Witam.
Pewna moja znajoma rozpoczyna przygodę z winylami i poszukuje jakiegoś solidnego i niedrogiego sprzętu na początek. Zakłada budżet na poziomie 300zł za gramofon i wzmacniacz lub za gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem. Głośniki jakieś tam ma wiec ich akurat nie trzeba.
Moglibyście, Panowie i Panie Eksperci, coś doradzić z allegro?
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Gramofon + wzmacniacz do 300zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
To niech tu przyjdzievidus pisze:Pewna moja znajoma rozpoczyna przygodę z winylami i poszukuje jakiegoś solidnego i niedrogiego sprzętu na początek.

Może być problem, szczególnie przy osobnych urządzeniach. Lepiej dozbierać.vidus pisze:Zakłada budżet na poziomie 300zł za gramofon i wzmacniacz lub za gramofon z wbudowanym przedwzmacniaczem.
To jakie ma też nie jest bez znaczenia.vidus pisze:Głośniki jakieś tam ma wiec ich akurat nie trzeba.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon + wzmacniacz do 300zł
Też jej powtarzam, że lepiej dozbierać jeszcze 2-3 stówki i kupić coś lepszego, no ale upiera się że nie będzie wydawała takiej kasy na sprzęt. Cóż...jej wybór, zobaczy jak poleci kasa jak zacznie zbierać płyty 
Podobnie nie jest przekonana do kupienia używanego sprzętu, ale tutaj dała się przekonać.
Może dacie rade wybrać coś w tych granicach, ewentualnie trochę droższego...

Podobnie nie jest przekonana do kupienia używanego sprzętu, ale tutaj dała się przekonać.
Może dacie rade wybrać coś w tych granicach, ewentualnie trochę droższego...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A będzie później miała kasę na płyty?vidus pisze:no ale upiera się że nie będzie wydawała takiej kasy na sprzęt.

No właśnievidus pisze:Cóż...jej wybór, zobaczy jak poleci kasa jak zacznie zbierać płyty

Przy nowym to można by zapomnieć o całym planie.vidus pisze:Podobnie nie jest przekonana do kupienia używanego sprzętu, ale tutaj dała się przekonać.
Powiedz mi tylko jakie znajoma ma głośniki (konkretnie), bo nie wiem czy mówimy o głośnikach komputerowych czy o tradycyjnych kolumnach?
W pierwszym wypadku wystarczyłby gramofon z przedwzmacniaczem.
W drugim wypadku sam przedwzmacniacz już nie wystarczy i będzie potrzebny wzmacniacz do kolumn (już z wbudowanym przedwzmacniaczem oczywiście).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum