Witam wszystkich.
Chciałbym zapytać o pomoc. Jestem niewymagającym użytkownikiem , posiadam soundbar Denon DHT S517 który świetnie współgra z TV , otrzymałem kilka płyt winylowych , postanowiłem kupić coś aby te płyty przesłuchać. Kupiłem gramofon Denon 29-F. Podłączyłem do soundbara w wejście AUX za pomocą adaptera 2 chinch - jack. Niestety aby słyszeć muzykę musze ustawić głośność na minimum 90 % . Czy jest jakaś możliwość aby gramofon wytwarzał mocniejszy dźwięk ? Może jakaś przystawka lub coś innego ? Dziękuje i pozdrawiam.
Denon DP-29F i soundbar
-
Re: Denon 29-F i soundbar
Jest możliwość aby ten dźwięk wzmocnić. Ta "przystawka" to przedwzmacniacz, tyle że ten gramofon posiada przedwzmacniacz: "Dodatkowo gramofon ma wbudowany przedwzmacniacz oraz Equalizer Phono, który umożliwia podłączenie gramofonu do wejścia AUX"
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Denon 29-F i soundbar
Żeby było bardziej zrozumiale, gdzieś w gramofonie masz przełącznik on/off. Ma być na On. Przłącznik jest pod talerzem dostępny przez dziurę pod matą.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Re: Denon DP-29F i soundbar
Witam , pod talerzem jest ukryty włącznik , jest na ON . Po zmianie na Off nie ma ogóle dźwięku. Na ON jest ale bardzo cichy , soundbar musi być na około 90% głośności , malutka wieża pokojowa z wejściem 2 x chinch również około 80 % głośności .
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Denon DP-29F i soundbar
Widocznie tak musi być. Można ew. spróbować z zewnętrznym przedwzmacniaczem, ale nie gwarantuję że da to oczekiwany efekt.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum