Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kreator

Post autor: kreator »

Denon dp 37f: głębokość-40cm szerokość-43,5cm wysokość-13cm
Born To Lose, Live To Win
Pilot

Re: Wzmacniacz Nad C352. Wybór gramofonu

Post autor: Pilot »

kreator pisze:Denon dp 37f: głębokość-40cm szerokość-43,5cm wysokość-13cm
I tu może być problem że nie stanie na tunerze. Spokojnie. Pomyślę nad nim. Teraz jestem zbyt wkr na to wszystko.
Awatar użytkownika
kreator

głębokość nóżek, czyli patrząc z boku to 32cm wiec stanie napewno.

tak tylko napisałem, a może nóż-widelec:)

pozdro
Awatar użytkownika
Winters

Post autor: Winters »

Kreator, czemu Ty tego Danona nie wystawisz na allegro?
no chyba, że o czymś nie wiem
DIOMEDES KATO
Awatar użytkownika
kreator

tam to tylko okazyjnie mogę coś kupić:) nie pali mnie do sprzedaży. stoi sobie i czeka na lepsze czasy. poza tym w takim stanie szkoda go sprzedawać. no ale... mam już 4 sztuki i jak coś to parę płytek nowych by się przydało i jakaś wkładka.
Pilot

Wyszło na to że będę sam próbował naprawić ten gramofon. Czy ktoś z Was rozbierał thorensa 318 i ma jakiś pomysł czym zastąpić ten wieszak z linką i bolcem do podczepiania górnej części gramiaka?
Z tego co się orientowałem ta część jako nowa jest niedostępna. Pisałem do handlarzy starociami, którzy chwalą się częściami do thorensów i niestety. Brak. Ewentualnie mają ale bardziej liczą na wysłanie gramiaka do nich do remontu.
Awatar użytkownika
Winters

Dlaczego?
Ja bym odesłał bubel i niech się sprzedavca martvi.
DIOMEDES KATO
Pilot

Sprzedawca się rozmyślił. Musiałbym sprawę do sądu kierować a to trwało by trochę czasu. Napisał że kasy nie zwróci, sprzętu od kuriera nie odbierze. I udowodnij mu że to on zepsuł a nie ja w domu. A wiem że wysłał niesprawny tylko tego nie udowodnię. Tak czy inaczej sprawa by trwała i trwała a jakby sąd nie rozstrzygnął winy to jeszcze by dodatkowe koszta doszły. Jak na razie dostał negatywa i allegro jest powiadomione o fakcie.

Dodatkowo siedzi teraz w Belgii a sprzęt ojciec wysyłał, on go miał spakowany wcześniej.
kielek

Post autor: kielek »

A możesz dodać go chociaż do listy nieuczciwych sprzedawców,by na przyszłość ktoś z forumowiczów nie miał z nim do czynienia?
Pilot

Jak allegro nie zablokuje mu konta to go dodam. Wcześniejsze wszystkie komenty miał pozytywne i to wysoko a tu taka wtopa. Wiem że gramiaka zaglądał bo gdy go wczoraj otwierałem od dołu to wypadł jeden wkręt. Okazało się że jest to czwarty wkręt, którego zostawił w środku i nie wkręcił od dołu.
Kurcze, z gramiakami to od początku mam pecha. Niedawno kupowałem za ok tałzena wzmacniacz używany, wszystko ok, tuner używkę wsio ok a z gramofonem od samego początku jaja się dzieją. Winyle zapłacone w zeszłą Niedzielę i też nie ma. Na maile nie odpowiadają. Dziś żona do nich zadzwoniła, odebrała babka i mówi że sprawdzi, potem zadzwoniła że była na chorobowym i jakoś tak wyszło że nie wysłali. Jutro mają wysłać. Dosłownie boję sie coś z analogów kupować już na alle.
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

A tyle tu pisaliśmy z Wojtkiem, żeby nie kupować Thorensa jako pierwszego gramofonu. ;)

Ja pewnie nalegałbym na zwrot pieniędzy za uszkodzony gramofon. Zgłoś spór na allegro, sprawdź przepisy, jak coś nie wahaj się zgłosić sprawy na policję (samo postraszenie może zadziałać).
Jeśli nie naprawisz tego gramofonu sam, to możesz w nim utopić za naprawę u kogoś więcej niż za niego zapłaciłeś na allegro, a i tak nie będziesz miał gwarancji, że wszystko będzie OK.
Pilot

Policja sprawy nie przyjęła. Jak to powiedzieli jest sprawa cywilna i tak dochodzić można. Spór zgłoszony jest.

Ten nie jest pierwszy. To już drugi. Pierwszy SL Q2 wypadł gostkowi przy pakowaniu i się uszkodził. Kasę zwrócił oczywiście :lol: :lol:
To jest mój miesiąc pecha.
kielek

Post autor: kielek »

Pilot pisze:Jak allegro nie zablokuje mu konta
Allegro raczej z takich powodów nie blokuje kont.Nie liczyłbym też na jakąś pomoc/reakcję z ich strony,a sam spór to jedna wielka farsa...
Jeśli by Ci się jednak coś udało wywalczyć to następny gramofon szukałbym jednak w Trójmieście,bo zawsze można samemu sprawdzić poprawność działania sprzętu i samemu zadbać o transport.
Awatar użytkownika
krolix

Post autor: krolix »

Pilot pisze:Policja sprawy nie przyjęła. Jak to powiedzieli jest sprawa cywilna i tak dochodzić można. Spór zgłoszony jest.
To idź z tym jeszcze do sądu. O ile się orientuję oddanie zakupionego towaru jest prawem każdego klienta. Dobrze by było, gdybyś dysponował jakąś korespondencją, z której wynikałoby, że gość zmienił zdanie co do przyjęcia gramofonu.

Tak w ogóle cała ta sytuacja pokazuje, jak niebezpieczne jest kupowanie na allegro. Kupując na ebayu i płacąc paypalem miałbyś praktycznie pewny zwrot pieniędzy.
Awatar użytkownika
Winters

Ja myślę, że czas utworzyć grupę winylowych bojówkarzy, którzy będą strzegli porządku i robili kuku nieuczciwym sprzedawcom z allegro :).

A tak na poważnie - najgorsze, co możesz zrobić, to odpuścić.

Pokaż facetowi ten temat.
DIOMEDES KATO
ODPOWIEDZ