Gramofon do 200 zł
-
-
Re: Gramofon do 200 zł
Witam,
Ostatnio zakupiłem swoją pierwszą płytę winylową i postanowiłem, że kupię sobie jakiś w miarę tani gramofon.
Dlaczego tani? Bo taka jest prawda, że będę go używał raz na tydzień/miesiąc, a potem rzadziej. Będę miał może 2-3 płyty.
Dlatego nie musi być to jakiś niezwykły gramofon, ma po prostu grać i żeby był słuchalny.
Znalazłem coś takiego i jestem niemalże pewny, że mi odradzicie te modele, tylko dlaczego ;d
http://allegro.pl/gramofon-camry-cr-111 ... 74686.html
http://allegro.pl/soundmaster-pl186-gra ... 76379.html
http://allegro.pl/gramofon-hi-fi-lenco- ... 81712.html
Fajnie jakby gramofon miał możliwość odtwarzania płyt cd, chociaż nie wiem czy jest to możliwe w tej cenie.
a i jeszcze czy ktoś by mi pomógł znaleźć gdzie można dostać ramię do gramofonu- artur stereo wg-903 unitra, gdyż znalazłem ostatnio po mamie.
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zakupiłem swoją pierwszą płytę winylową i postanowiłem, że kupię sobie jakiś w miarę tani gramofon.
Dlaczego tani? Bo taka jest prawda, że będę go używał raz na tydzień/miesiąc, a potem rzadziej. Będę miał może 2-3 płyty.
Dlatego nie musi być to jakiś niezwykły gramofon, ma po prostu grać i żeby był słuchalny.
Znalazłem coś takiego i jestem niemalże pewny, że mi odradzicie te modele, tylko dlaczego ;d
http://allegro.pl/gramofon-camry-cr-111 ... 74686.html
http://allegro.pl/soundmaster-pl186-gra ... 76379.html
http://allegro.pl/gramofon-hi-fi-lenco- ... 81712.html
Fajnie jakby gramofon miał możliwość odtwarzania płyt cd, chociaż nie wiem czy jest to możliwe w tej cenie.
a i jeszcze czy ktoś by mi pomógł znaleźć gdzie można dostać ramię do gramofonu- artur stereo wg-903 unitra, gdyż znalazłem ostatnio po mamie.
z góry dzięki za pomoc
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Soczky, nie idź ta drogą! Dlaczego? Dźwięk z tych wyrobów, do których linki podałeś, jak i z Artura, będzie na poziomie jamnika.
Naprawdę lepiej już kupić średniej klasy głośniki komputerowe i pozostać przy mp3-kach.
Naprawdę lepiej już kupić średniej klasy głośniki komputerowe i pozostać przy mp3-kach.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- cooledit
- Gramofon: Acoustic Solid
Prędzej całego Artura kupisz za 20 - 30 zł niż samo ramie do niego. Tych gramofonów jest zawsze pod dostatkiem na Allegro. A jak mam być szczery to nie wiem czy nie lepiej było by dla tych Twoich kilku płyt, gdybyś je słuchał na tym właśnie Arturze a nie na tych wynalazkach o których wspominasz. Z dwóch jednego raczej zmontujesz a i igły do niego też można jeszcze kupić. A i tak chyba taniej to wyjdzie niż twoje propozycje.
A jeszcze na koniec przypomniałem sobie, że jeden z moich znajomych, starszy już wiekiem emeryt skusił się na podobny do tego (Hi-Fi Lenco TCD-974) wynalazek. Nie pochodził za długo.Jak dla mnie to wywalony pieniądz.
A jeszcze na koniec przypomniałem sobie, że jeden z moich znajomych, starszy już wiekiem emeryt skusił się na podobny do tego (Hi-Fi Lenco TCD-974) wynalazek. Nie pochodził za długo.Jak dla mnie to wywalony pieniądz.
Acoustic Solid Classic Wood Black + Rega 303 + Goldring 2100 --> Graham Slee Era Gold V + PSU 1 --> Primare CD32 + I32 --> Focal CHORUS 836VW, kilka drucików z Acoustic Zen i Tara Labs
- chudy_b
A Co Cię do tego skłoniło? Tania była? Czarny kolor lubisz?
No tak, jak masz płytę, to trzeba by ją odsłuchać. Ale tani to pojęcie bardzo względne.
Wszystko jasne. Raz na miesiąc odbębnię pokutę i przeoram tę jedyną płytę.
Jak Ty dasz radę?
Ale Ty go nie chcesz słuchać.
No to po co pytasz?
Bo są do dupy. A dokładniej, nie są warte wydanych pieniędzy.
Fajnie by było żeby winda latała. Była taka bajka.
Ale ramię, czy gramofon? To jest sprzęt wart kilkadziesiąt złotych. Poszukaj sprawnego na Allegro. Szkoda czasu na wymianę ramienia. To jest proste, ale na pewno nie łatwe.
-
To, że jest to moja pierwsza płyta, będę miał ich mało, to wszystko wynika z tego iż słucham hip-hopu, a raczej mało jest płyt jeśli chodzi o rap, jak są to raczej limitki, z jakiejś okazji czy coś, a poza tym drogie są winyle ;dchudy_b pisze:A Co Cię do tego skłoniło? Tania była? Czarny kolor lubisz?
No tak, jak masz płytę, to trzeba by ją odsłuchać. Ale tani to pojęcie bardzo względne.
Wszystko jasne. Raz na miesiąc odbębnię pokutę i przeoram tę jedyną płytę.
Jak Ty dasz radę?
Będę rzadko słuchał, bo i tak te płyty mam tylko cd no i wolę sluchać na słuchawkach muzyki z telefonu/pc.
A że kupiłem pierwszą płytę to po prostu był mój kaprys, mam już cd to i chcę wersję winylową. Lubię danego artystę, akurat tę płytę to i kupiłem ją.
Co do gramofonu to chyba fakt, już lepiej kupię tego Artura całego, skoro nie ma sensu dawać 200 zł za powyższe gramofony, które wysłałem.
Jednak chyba nie kupię Arturka, bo z tego co widzę to na allegro wszystkie są uszkodzone, więc zakładam, ze ciężko jest znaleźć sprawny.
jakiś inny pomysł? do 200 zł?
- chudy_b
Moim zdaniem to nie ma sensu. Musisz kupić nową wkładkę za około 100zł. Zostaje 100 na gramofon. Może i coś znajdziesz, ale to nie będzie dobrze grało. Porównasz z CD i stwierdzisz, że te winyle to przereklamowane są. Stracisz dwie stówy tylko. Albo zwiększysz budżet, albo daj sobie spokój.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Żart dnia.
Skoro ceny płyt Ciebie przerastają to czy jest sens w ogóle rozważać temat?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
O co ci typie chodzi? To co mam kupić od razu 100 płyt, bo chce kupić gramofon?
Akurat osób, których słucham jest mało winyli, więc zluzuj.
Co kogo interesuje po co kupuje gramofon.
A jeżeli bez sensu jest za tyle kupować to po co jest ten temat?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Czytaj ze zrozumieniem to może będziesz wiedział

"Polska język trudna język"

Powyżej dałeś dość odważną ogólną tezę dot. winyli z rapem/hip-hopem, a nie że "akurat artysta który mnie interesuje wydał mało placków"

To zmienia postać rzeczy.
Wracając do tematu, masz do czego podłączyć gramofon?
Jeśli masz to możemy szukać czegoś do 2 stów.
Jeśli nie masz to siłą rzeczy koszta rosną

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
Pewnie już wiesz że pozamiatałeś... po sobie.
Nikogo. Ale jakbyś próbował dokładnie przeczytać to co Ci napisaliśmy, to bys zrozumiał, że chodzi nam o ochronę Twoich dwóch stów. Tylko i wyłącznie. Po prostu wydaj je lepiej, choćby na piwo.
W sumie sam nie wiem.
-
Czy naprawdę jest tak trudno coś polecić do 200 zł? Ja normalnie się zapytałem, wiec też oczekuję normalnej konstruktywnej odpowiedzi, a nie coś w stylu: "jest sens kupować w twoim przypadku?" "Stracisz dwie stówy tylko. Albo zwiększysz budżet, albo daj sobie spokój."
No proszę was ludzie. Moje pytanie na prawdę nie było skomplikowane, a nie dostałem jeszcze żadnej konkretnej propozycji.
No proszę was ludzie. Moje pytanie na prawdę nie było skomplikowane, a nie dostałem jeszcze żadnej konkretnej propozycji.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Odpowiedz pierw na zadane pytanie:
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
No jest trudno. Kupując uzywany gramofon trzeba liczyć się z wymianą igły. To urywa sporą część Twojego budżetu. Za to co zostanie trudno kupić coś co będzie w pełni sprawne i jako tako skonstruowane. Nawet pomijając kwestię wkładki, to też będzie ciężko. Masz wzmacniacz z wejściem PHONO? Bo jesli nie, to masz kolejny wydatek.
Artur nie jest rozwiązaniem, bo to plastikowa zabawka.