Jako, że postanowiłem zajrzeć do środka celem zbadania tematu założenia gniazd w swoich Metz'ach, zrobiłem przy okazji kilka zdjęć. Pomyślałem, że warto się podzielić. Kolumny na naszym rynku rzadkie, niedrogie, a jestem przekonany, że warte uwagi. Kolumny ciężkie, solidnie wykonane. Zwrotnica wygląda przyzwoicie. Szkoda tylko, że obudowa wykonana z solidnego ale jednak plastiku. Wytłumienie też wydaje się być trochę ubogie.
Co do samych głośników to w niskotonowych zawieszenie gumowe, w średniotonowych nie umiem określić co to za materiał. Wydaje się, że też guma tylko sporo "delikatniejsza". Generalnie jak na swój wiek to zachowały się świetnie i wyglądają jak nowe.
Mam nadzieję, że zdjęcia będą dla kogoś przydatne, ciekaw jestem też opinii bardziej doświadczonych kolegów na temat konstrukcji. Jeżeli ktoś ma jakiekolwiek pytania czy potrzebowałby dodatkowych zdjęć to chętnie pomogę.
Metz 4603
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Metz 4603
- Załączniki
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2