły od Adama i Ewy zaczynając.struna pisze:Może ktoś coś napisze więcej niż "fajny" i "tengencyjny" np coś o wkładkach do niego, napędzie itp. chętnie się dowiem czegoś nowego.
Co do wkładek to wyboru zbytnio nie ma - własny standard.
andre:
Może.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 400 zł
Dlaczego wg Was Metz TX 4963 to dobry wybór? Bardzo bym prosił o merytoryczną odpowiedź.
-
Tak to jest dobry gramofon i dobry wybór.Bardzo dobry silnik.Rozbudowana,bardzo dobrej jakości elektronika,solidna konstrukcja obudowy i niezłe ramię.Wkładkę można zastosować według uznania.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
To brzmi tak jakby padały same niemerytorycznetavian pisze:Dlaczego wg Was Metz TX 4963 to dobry wybór? Bardzo bym prosił o merytoryczną odpowiedź.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- esdarek
- Gramofon: bambino
Luke, zaufaj mocy...tavian pisze:Dlaczego wg Was Metz TX 4963 to dobry wybór? Bardzo bym prosił o merytoryczną odpowiedź.
-
Hej, co sądzicie o tym gramofonie - http://allegro.pl/gramofon-dual-cs-617q ... 22508.html ?
Szukam swojego pierwszego gramofonu. Chcę zacząć przygodę z winylami i nie ukrywam, że jestem zielona. Przeczytałam gdzieś, że ten model jest ok. Będę wdzięczna za pomoc.
Szukam swojego pierwszego gramofonu. Chcę zacząć przygodę z winylami i nie ukrywam, że jestem zielona. Przeczytałam gdzieś, że ten model jest ok. Będę wdzięczna za pomoc.

- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 400 zł
Gramofon sam w sobie w porządku, ale niestety nie był dobrze traktowany. Jak tym handlarzom nie wstyd wystawiać takiego umorusanego klunkra? Poczytaj też na temat ramion ULM i podejmij decyzję, czy chcesz w to wchodzić.
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=61&t=289
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=61&t=289
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
Szanowni,
pojawił się na celowinku Technics SL-B5 za 330zł. Niestety mimo usilnych prób nie mogłem znaleźć specjalnie opinii na temat tego modelu, a nawet niższych z serii (B3).
Wiem, że oceny Technicsów są różne, a cenione zazwyczaj są modele z DD, jednak czy byłby to sensowny zakup? A jeżeli nie on, to co? Rozglądałem się również za tagencjalnymi, te jednak interesowały mnie przede wszystkim ze względów estetycznych.
Gramofon miałby być de facto pierwszym moim własnym gramofonem, sprzętem ogólnego zastosowania podpiętym pod Pioneera 207r (lub 209r).
(trafił się jeszcze Dual 435-1 za 300zł)
pojawił się na celowinku Technics SL-B5 za 330zł. Niestety mimo usilnych prób nie mogłem znaleźć specjalnie opinii na temat tego modelu, a nawet niższych z serii (B3).
Wiem, że oceny Technicsów są różne, a cenione zazwyczaj są modele z DD, jednak czy byłby to sensowny zakup? A jeżeli nie on, to co? Rozglądałem się również za tagencjalnymi, te jednak interesowały mnie przede wszystkim ze względów estetycznych.
Gramofon miałby być de facto pierwszym moim własnym gramofonem, sprzętem ogólnego zastosowania podpiętym pod Pioneera 207r (lub 209r).
(trafił się jeszcze Dual 435-1 za 300zł)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
SL-B5 to to samo co SL-B3 tyle że dodatkowo ma mechanizm zmieniarki. Dość rzadki sprzęt dzisiaj. Za 330 zł brałbym, mimo że paskowe napędy Technicsa nie mają takiej renomy co ich napędy bezpośrednie.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Dziękuję za uwagi!Wojtek pisze:SL-B5 to to samo co SL-B3 tyle że dodatkowo ma mechanizm zmieniarki. Dość rzadki sprzęt dzisiaj. Za 330 zł brałbym, mimo że paskowe napędy Technicsa nie mają takiej renomy co ich napędy bezpośrednie.
Z lektury forum wynikało, że paskowe Technicsy są oceniane raczej przeciętnie, rozumiem, że tutaj interesująca może być pewna wartość kolekcjonerska.
Czy warto rozważać zakup gdyby miało się okazać, że sprzęt potrzebuje wymiany wkładki/igły lub paska? Na eBay osiągają ceny dość astronomiczne, z drugiej strony znalazłem w internecie kilka przypadków wyrwania ich po mniej niż 15 dolarów.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 400 zł
I to że miałbyś całkiem nowoczesną zmieniarkęjormungund pisze:rozumiem, że tutaj interesująca może być pewna wartość kolekcjonerska.

Tak.jormungund pisze:Czy warto rozważać zakup gdyby miało się okazać, że sprzęt potrzebuje wymiany wkładki/igły lub paska?
Chodzi o gramofon? Są rzadkie, jak już pisałem.jormungund pisze:Na eBay osiągają ceny dość astronomiczne
I co Tobie taka informacja dzisiaj daje?jormungund pisze:z drugiej strony znalazłem w internecie kilka przypadków wyrwania ich po mniej niż 15 dolarów.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum