Sansui S-700G
- empe
- Kontakt:
Sansui S-700G
poszukuje info / najlepiej z linkami zródłowymi / na temat tych kolumn . zakładam topic tutaj żeby nie zaśmiecać . z góry dzięki
PISERA.COM - ONLINE RECORDS STORE
HAKOBO.PL - LIMITED EDITION SHOP
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sansui S-700G
Tematy sprzętowe lepiej jednak omawiać w dziale sprzętowym, niż w off-topic, który jest swoistym zsypem na wszystko co niezwiązane z resztą forumempe pisze:zakładam topic tutaj żeby nie zaśmiecać

Poszperam. Kojarzę nawet model z nazwy, ale nie pamiętam czy było to coś wartościowego (nie wszystkie kolumny Sansui były godne uwagi).
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- empe
- Kontakt:
Sansui S-700G
w takim razie proszę o przeniesienie tematu jeśli to nie problem
co do samych kolumn natomiast - nabyłem je jakiś czas temu i jeśli chodzi o samo brzmienie prezentują się nie najgorzej chociaż wysoki model sansui to nie jest . w domu mieć magazynu nie mogę i używam innych ciekawszych kolumn więc chce je sprzedać . jakiś czas temu na tej stronie http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/270.htm zostały sprzedane za 250 Euro więc jakiś pierwszy lepszy model to tez nie jest ...
co do samych kolumn natomiast - nabyłem je jakiś czas temu i jeśli chodzi o samo brzmienie prezentują się nie najgorzej chociaż wysoki model sansui to nie jest . w domu mieć magazynu nie mogę i używam innych ciekawszych kolumn więc chce je sprzedać . jakiś czas temu na tej stronie http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/270.htm zostały sprzedane za 250 Euro więc jakiś pierwszy lepszy model to tez nie jest ...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sansui S-700G
Nie rób błędu polskich "geniuszy" allegrowych.
To że u rusków kiedyś za tyle poszło nie znaczy, że wszędzie i zawsze w każdej części świata powinno to tyle samo kosztować (w sensie, że jest faktycznie tyle warte
). To tak jakby kierować się cenami na audio-scope czy na audio-extasa jako wzorce 
To że na allegro ktoś coś sprzeda z zawyżoną ceną nie znaczy, że ta cena była "dobra" (no, może oprócz patrzenia na to od strony sprzedawcy)
Jutro już będę miał czas więc się rozejrzę, po zdjęciu tym bardziej kojarzę serię
A sam ile za te kolumny wydałeś (o ile to nie tajemnica?).
To że u rusków kiedyś za tyle poszło nie znaczy, że wszędzie i zawsze w każdej części świata powinno to tyle samo kosztować (w sensie, że jest faktycznie tyle warte

To że na allegro ktoś coś sprzeda z zawyżoną ceną nie znaczy, że ta cena była "dobra" (no, może oprócz patrzenia na to od strony sprzedawcy)

Jutro już będę miał czas więc się rozejrzę, po zdjęciu tym bardziej kojarzę serię

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- empe
- Kontakt:
Sansui S-700G
mnie kosztowały o wiele mniej a cena podana przeze mnie wcześniej jest tylko przykładowa i zdaje sobie sprawę że w miejscach jak podane przez Ciebie ceny są ''z kosmosu''. poza tym kupowanie jakiegokolwiek sprzętu audio przez internet bez możliwości posłuchania i przetestowania go z własnym systemem i w ulubionym repertuarze jest według mnie nie do przyjęcia .
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Sansui S-700G
Rozumiem, że zakup tych Sansui był jednym z tych nieinternetowych, świadomych i po testach?
Stąd sprzedaż?
Te kolumny to jednak nic specjalnego. Pewnie, jakość Sansui, ale poza tym są to ot takie kolumienki. Prawdopodobnie z 80's.
Moc muzyczna 65W przy impedancji 8ohm, bass-reflex, trójdrożne (ale to już chyba wiesz
).
Średnia cena (najczęściej powtarzająca się w współczesnej sprzedaży) na zachodzie Europy to okolice 40 euro.

Te kolumny to jednak nic specjalnego. Pewnie, jakość Sansui, ale poza tym są to ot takie kolumienki. Prawdopodobnie z 80's.
Moc muzyczna 65W przy impedancji 8ohm, bass-reflex, trójdrożne (ale to już chyba wiesz

Średnia cena (najczęściej powtarzająca się w współczesnej sprzedaży) na zachodzie Europy to okolice 40 euro.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum