Gramofon do 10 tyś

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Re: Gramofon do 10 tyś

Post autor: darkman »

Awatar użytkownika
Obywatel
Gramofon: Technics SL-1610MKII

Post autor: Obywatel »

dale pisze:
28 gru 2024, 16:35
Przy założeniu oczywiście że masz w pełni sprawny egzemplarz, no i w przyszłości wprowadzisz drobną modyfikację - bezpośrednie wypuszczenie sygnału z wkładki na kable.
Właśnie miałem to napisać - jeżeli z jakichś względów decydujemy się na pozostanie przy AT-LP120X - i traktujemy zabawę w winyle chociaż trochę na poważnie, to konieczne jest wylutowanie tego koszmarnego fabrycznego przedwzmacniacza, który bałagani w dźwięku nawet po rzekomym wyłączeniu go przełącznikiem.

A w ogóle to dziwię się, że taka firma jak Audio Technica, która na pewno zbiera skrupulatnie feedback na temat swoich produktów, nie zleciła do tej pory przeprojektowania tego układu, żeby przełącznik faktycznie eliminował wbudowany pre-amp z toru. To jest najpoważniejsza wada tego gramofonu.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
fal

Post autor: fal »

Dokonałem wstępnej selekcji na liście są dwa no może trzy gramofony używane
Pioneer PL 50L II
E.A.T C-Major
Trzeci to bardziej taki znak zapytania ale też biorę pod uwagę
Pioneer PL7L
Jest też opcja nowego
Technics SL 1210GR ( za nowym przemawia gwarancja co do jakości nie mam zielonego pojęcia )
Przedwzmacniacz Macabriaa
Wkładki pewnie odrazu MC ale jakie nie mam zielonego pojęcia.
Co myślicie o tym wyborze ?
Całe szczęście decyzji nie muszę podejmować dzisiaj i po cichu liczę , że ktoś coś podpowie.
ODPOWIEDZ