r3luqq pisze:Warto odłożyć trochę grosza i pomyśleć o tym Elementalu?
Nie warto sobie nim głowy zawracać.
r3luqq pisze:Warto odłożyć trochę grosza i pomyśleć o tym Elementalu?
Można, bez problemu.czy w tej cenie można dostać solidny sprzęt z DD?
To też się zgadza, przy czym muszę zaznaczyć, że VTA (wys. ramienia) występuje w dość nielicznym modelach.Wyczytałem również, że dobrze żeby gramofon był ciężki, miał wymienne wkładki, regulację siły nacisku igły, anti-skating i regulację wysokości ramienia.
Z przedwzmacniaczem doradzimy w innym wątku.Gramofon chciałbym podłączyć do zestawu głośnikowego przez wejście AUX, więc prawdopodobnie będę potrzebował przedwzmacniacza.
Wg mnie nie ma takiej potrzeby, pół tysiąca to bardzo przyzwoita kwota na początek przygody z winylem.Jeżeli znalazłby się sprzęt, który idealnie trafi w moje potrzeby, to jestem w stanie dołożyć 200 PLN.
Dobry i solidny model, nie pojawia się już tak często u nas + jest po przeglądzie/na gwarancji.ledres pisze:Wojtek, co Twoim zdaniem świadczy o tym, że 600 PLN za tego Sony PS-1700 to dobra cena?
W USA są zupełnie inne stawki. Planujesz import?ledres pisze:Pytam, bo tutaj ktoś twierdzi, że kupił go za 60$:
I teraz mamy wnikać w jaki sposób popełnił ten okazyjny zakup?ledres pisze:a tutaj, że za 200 PLN
Sory, ale póki co nie planuję pisać książki na ten tematledres pisze:tylko chciałbym dowiedzieć się na tym przykładzie jakimi kryteriami należy kierować się oceniając opłacalność danej oferty
Dzięki, ale chyba nie tego szukamvinylpiotrek pisze:http://allegro.pl/absolutny-unikat-cent ... 42414.html
Warte rozwagi
Czytać przedwzmacniacz raczej nie ma co próbować, ale warto go mieć jeśli nie masz do czego podłączyć gramofon.ledres pisze:Pewnie przydałoby się przeczytać instrukcję obsługi, ale co poza tym? Przedwzmacniacz?