Poza tym, kojarzą mi się z audiofilskim tryhardem więc ich nie będzie

Jakby ktoś miał w zasięgu takie oryginalne podstawki JBL byłbym wdzięczny za pomiary.
Nie dla automagicznych właściwości ja montowałem. Po prostu był to dla mnie najszybszy i najprostszy (specyfika moich paczek) sposób aby całość przechylić. Rozważałem customowy, przekrzywiony raiser ale lenistwo zwyciężyło, poza tym kolcami można sobie lekko ten kąt jeszcze regulować. Chociaż fakt że utrudniają (chociaż nie u mnie) przesuwanie paczek.Reymont pisze: Poza tym nie lubię kolców. Może w sprzęcie za 20k mają jakiś sens.
Może to pomoże:Reymont pisze:Jakby ktoś miał w zasięgu takie oryginalne podstawki JBL byłbym wdzięczny za pomiary.
Dzieki za linka, choć nadal nie wyczytam stamtąd informacji o kącieMeqhabTion pisze:Może to pomoże:Reymont pisze:Jakby ktoś miał w zasięgu takie oryginalne podstawki JBL byłbym wdzięczny za pomiary.
http://www.audioheritage.org/vbulletin/ ... dimensions
U mnie ze względu na krzywą drewnianą podłogę oraz fakt że paczki są dość pokaźne i ciężkie całość stoi jeszcze na płycie która jest podklejona w trzech punktach filcem. Całość się dość prosto przesuwa bez szkody dla podłogiReymont pisze:Regulacja kąta z pewnością idzie na plus.
Z przesuwaniem kolców to faktycznie słabo, już sobie przerysowałem panel przez nieuwagę
Dimensions same as back plate exept notches on top edgeMeqhabTion pisze:Jest napisane, że na czołowej desce wcięcie na 1 1/2" od góry i szerokie na 1 1/8". Na tylnej tak samo. Na tej zaokrąglonej wycinasz otwór do połowy szerokości i masz załatwioną potencjalnie sprawę kątaReymont pisze:Niedowymiarowany rysunek.
Jasna sprawa, ale chciałbym poznać jak zostały zaprojektowane w oryginaleBacek pisze:Z drugiej strony idea jest prosta a wymiary trzeb po prostu dostosować do swoich paczek
Dokładnie- lepsze odseparowanie niskich częstotliwości jest zauważalne od razu. Po prostu mniej to dudni.Ja tam jakieś różnice słyszę,chodzi głównie o bas który jest bardziej odseparowany,poza tym mniej niesie po podłodze co może i sąsiedzi doceniają. Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałem kolce rozpowszechnili Angole ze względu na swoje podłogi pokryte wykładziną,a że audiofile pomysł przytulili to inna sprawa.