Denon DP-29F i soundbar

Głośniki w kolumnach i inne słuchawki
ODPOWIEDZ
tomszok

Denon DP-29F i soundbar

Post autor: tomszok »

Witam wszystkich.
Chciałbym zapytać o pomoc. Jestem niewymagającym użytkownikiem , posiadam soundbar Denon DHT S517 który świetnie współgra z TV , otrzymałem kilka płyt winylowych , postanowiłem kupić coś aby te płyty przesłuchać. Kupiłem gramofon Denon 29-F. Podłączyłem do soundbara w wejście AUX za pomocą adaptera 2 chinch - jack. Niestety aby słyszeć muzykę musze ustawić głośność na minimum 90 % . Czy jest jakaś możliwość aby gramofon wytwarzał mocniejszy dźwięk ? Może jakaś przystawka lub coś innego ? Dziękuje i pozdrawiam.
furgon

Re: Denon 29-F i soundbar

Post autor: furgon »

Jest możliwość aby ten dźwięk wzmocnić. Ta "przystawka" to przedwzmacniacz, tyle że ten gramofon posiada przedwzmacniacz: "Dodatkowo gramofon ma wbudowany przedwzmacniacz oraz Equalizer Phono, który umożliwia podłączenie gramofonu do wejścia AUX"
Awatar użytkownika
Bacek
Gramofon: Kenwood L-07D

Re: Denon 29-F i soundbar

Post autor: Bacek »

Żeby było bardziej zrozumiale, gdzieś w gramofonie masz przełącznik on/off. Ma być na On. Przłącznik jest pod talerzem dostępny przez dziurę pod matą.
Załączniki
Zrzut ekranu 2025-02-11 124855.png
Zrzut ekranu 2025-02-11 124530.png
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
tomszok

Re: Denon DP-29F i soundbar

Post autor: tomszok »

Witam , pod talerzem jest ukryty włącznik , jest na ON . Po zmianie na Off nie ma ogóle dźwięku. Na ON jest ale bardzo cichy , soundbar musi być na około 90% głośności , malutka wieża pokojowa z wejściem 2 x chinch również około 80 % głośności .
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Re: Denon DP-29F i soundbar

Post autor: Wojtek »

Widocznie tak musi być. Można ew. spróbować z zewnętrznym przedwzmacniaczem, ale nie gwarantuję że da to oczekiwany efekt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
ODPOWIEDZ