OK Jurczyk, ale Ty to będziesz sprzedawał w cenie do 800 złotych czy o co chodzi?
Chodzi o to, że CECA i ITT kupiłem w listopadzie w tym przedziale cenowym i staram się zwrócić na nie uwagę bo są bardzo fajne w tym przedziale. CEC jeżeli chcesz kupić ode mnie to zapraszam ale na ITT nie licz bo się w nim zakochałem i nie oddam.
Hey. Kolej na moje pytanie. Czy ten Sound 6001 https://m.olx.pl/oferta/gramofon-sound- ... bserved_ad jest na tyle dobrą ofertą by zrobic w jego kierunku 180km łącznie jesli wszystko tak jak twierdzi sprzedawca jest z nim wporzadku? Wstępnie z tym panem rozmawialem ale ma mi wysłać nr jeszcze do jakiegos swojego mechanika który mu z tym robił bo on sam za wiele mi nie powie oprócz tego ze gramofon chodzi i działa. Nie ukrywam ze mi on przypadl do gustu nawet bardzo no ale malo o nim jednak moge sie na chwile obecną dowiedzieć poza opisem z aukcji. Czyli: czy cena jest adekwatna jesli gramofon działa? Ewentualnie czy kalkuluje sie to z tym gdybym wliczal w to wszystko serwis ? Radzcie coś panowie proszę
Całkiem wporzadku. Dzięki za link. Biorę pod uwagę. Tylko tu juz prawie tysiak pytalem o ten Sound z racji tego ze po chwili rozmowy pan dużo z niego zszedł wiec mnie zastanawiał
Od kilku dni czytam co się da w internecie na temat zakupu gramofonu i jestem lekko skołowany.
Szukam nowego, przyzwoicie grajacego i ładnego gramofonu.
Mam około 100 płyt z różnych lat i czasami chciałbym je powtórnie posłuchać.
Wstępnie wybrałem TEAC TN-180BT.
Ma to na czym mi zależy - jest półautomatyczny i wygląda w miarę sensownie.
Będzie stał na amplitiunerze i podłączony zostanie do Yamahy R-N602.
Alternatywą jest Pro-Ject Primary E
Droższy, minimalistyczny (nie jest półautomatyczny) ale mógłbym dopłacić gdyby miał więcej zalet niż wspomniany Teac.
Trochę martwi mnie ten pasek kręcący się na talerzu ( bez żadnego rowka ) ale chyba nie spada?
Swoja starą kolekcję bedę słuchał od czasu do czasu.
Nowych płyt winylowych nie kupuję.
Wydawanie dużej kasy na adapter który będzie stał jest bez sensu.
Jestem wieletnim uczestnikiem forum Nikona.
Przepuściłem kupę kasy i kupiłem dziesiątki obiektywów.
Dzisiaj jak czytam rady moich kolegów to widzę dużą analogie z tutejszym forum na którym raczkuję.
Przychodzi nowy, żądny wiedzy uczestnik który chce robić zdjęcia u cioci i wydać na to powiedzmy 2000 zł.
Kończy się na tym że doradzający proponują mu kupić body za 5000 zł i obiektywy po 7000 zł.
Tylko że w tamtym przypadku już osobiście sprawdziłem swoimi pieniędzmi że można mieć dobry i tani sprzęt.
W tym przypadku jest trochę inaczej.
Po pierwsze nie mam wiedzy.
Po drugie nie mam ochoty na powtarzanie tamtych błędów.
Po trzecie postanowiłem wydać maksymalnie do 1000 zł.
I wolałbym jednak nowy.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2021, 10:06 przez waldekgdansk, łącznie zmieniany 2 razy.
Stary, ale nie bardzo rozumiem czego oczekujesz? Jeśli chcesz wydać 1 000 złotych na nowy gramofon, to nikt Ci tutaj nie doradzi, bo po prostu nie ma nowych gramofonów w tej cenie, które byłyby sensowne. Jest alternatywa - gramofon używany. Na pewno znajdziesz pomoc tutaj na forum w wyborze. Jeśli jednak z jakiś powodów upierasz się przy tej nówce, to weź ten który Ci najbardziej odpowiada wizualnie. Nie ma to i tak żadnego znaczenia.
Amplituner: Harman/Kardon HK 3770
Gramofon: Technics SL-1300 z Shure V15 III/Nagaoka MP 110
Głośniki: Infinity Kappa 6.2i