Bang Olufsen type B hojttaler naprawa

Głośniki w kolumnach i inne słuchawki
Awatar użytkownika
audiotone

Re: Bang Olufsen type B hojttaler naprawa

Post autor: audiotone »

kuczerawka pisze:
17 cze 2024, 20:14
To może poradzicie coby tam zainstalować w zamian. Szkoda mi tych pudeł na hasiok wyrzucić, takie są fajne, amerykanckie
Może właśnie coś polskiego co pisałem wcześniej, owalnego typu GD10-16... mają podobne wymiary. Musiałbyś poszukać na portalach aukcyjnych co jest dostępne w tych wymiarach.
Analogowa Grupa Wywrotowa. Wojtek.
Awatar użytkownika
xytrasik
Gramofon: Dual CS 721
Kontakt:

Post autor: xytrasik »

Acoustic-24 kręci jedynie cewki do głośników, rozbiorą i złożą każdy, który ma cewkę. Nie robią wstęg.
Adam Arsound jedynie, o ile to opłacalna sprawka.
Hasiok po śląsku to kosz na śmieci lub śmietnik. Na kontener budowlany taki wielki woła się: ciepaj do hasioka albo ciepnij do hasioka.
A nazwa jak nam tłumaczył ten ze Śląska, hasi to popiół z pieca kaflowego, który nosiło się na hasiok.
Ale hasiokiem nie jest taki plastikowy na kółkach, to się nazywa, raszyn kibel, skreślić Radwańska, już wiem: Aszynkibel.
Sam jestem z Tarnowa, ale na Śląsku trochę się wybudowało.
"Kaj mosz makuwy" zapytali pierwszego dnia, ja gały, gdzie masz rękawiczki w tłumaczeniu.
I ten ze Śląska na każdą robotę innych niż z jego ekipy kazał wołać ajjn fachowy, co od razu znaczyło, że jest to ch*jowo zrobione.
I już dokładnie nie pamiętam, ale jest jakaś rzeka co dzieli Ślązaków, i jedni są jacyś rdzenni a drugich nazywa się hanysami.
Hanys to jest takie pogardliwe, nawet słyszałem, że Hanys to małpa co zeskoczyła z drzewa i ją bezpański pies wyru***ł.
Ale spory te już zostawiam na Śląsku.
akamel

Post autor: akamel »

xytrasik pisze:
17 cze 2024, 23:23
I już dokładnie nie pamiętam, ale jest jakaś rzeka co dzieli Ślązaków, i jedni są jacyś rdzenni a drugich nazywa
Aleś pojechał.... Rdzenni to hanysy. Rzeka to Brynica. Historyczna granicą między Górnym Śląskiem i Zagłębie Dąbrowskim. Zresztą Brynica to rzeka cudów. Wjeżdżasz na most na rowerze, a zjeżdżasz na kole.... Oczywiście jak jedziesz od Sosnowca 😁
Awatar użytkownika
xytrasik
Gramofon: Dual CS 721
Kontakt:

Post autor: xytrasik »

Nie chciałem nikogo obrazić to takie stare przypominajki :D
akamel

Post autor: akamel »

xytrasik pisze:
18 cze 2024, 07:03
Nie chciałem nikogo obrazić to takie stare przypominajki :D
Nikt się nie obraża. Żartujemy sobie.
PS. Nie wiem jak to zrobiłem, że mi się dwa posty wkleiły. 😁
kuczerawka

Post autor: kuczerawka »

Ależ zajebiscie się Was czyta, ubawiłem się przy porannej kawie. Adam być może coś poradzi, bo podobno ma takie same, to może dwa kpl membran i zawieszeń uda mu się znaleźć
ODPOWIEDZ