Ale w końcu T4P (jest w tym gramofonie) akceptujesz czy nie?karoina pisze:Czy taki jest ok?
TECHNICS SL- BD22
http://allegro.pl/technics-sl-bd22-znak ... 00649.html
Gramofon do 300 zł
- krolix
Re: Gramofon do 300 zł
- chudy_b
Gramofon do 300 zł
A co to jest ULM?karoina pisze:bez ULM (bo to też be?), paskowy (bo direct drive gorszy?)
Direct Drive nie jest gorszy od Belt Drive. Raczej odwrotnie moim zdaniem.
BD22 to jeden z najpopularniejszych i chyba najsłabszych modeli. No i T4P, a nie chciałaś. Generalnie "dupy nie urywa"

Na Allegro do 300zł w Technicsach to za wiele ciekawych sprzetów nie ma.
Jest jedna fajna licytacja, ale wątpie by poszedł za mniej niż 300, ale próbuj.
http://allegro.pl/technics-sl-3210-gram ... 57419.html
Ostatnio zmieniony 23 sie 2014, 01:09 przez chudy_b, łącznie zmieniany 1 raz.
- krolix
-
Ponieważ się nie znam, a w opisie tego nie podają to dlatego właśnie proszę o pomoc, czy ktoś może znaleźć jakikolwiek gramofon w tej cenie z moimi wymaganiami?krolix pisze:Ale w końcu T4P (jest w tym gramofonie) akceptujesz czy nie?karoina pisze:Czy taki jest ok?
TECHNICS SL- BD22
http://allegro.pl/technics-sl-bd22-znak ... 00649.html

- Reymont
Znalazłem Ci jakikolwiek. Masz na poprzedniej stronie Sanyo. Czemu masz takie roszczeniowe podejście? Skoro ktoś zadał sobie trud i przewertowal kilka stron a...o to wypadałoby się jakkolwiek ustosunkować.
No dobra idę zjeść śniadanie bo zawsze przed trochę nerwowy jestem

-
Nie wiem jak można oceniać czyjeś podejście na podstawie paru znaków lub braku w internecie...faktycznie nerwowy z Ciebie osobnik, proponuję spokojniejsze podejście bez nadinterpretacji.Reymont pisze:Znalazłem Ci jakikolwiek. Masz na poprzedniej stronie Sanyo. Czemu masz takie roszczeniowe podejście? Skoro ktoś zadał sobie trud i przewertowal kilka stron a...o to wypadałoby się jakkolwiek ustosunkować.
Sam zacząłeś post od słów, że nie bardzo się znasz, a zależy mi na tym żeby polecono mi coś pewnego.
O SANYO TP-30 nie znajduję na tym forum żadnych informacji wiec nie mam jak się odnieść. Zwykle w polecanych przewijają się Technics, CEC, Dual.
Do polecanego modelu proszę o parę słów wytłumaczenia czemu ten a nie inny, żeby wiedzieć czym się kierować.
-
-
będę obserwować - rozumiem że ten nie ma T4P?chudy_b pisze:A co to jest ULM?karoina pisze:bez ULM (bo to też be?), paskowy (bo direct drive gorszy?)
Direct Drive nie jest gorszy od Belt Drive. Raczej odwrotnie moim zdaniem.
BD22 to jeden z najpopularniejszych i chyba najsłabszych modeli. No i T4P, a nie chciałaś. Generalnie "dupy nie urywa"
Na Allegro do 300zł w Technicsach to za wiele ciekawych sprzetów nie ma.
Jest jedna fajna licytacja, ale wątpie by poszedł za mniej niż 300, ale próbuj.
http://allegro.pl/technics-sl-3210-gram ... 57419.html
- krolix
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 300 zł
Linki podane przez Reymonta to spoko oferty. Można nawet powiedzieć, że okazje.
Saba PSP-250 ma sporo wspólnego z Technisem.
Większość automatycznych gramofonów ma to do siebie, że nie wymuszają korzystania z funkcji auto-startu, więc nadal można (jak ktoś chce) ręcznie kłaść igłę
Technics SL-D2 jest OK, choć brak pokrywy to jednak dość mocna wada.
Jak się człowiek przyjrzy dobrze ramieniu na gramofonie T4P to później już dość łatwo przychodzi odróżnianie T4P od mocowania standardowego
Saba PSP-250 ma sporo wspólnego z Technisem.
Większość automatycznych gramofonów ma to do siebie, że nie wymuszają korzystania z funkcji auto-startu, więc nadal można (jak ktoś chce) ręcznie kłaść igłę

Technics SL-D2 jest OK, choć brak pokrywy to jednak dość mocna wada.
Jak się człowiek przyjrzy dobrze ramieniu na gramofonie T4P to później już dość łatwo przychodzi odróżnianie T4P od mocowania standardowego

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
http://www.aukcjoner.pl/gallery/017709650-8.html#I8
co sądzicie o tym egzemplarzu?
Oraz jaką cenę max jest sensowna za Sl-B3?
co sądzicie o tym egzemplarzu?
Oraz jaką cenę max jest sensowna za Sl-B3?
-
Na gramofonach się nie znam ale po talerzu wygląda na to że pół życia przeleżał w zawilgotniałej piwnicy 

- esdarek
- Gramofon: bambino
Zobaczcie jak wyglądają trzpienie łożysk ramienia. Boje się myśleć jaka masakra jest w środku. Pół litra cortaninu, papier ścierny, dremel, trochę zmywacza do hamulców, nico specjalistycznej chemii, trochę smarów i olejów, polerka, 2-3 dni i może by się dało z tego coś wykrzesać. Jeśli nie kosztuje więcej niż 100 zl i znajdziesz kogoś,kto Ci to tanio zrobi to czemu nie. Można dać mu szansę 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 300 zł
karoina, jeśli podoba Ci się SL-B3 to lepiej dopłać trochę (lub poszukaj okazji) z SL-D2/3 lub Q2/3.
Więcej jak 350 złotych chyba nie ma co dzisiaj dawać za SL-B3 zachowany w bdb stanie.
Więcej jak 350 złotych chyba nie ma co dzisiaj dawać za SL-B3 zachowany w bdb stanie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
dzięki za odpowiedź, widać że ktoś szuka naiwnego bo jawet mi wyglądał na nienajlepszy stan a cena to bodajże 340złesdarek pisze:Zobaczcie jak wyglądają trzpienie łożysk ramienia. Boje się myśleć jaka masakra jest w środku. Pół litra cortaninu, papier ścierny, dremel, trochę zmywacza do hamulców, nico specjalistycznej chemii, trochę smarów i olejów, polerka, 2-3 dni i może by się dało z tego coś wykrzesać. Jeśli nie kosztuje więcej niż 100 zl i znajdziesz kogoś,kto Ci to tanio zrobi to czemu nie. Można dać mu szansę
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2014, 22:07 przez karoina, łącznie zmieniany 1 raz.