Sterowniki Altec
-
- Gramofon: RP 3, ThorensTD 320
Sterowniki Altec
Poszukuję informacji na temat driverów do hornów Altec Lansing 511 B. Czy mozna zastosować bez straty jakości brzmienia jakieś inne oprócz oryginalnych Altec? Bedą grały w zestawie z Altec Lansing 816. Zestaw ten aktualnie poddaję renowacji i mam nadzieję, ze obok Kef 107 będzie jednym z moich stałych zestawów.
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Re: Sterowniki Altec
Fajny zestaw
. A czemu nie chcesz 802? Horny 511B są super i ja nie szukałbym do nich zamienników driverów.

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
-
@Pawelec - pytam o to jakie, można zastosować. Aktualnie horny są BEZ sterowników. Takie kupiłem. Jesli uda mi się zdobyć 802 to takie zamontuje. Zastanawiam sie też nad budową zwrotnicy do całego zestawu. Puszczenie bez podziału częstotliwości nie będzie chyba najlepszym rozwiązaniem.
Same skrzynki 816, planuję zrobić fornirem. Przynajmniej zewnętrznie. Horny sa metalowe , więc jedynie malowanie. No i myslę o zastosowaniu nóżek, aby nie leżały bezpośrednio na dolnej ściance. I tu chyba zrobie przednie lekko wyższe aby uzyskać kat nachylenia wobec miejsca odsłuchu. Oczywiście z regulacją odchylenia.
Same skrzynki 816, planuję zrobić fornirem. Przynajmniej zewnętrznie. Horny sa metalowe , więc jedynie malowanie. No i myslę o zastosowaniu nóżek, aby nie leżały bezpośrednio na dolnej ściance. I tu chyba zrobie przednie lekko wyższe aby uzyskać kat nachylenia wobec miejsca odsłuchu. Oczywiście z regulacją odchylenia.
-
Mam rozumieć, ze nikt nie miał do czynienia z tymi hornami i nie uzyskam odpowiedzi?