Wybór nowego gramofonu plus wkładka

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
poeta81

Wybór nowego gramofonu plus wkładka

Post autor: poeta81 »

Witam,
postanowiłem dodać jeszcze jeden wątek dotyczący wyboru nowego gramofonu z wkładką do mojego systemu Marantz PM 7004 + kolumny Bowers & Wilkins CM1. Zastanawiam się nad:
Pro-Ject RPM 5.1 + wkładka gramofonowa Ortofon 2M Blue (tutaj minusem jest dla mnie wygląd Pro-Jecta, bo wolę "klasycznie" wyglądające gramofony)
albo
REGA RP3 + wkładka gramofonowa Ortofon 2M Blue
w grę wchodzi inne połączenie do 3500/3800zł.

Chciałbym prosić o wyjaśnienie ZA i PRZECIW, który gramofon jest lepszy i dlaczego? Bardzo mi zależy na przestrzeni, bo jestem fanem symfonii... w muzyce klasycznej
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Wybór nowego gramofonu plus wkładka

Post autor: JacK »

Ten PJ ma opinię dość kulawego sprzętu, czyli podatnego na uszkodzenia. Sam tego na sobie nie sprawdziłem bo grałem na nim zaledwie kilka dni i oddałem właścicielowi bo niczym szczególnym mnie nie urzekł. RP3 już lepiej ale nie najlepiej, na tym nie grałem, grałem natomiast na RP6 i to jest gramofon który z pewnością prędzej lub później kupię. Słuchałem go z moją wkładką Bronze i z moimi kolumnami CDM1 NT, niestety nie z moim wzmacniaczem i przedwzmacniaczem ale był to i tak dźwięk który chce aby zagościł w moim domu.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
ODPOWIEDZ