Witam
Potrzebuję pomocy w następującej sprawie, kupiłem dla swojej lubej w prezencie na święta gramofon Denon DP-29F. Moje pytanie brzmi następująco, czy da się podłączyć głośniki bezpośrednio do tego gramofonu pomijając wzmacniacz ? (aktualnie stać mnie tylko na gramofon + głośniki, wzmacniacz chce jej dokupić w przyszłości). Jeżeli jest taka możliwość to czy możecie mi poradzić jakiś zestaw głośników stereo w cenie do 500 zł który pasowałby wizualnie do tego modelu gramofonu (gramofon jest w kolorze srebrnym). Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Denon DP-29F - głośniki
- Winters
Re: Denon DP-29F - głośniki
Nie.Ronson1 pisze: czy da się podłączyć głośniki bezpośrednio do tego gramofonu pomijając wzmacniacz ?
DIOMEDES KATO
-
W takim razie drugie pytanie, czy da się ten gramofon podłączyć do zwykłej wieży bez zakupu dodatkowego wzmacniacza ?
- Kocewicz
- Kontakt:
Denon DP-29F - głośniki
Raczej nie. Potrzebny jest przedwzmacniacz, chyba że "wieża" jest rozbudowana i ma wejście phono. Chociaż z tego co czytam, to ten Denon akurat ma wbudowany przedwzmacniacz.
Tak właściwie, czemu kupiłeś nowy gramofon wątpliwej jakości? W tej cenie mógłbyś mieć dobry zestaw składający się z gramofonu, wzmacniacza i kolumn.
Tak właściwie, czemu kupiłeś nowy gramofon wątpliwej jakości? W tej cenie mógłbyś mieć dobry zestaw składający się z gramofonu, wzmacniacza i kolumn.
Are you Shure?
- krolix
Czemu "raczej nie", skoro ma wbudowany przedwzmacniacz? Bez problemu da się ten gramofon podłączyć do wieży posiadającej wejście "aux". A czy mógłby mieć w tej cenie (gramiak ten można kupić od 550 zł) dobry zestaw gramofon-wzmak-kolumny? Może tak, może nie, wszystko zależy od szczęścia, bo na aukcjach roi się od sprzętu z wadami.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Denon DP-29F - głośniki
To zależy czy "zwykła wieża" ma jakiekolwiek wejścieRonson1 pisze:W takim razie drugie pytanie, czy da się ten gramofon podłączyć do zwykłej wieży bez zakupu dodatkowego wzmacniacza ?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum