Gramofon do 200 zł
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Gramofon do 200 zł
Fisher, Grundig albo Technics Q300 jeśli Ci t4p nie przeszkadza. Przy czym technics może przeskoczyć 200 zł
Dual ładny, ale te modele potrafią być kapryśne. Myślę, że nieznacznie, ale 200 zł przekroczy.
Dobra ocja:
http://allegro.pl/gramofon-mitsubishi-d ... 08429.html
Dual ładny, ale te modele potrafią być kapryśne. Myślę, że nieznacznie, ale 200 zł przekroczy.
Dobra ocja:
http://allegro.pl/gramofon-mitsubishi-d ... 08429.html
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 200 zł
Zdecydowanie najbardziej zaawansowany jest Technics SL-Q300. Niestety ma pękniętą pokrywę z przodu, ale ogólnie jest w lepszym stanie wizualnym niż uboższy SL-DB3. SL-3 to zupełnie inny gramofon
Zgadzam się, że Fisher też jest godny uwagi. Pioneer też w sumie ujdzie, ale niestety jego stan wizualny nie zachwyca. Pokrywa do polerowania, ale cała. Grundig jakoś do mnie nie przemawia. No i ten tytuł aukcji - użycie słowa "audiofilski" w aukcji z takim sprzętem może sugerować niedorozwój umysłowy - powszechny zresztą na Allegro. Dual w bardzo ładnym stanie, ale to już bardzo stary sprzęt i w ogóle z innej bajki niż pozostałe Twoje linki. Poza tym w 200 zł na pewno się nie zmieści. Universum i Garrarda sobie daruj.

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
Re: Gramofon do 200 zł
Inne Technicsy, nie spojrzałam, wybaczcie
Są też audiofilskie Elty, jak dobrze poszukać. Z mp3
Ten Fisher mi się podoba, może rzeczywiście go wezmę. Poczekam jeszcze i zobaczę, jak się losy tego Technicsa potoczą.
Rysy i jakieś drobne pęknięcia na pokrywie mi jakoś bardzo nie przeszkadzają, ogarne je. Oby sam gramofon był sprawny i nie wymagał skomplikowanych operacji, bo tu nie podołam niestety

Są też audiofilskie Elty, jak dobrze poszukać. Z mp3

Ten Fisher mi się podoba, może rzeczywiście go wezmę. Poczekam jeszcze i zobaczę, jak się losy tego Technicsa potoczą.
Rysy i jakieś drobne pęknięcia na pokrywie mi jakoś bardzo nie przeszkadzają, ogarne je. Oby sam gramofon był sprawny i nie wymagał skomplikowanych operacji, bo tu nie podołam niestety

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Tak jak napisał Dante
Mitsubishi całokształtowo raczej tutaj wygrywa.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 200 zł
Ok, na placu boju pozostaje Fisher i Mitsubishi zatem
Czy wyjde na kompletną idiotkę, jak powiem, że Fisher mi się dużo bardziej podoba
?
Mistubishi jest duzo lepszy? Jeśli tak, to oleje wygląd of kors

Mistubishi jest duzo lepszy? Jeśli tak, to oleje wygląd of kors

- Dante
Napęd (kwarcowa stabilizacja obrotów) i wkładka na korzyść Mitsubishi. Może wystarczy go np. wyczyścić, żeby zaczął się podobać
?

- tollo
Gramofon do 200 zł
Takiego Fishera ma u mnie w rodzinie siostra od pewnego czasu i jest bardzo zadowolona, nie jest to zły gramofon, jak już wspomniał Dante ale ten Mitsubishi jednak jest lepszy, z obydwóch będziesz zadowolona. 

-
Gramofon do 200 zł
Hahaha, nie, to nie jest kwestia zdjęcia i przybrudzenia
Popatrzyłam sobie i poczytałam o nich na róznych stronach, zeby miec ogląd sytuacji niezależny od obecności kurzu
Absolutnie głupie pytanie, miejcie litość dla laika - jakbym chciała wymieniać igłę albo całą wkładkę, w którym będzie to łatwiejsze pod względem dostępności & ceny ?

Absolutnie głupie pytanie, miejcie litość dla laika - jakbym chciała wymieniać igłę albo całą wkładkę, w którym będzie to łatwiejsze pod względem dostępności & ceny ?
- tollo
- Dante
Gramofon do 200 zł
W obu wymiana wkładki nie stanowi problemu.
Wymiana igły -
Fisher - wkładka sanyo, dostępne tylko "takiese" zamienniki.
Mitsubishi - Audio Technica AT 3400. Można zainstalować nową, oryginalną igłę od AT 95 czyt. lepiej
W tym DP 780 o ile dobrze widzę, ułamane jest zabezpieczenie ramienia przy podpórce. W niczym to nie przeszkadza.
Fisher jest bardziej kompletny, zadbany i nawet krążek do singli fabryczny, ale nadal gorszy napęd i słabsza wkładka.
Wymiana igły -
Fisher - wkładka sanyo, dostępne tylko "takiese" zamienniki.
Mitsubishi - Audio Technica AT 3400. Można zainstalować nową, oryginalną igłę od AT 95 czyt. lepiej

W tym DP 780 o ile dobrze widzę, ułamane jest zabezpieczenie ramienia przy podpórce. W niczym to nie przeszkadza.
Fisher jest bardziej kompletny, zadbany i nawet krążek do singli fabryczny, ale nadal gorszy napęd i słabsza wkładka.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Co tu dużo gadać. Fisher bardziej kompletny i w lepszym stanie wizualnym, ale technicznie jednak nieco gorszy. Wkładka taka, że polecana byłaby wymiana od razu (np. na AT-95E).
Mitsubishi ma już na swoim ramieniu zawieszoną starszą inkarnację AT-95E (czyli wspomniana AT-3400), dzięki czemu nowa oryginalna ATN-95E będzie pasowała.
Nowa igła zazwyczaj jest tańsza od nowej wkładki, o łatwości wymiany nie wspominając
Mitsubishi ma już na swoim ramieniu zawieszoną starszą inkarnację AT-95E (czyli wspomniana AT-3400), dzięki czemu nowa oryginalna ATN-95E będzie pasowała.
Nowa igła zazwyczaj jest tańsza od nowej wkładki, o łatwości wymiany nie wspominając

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Czyli do Fishera od razu powinnam pakować nowa wkladke (+150 zł)?
Już prawie kupiłam tego Mitsubishi, ale kurde, zniechęca mnie to, że jednak taki zaniedbany jest. Nie wpływa to na jego stan techniczny? Jak ktoś mu urwał to i owo i stał gdzieś w kurzu w piwnicy to czy to będzie gotowe do grania? To, że jest subiektywnie mniej ładny już przebolałam
Jak mówicie że lepiej go brać, to nie będę się wygłupiać
pojawił się taki Rotel, rozważać? http://allegro.pl/rotel-rp-400-audiofil ... 00394.html
Już prawie kupiłam tego Mitsubishi, ale kurde, zniechęca mnie to, że jednak taki zaniedbany jest. Nie wpływa to na jego stan techniczny? Jak ktoś mu urwał to i owo i stał gdzieś w kurzu w piwnicy to czy to będzie gotowe do grania? To, że jest subiektywnie mniej ładny już przebolałam

pojawił się taki Rotel, rozważać? http://allegro.pl/rotel-rp-400-audiofil ... 00394.html
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Rotel byłby gorszym wyborem 
Jeśli Fisher Ciebie bardziej przekonuje to bierz Fishera, też będziesz zadowolona. Różnice nie są aż takie znaczne.
Możesz też spróbować ponegocjować ze sprzedawcą Mitsubishi, gdyż fakt faktem zdjęcia nie zachęcają.
Z drugiej strony można pokusić się o teorię spiskową, że Fisher też tak wyglądał przed czyszczeniem na poczet sprzedaży

Jeśli Fisher Ciebie bardziej przekonuje to bierz Fishera, też będziesz zadowolona. Różnice nie są aż takie znaczne.
Możesz też spróbować ponegocjować ze sprzedawcą Mitsubishi, gdyż fakt faktem zdjęcia nie zachęcają.
Z drugiej strony można pokusić się o teorię spiskową, że Fisher też tak wyglądał przed czyszczeniem na poczet sprzedaży

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Tyż prawda
Dzieki za cierpliwość i wszystkie opinie - dziabnęłam Mitsubishi ostatecznie. Byłam pewna, że skończę z jakimś Technicsem albo Dualem, a tu takie hipsterstwo
Dam znać co przyszło, mam nadzieję, że nie przeniosę się do wątku "problemy"

Dzieki za cierpliwość i wszystkie opinie - dziabnęłam Mitsubishi ostatecznie. Byłam pewna, że skończę z jakimś Technicsem albo Dualem, a tu takie hipsterstwo

Dam znać co przyszło, mam nadzieję, że nie przeniosę się do wątku "problemy"

-
Witam
Chciałbym zacząć jak najszybciej swoją przygodę z winylami, gdyż wygrzebałem ze strychu stare pudło pełne płyt w dobrym stanie. Niestety budżet mam okrojony czyli jak w temacie 200 zł to max na ten moment. Zastanawiałem się nad Fisherem, którego proponowaliście wyżej koleżance i jak na razie jestem za tym, żeby go kupić i tutaj pytanie do was czy do 200 zł znajdzie się coś lepszego, jeśli tak to prosiłbym o linki do aukcji
Pozdrawiam !