Technics SL-Q3 lub coś podobnego
-
W Sabie nie widzę stroboskopu:) no i przycisk startu jakiś taki pordzewiały:)
Wiem, że wkładka jest ważna -ta AT-72E jest przyzwoita?
Idę się targować;)
Wiem, że wkładka jest ważna -ta AT-72E jest przyzwoita?
Idę się targować;)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie ma stroboskopu, bo przy napędzie bezpośrednim i kwarcowej stabilizacji stroboskop staje się już faktycznie tylko wodotryskiem.
Zamiast tego, przy regulacji pitch są diody sygnalizujące dewiację od prędkości bazowej.
Pitch Saby ma też większy zakres względem Siemensa (6% względem 3%) jeśli jest to w ogóle ważne
Najniższa była AT-71 ze szlifem sferycznym, nad nią była AT-71E z eliptykiem, a potem mamy już AT-72E, której główną różnicą jest to, że nie potrzebuje tak dużego nacisku jak igły w AT-71, ale nie jest to wielka różnica.
AT-95E za stówkę będzie raczej lepszą wkładką od AT-72E.
Na Sabie z kolei mamy AT-13EaV, ta sama stajnia, ale nieco wyższa liga.
Zamiast tego, przy regulacji pitch są diody sygnalizujące dewiację od prędkości bazowej.
Pitch Saby ma też większy zakres względem Siemensa (6% względem 3%) jeśli jest to w ogóle ważne

Chodzi Ci o ten duży przycisk całkiem po prawej? To funkcja windy.atylla pisze:no i przycisk startu jakiś taki pordzewiały:)
Zależy jak na to patrzeć. Była to ówcześnie najtańsza seria wkładek Audio Technici.atylla pisze:Wiem, że wkładka jest ważna -ta AT-72E jest przyzwoita?
Najniższa była AT-71 ze szlifem sferycznym, nad nią była AT-71E z eliptykiem, a potem mamy już AT-72E, której główną różnicą jest to, że nie potrzebuje tak dużego nacisku jak igły w AT-71, ale nie jest to wielka różnica.
AT-95E za stówkę będzie raczej lepszą wkładką od AT-72E.
Na Sabie z kolei mamy AT-13EaV, ta sama stajnia, ale nieco wyższa liga.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gość napisał, że może mi założyć do Siemensa wkładkę AT13Ea z igłą w bdb stanie -chyba ok?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jeśli taką ma i nie będzie chciał dopłaty to pewnie dobry układ 
Igły od sprzedawców są zawsze w bardzo dobrym stanie. Stan gorszy jest tylko wtedy kiedy igła jest złamana...

Igły od sprzedawców są zawsze w bardzo dobrym stanie. Stan gorszy jest tylko wtedy kiedy igła jest złamana...

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
hehe jasne jasne:)
No nic, negocjuję, czekam co gość napisze (może właśnie rozmawia z tym facetem od Saaba w sprawie wkładki;P)
No nic, negocjuję, czekam co gość napisze (może właśnie rozmawia z tym facetem od Saaba w sprawie wkładki;P)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Yyy...? A czemu miałby?atylla pisze:(może właśnie rozmawia z tym facetem od Saaba w sprawie wkładki;P)
Co mu powiedziałeś?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
negocjuję, żeby mi zamienił wkładki i wyważył za możliwie najniższą dopłatą;)
Nie bój się, nie pisałem, że na innej aukcji gość ma Saaba z której można by wykręcić wkładkę;)
Nie bój się, nie pisałem, że na innej aukcji gość ma Saaba z której można by wykręcić wkładkę;)
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
I tak będziesz musiał sam sobie wyważyć gramofon jak już przesyłka dojdzie.atylla pisze:negocjuję, żeby mi zamienił wkładki i wyważył za możliwie najniższą dopłatą;)
Właśnie dlatego się dziwię co ma Saba z tym wszystkim wspólnegoatylla pisze:Nie bój się, nie pisałem, że na innej aukcji gość ma Saaba z której można by wykręcić wkładkę;)

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
no więc tak: za siemensa 500 zł z wkładką AT13Ea w tym koszty wysyłki. Ujdzie?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jak Ci się podoba to pewnie ujdzie.
Uświadamiam jednak ponownie, że w praktyce dopłacasz 100 zł do mniej wartego gramofonu (w odniesieniu do wspomnianej Saby).
Jeśli to nie sprawia problemu to można śmiało brać.
Uświadamiam jednak ponownie, że w praktyce dopłacasz 100 zł do mniej wartego gramofonu (w odniesieniu do wspomnianej Saby).
Jeśli to nie sprawia problemu to można śmiało brać.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-