Witam!
Przeczytałem tu trochę tematów i prawdę mówiąc coraz mniej wiem. Mam stary gramofon GS-461 zdaje się. Co jakiś czas go wyciągam i dochodzę do wniosku że trzeba go zmienić. Mam problem z jakimś przydźwiękiem i nie mam sił tego szukać...to chyba transformator. Rozglądam się za jakimś nowym. Słucham głownie muzyki z lat 80-tych. Znalazłem kilka, powiedzcie czy to będzie lepsze od tego co mam:
Pioneer PL-30-K 1190 zł powystawowy
Thorens TD-158 999 zł
Thorens TD-170-1 1499zł powystawowy
Denon DP-300F 1268zł
Znalazłem też na allegro Technicsa SL 1710 za 1390 PLN
Może ktoś z Was ma coś sensownego do sprzedania?
zakup nowego gramofonu
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: zakup nowego gramofonu
Jakim cudem ominęła Ciebie permanentne odradzanie zakupu nowych gramofonów do 1500 złotych?

Zerknij na forumową giełdę.
Wybierałbym między Technicsem (choć przydałby się link do aukcji żeby spojrzeć na egzemplarz), a Thorenso-Dualem TD-170.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
To jest link
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 91377.html
Czytałem dlaczego nie kupować nowego...ale meczę się też ze starym i sił mi brak. Jak pomyśle że kupie inny używany i będzie podobnie to zaczynam się zastanawiać. Ten nowy teoretycznie mogę oddać ...chociaż też różnie bywa:-) Generalnie jak się poczyta to nasuwa się jeden wniosek...nie dać się wkręcić w winyle:-)...ale mam i czasem słucham niestety:-)
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 91377.html
Czytałem dlaczego nie kupować nowego...ale meczę się też ze starym i sił mi brak. Jak pomyśle że kupie inny używany i będzie podobnie to zaczynam się zastanawiać. Ten nowy teoretycznie mogę oddać ...chociaż też różnie bywa:-) Generalnie jak się poczyta to nasuwa się jeden wniosek...nie dać się wkręcić w winyle:-)...ale mam i czasem słucham niestety:-)
- ojcie_c
- Gramofon: Technics SL-1200GR
Stary staremu nierówny.
Może załóż odpowiedni wątek, opisz problem, jeśli jest naprawialny - koledzy z pewnością pomogą.
Co do Technicsa z alle... - od tego samego sprzedawcy kupiłem mojego Sony z odbiorem osobistym, widziałem jego też, sprzęt jest po przeglądzie. Zadzwoń, pogadaj...
Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ten Technics SL-1700 jest OK, ale dwie uwagi co do opisu sprzedawcy:
SL-1700 nie ma takiego samego ramienia co SL-1200 (obojętnie w której wersji).
Wkładka to oryginalnie montowana EPC-207C, a nie nowsza EPC-270C, ale to akurat plus
No chyba że ta EPC-207 jest tylko do zdjęcia, a przed wysyłką montuje EPC-270 z opisu
SL-1700 nie ma takiego samego ramienia co SL-1200 (obojętnie w której wersji).
Wkładka to oryginalnie montowana EPC-207C, a nie nowsza EPC-270C, ale to akurat plus

No chyba że ta EPC-207 jest tylko do zdjęcia, a przed wysyłką montuje EPC-270 z opisu

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum