Dziękuje wszystkim forumowiczom za podpowiedzi i życzliwość. Wszystkie rady się przydały teraz skieruję sie do działu z płytami bo nie mam czego słuchać
Gramofon do 1000 zł
-
jack12345
Re: Gramofon do 1000 zł
Gramofon prodzekt kupiłem, na razie podłączyłem przez wejście PHONO we wzmacniaczu bo nie miałem dodatkowych kabli w domu do przedwzmacniacza. Powiem tak, po odłuchaniu jakiś płyt z lat 70 tych polski jazz jestem w szoku, że dźwięk z adaptera może być tak przyjemny w porównaniu z płytami CD, Teraz czas podłączyć ten przedwzmacniacz i porównać.
Dziękuje wszystkim forumowiczom za podpowiedzi i życzliwość. Wszystkie rady się przydały teraz skieruję sie do działu z płytami bo nie mam czego słuchać
-
kielek
Gramofon do 1000 zł
Ja nie mam Passata,nie mam też Technicsa i też nie narzekamObywatel pisze: Sam jeżdżę Passatem od handlarza (w sensie dosłownym - chodzi o samochód nie o gramofon) i nie narzekam.
Na Technicsa zresztą też nie narzekam choć mam niższy model niż SL-3310
To nie o to chyba chodzi. Wiadomo,że ten model Technics'a jest lepszym gramofonem od tego Lenco,ale polecając'' nowicjuszowi'' gramofon,który ma służyć bezawaryjnie,bezproblemowo i który na początku nie usłyszy raczej niuansów w różnicy brzmień obydwu,trzeba mieć na uwadze,że nie każdy Technics z Allegro jest pozbawiony wad. Taki wybór jest obarczony ryzykiem a przypadku nieco gorszego technicznie oraz mniej wartościowego na rynku gramofonu od esdarka takie ryzyko jest zminimalizowane niemal do zera.Poza tym nie ma co się oszukiwać,bo taki Technics po renowacji u esdarka nie kosztowałby tyle ile u tego sprzedawcy...
Nie można też z góry zakładać,że ów Technics posiada jakieś niedomagania,tylko trzeba jednak o takiej ewentualności wspomnieć i dlatego wybór pomiędzy tymi dwoma konkretnymi egzemplarzami nie jest taki prosty i coś polecając komuś trzeba też brać nieco odpowiedzialności za to.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 1000 zł
Szedłbym jednak w kierunku lepszego sprzętu. W przypadku ewidentnych uszkodzeń można go zawsze odesłać, natomiast w przypadku drobnych niedomagań poddać serwisowi. Technics to pełen automat, direct drive i lepszy design. Sprzedający ma dobre statystyki. Dla mnie wybór byłby oczywisty. Jak się tak wlodekg0 będzie ociągał z decyzją, to mu ten gramofon sprzątnę sprzed nosa 
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
kielek
Gramofon do 1000 zł
Patrząc z pozycji osoby co coś już wie w temacie to wybór dla mnie też byłby oczywisty,ale nie każdy potencjalny nabywca gramofonu ma takie spojrzenie.
Co do designu się nie wypowiadam,gdyż jeden lubi rybki a drugi akwarium...
Co do designu się nie wypowiadam,gdyż jeden lubi rybki a drugi akwarium...
- wlodekg0
Gramofon do 1000 zł
hej, dzięki wszystkim za sugestie
scenariusz ułożyło życie - Lenco ktoś kupił, mnie został Technics, nie zwlekałem. Mam nadzieję że nie będę żałowć 
- Obywatel
No i tak czasami jest najlepiej - kiedy coś potoczy się swoim torem, ułatwiając nam decyzję. Napisz co i jak z tym Technicsem - tj. obroty, automatyka, antiskating, no i ta nowa igła (zapewne niestety Stylus Co. Japanwlodekg0 pisze:hej, dzięki wszystkim za sugestiescenariusz ułożyło życie - Lenco ktoś kupił, mnie został Technics, nie zwlekałem. Mam nadzieję że nie będę żałowć
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 1000 zł
Ludzie! Nie porównujcie Technicsa do VW. Technics ,jak by nie patrzeć, robił jednak przyzwoity sprzęt.
- Obywatel
Gramofon do 1000 zł
A VW robił i robi przyzwoite samochody
Myślę że pozycjonowanie tych dwóch marek jest dość podobne - oczywiście w swoich branżach.
- esdarek
Dawno się tak nie ubawiłemObywatel pisze:A VW robił i robi przyzwoite samochodyMyślę że pozycjonowanie tych dwóch marek jest dość podobne - oczywiście w swoich branżach.
- Obywatel
Gramofon do 1000 zł
No to jaką motoryzacyjną analogię zaproponowałbyś dla Technicsa 
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
np. toyota. VW to raczej PRO-JECT: coś dla ludzi którzy nie kupuja przedmiotu tylko swoje wyobrażenie o nim.
- wlodekg0
Obywatel pisze:No i tak czasami jest najlepiej - kiedy coś potoczy się swoim torem, ułatwiając nam decyzję. Napisz co i jak z tym Technicsem - tj. obroty, automatyka, antiskating, no i ta nowa igła (zapewne niestety Stylus Co. Japanwlodekg0 pisze:hej, dzięki wszystkim za sugestiescenariusz ułożyło życie - Lenco ktoś kupił, mnie został Technics, nie zwlekałem. Mam nadzieję że nie będę żałowć
).
na pewno się odezwę
- wlodekg0
Ja tam z Toyoty byłem bardzo zadowolony i mam miłe wspomnienie...takie porównanie mi wystarczyesdarek pisze:np. toyota. VW to raczej PRO-JECT: coś dla ludzi którzy nie kupuja przedmiotu tylko swoje wyobrażenie o nim.
-
MISSE
- Gramofon: Micro Seiki DDX
- wlodekg0
odzywam się ! dla mnie gra zajebiściewlodekg0 pisze:Obywatel pisze:No i tak czasami jest najlepiej - kiedy coś potoczy się swoim torem, ułatwiając nam decyzję. Napisz co i jak z tym Technicsem - tj. obroty, automatyka, antiskating, no i ta nowa igła (zapewne niestety Stylus Co. Japanwlodekg0 pisze:hej, dzięki wszystkim za sugestiescenariusz ułożyło życie - Lenco ktoś kupił, mnie został Technics, nie zwlekałem. Mam nadzieję że nie będę żałowć
).
na pewno się odezwę