Gramofon international panasonic czy warto??

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
start29[Mateusz]

Post autor: start29[Mateusz] »

Witam wszystkich.
Mam zamiar kupić sobie gramofon do 400 zl, nowy lecz przypadkiem napotkałem się na ,,gramofon international panasonic" w pełni sprawny i pytanie brzmi czy tego rodzaju gramofon jest dobrym sprzętem dla początkującego i ile jest mniej więcej warty.
Obrazek
Awatar użytkownika
PiotrekZPłocka
Gramofon: C.E.C. 8002

Post autor: PiotrekZPłocka »

Cały komplet, tzw. HI-FI center. Miałem kiedyś podobnego Sharp-a. Ciekaw jestem, co powiedzą koledzy.
Aha. Tu masz w ogóle wzmacniacz, radio, kaseciak i gramofon w jednym. Jedynie głośniki podłączyć.
Szanuj zdanie innych, ale przede wszystkim szanuj siebie.

MOJA KOLEKCJA WINYLI
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

start29[Mateusz] pisze:Mam zamiar kupić sobie gramofon do 400 zl, nowy
Zły pomysł.
start29[Mateusz] pisze:i pytanie brzmi czy tego rodzaju gramofon jest dobrym sprzętem dla początkującego
Tak.
start29[Mateusz] pisze:i ile jest mniej więcej warty.
W sensie że sprzedawca nie wie za ile go puścić? :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
start29[Mateusz]

Wystawiony jest za 200 zl do negocjacji ale mam zamiar zaproponować 150 zl nie wiem dlaczego ale czuje ze to nie dużo nawet bez negocjacji.
Awatar użytkownika
PiotrekZPłocka
Gramofon: C.E.C. 8002

Post autor: PiotrekZPłocka »

Może się nie za bardzo znam, ale dla mnie to zaj#bista cena jeśli jest w pełni sprawny.
Szanuj zdanie innych, ale przede wszystkim szanuj siebie.

MOJA KOLEKCJA WINYLI
misienka2008

Post autor: misienka2008 »

start29[Mateusz]

ladujesz sie w klopoty. Takie sprzety naprawiac to koszmar a ze sie cos popsuje to masz jak w banku. Najlepsza droga to sukcesywne budowanie zestawu nawet jesli trwa to dlugo. Kup jakis porzadny, uzywany gramofon i jakies tanie radio+kolumienki ktore komus przy wymianie sprzedasz lub podarujesz. Jedyna sensowna moim zdaniem droga chyba, ze lubisz wyrzucac pieniadze.
start29[Mateusz]

No własnie nie wiem co teraz robić, chciałbym sobie zorganizować jakiś dobry sprzęt. Nie znam się totalnie na markach i rodzajach gramofonów od paru dni przeglądam ceny i tak się zastanawiam z czego ten mój zestaw powinien się składać gramofon+zasilacz+kolumny? Prosiłbym chętnych o pomoc, przedstawienie przykładowych zestawów lub opisanie swoich, chciałbym się rozeznać w temacie żeby nie wyrzucić pieniędzy w błoto.
misienka2008

Post autor: misienka2008 »

Okresl budzet i jesli jest skromny zacznij od porzadnego gramofonu. Najlepiej skontaktuj sie z forumowiczem esdarkiem. Jesli nie ma czegos w Twoim budzecie koledzy pomoga cos znalezc. Na Allegro mozna znalezc amplitunery za 80 PLN, kolumienki za 100 PLN ktore pozniej zmienisz.
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Ja powiem, że nowy za 400 zł nie ma najmniejszego sensu. Za ten kombajn za 150-200 to już coś. Nie widać na zdjęciu przeciwwagi ramienia, ale wygląda na to, że jest tam normalna regulacja nacisku i koszyk na wkładki 1/2. Dobry punkt wyjścia na początek. 150 nie majątek. Jak się popsuje, to sprzedasz za 100 na Allegro, albo sam potrenujesz elektronikę.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Zacznij od rozejrzenia się po forum, bo póki co mało wiesz. Jak już będziesz miał rozeznanie to nie będzie paniki.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ